Πράσινο φως για τους δημιουργούς από τον ΟΠΙ

Πράσινο φως για τους δημιουργούς από τον ΟΠΙ

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη θετική εισήγηση του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας για την αδειοδότηση της ΕΔΕΜ έχει στα χέρια της η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ». Όπως όλα δείχνουν ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία του δεύτερου αυτοδιαχειριζόμενου Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα, εφόσον η υπουργός κάνει δεκτή την εισήγηση του οργανισμού.

Η διαδικασία όμως δεν τελειώνει εδώ καθώς μετά ξεκινάει η μάλλον επίπονη μετάβαση από την κρατική υπηρεσία πνευματικών δικαιωμάτων (ΕΥΕΔ) στο νέο φορέα και για το λόγο αυτό το Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΔΕΜ έχει αρχίσει συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα, ενώ θα επιδιώξει και συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ΕΥΕΔ βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ΥΠΠΟΑ ο οποίος θα δείξει μεταξύ άλλων τα περιουσιακά στοιχεία που θα μπορούν να μεταβισταστούν στην ΕΔΕΜ. Η ΕΥΕΔ εκπροσωπεί την πλειονότητα των ελληνικών ρεπερτορίων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή