Η κ. Τσατάνη, ο Παπαγγελόπουλος και οι «Πυρήνες»

Η κ. Τσατάνη, ο Παπαγγελόπουλος και οι «Πυρήνες»

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με νέες επιβαρυντικές αναφορές, αυτή τη φορά διά στόματος της πρώην εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, συνεχίστηκε χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύκλος των αρνητικών καταθέσεων στην προανακριτική επιτροπή, περί παρεμβατικού ρόλου του κ. Δημ. Παπαγγελόπουλου στον χώρο της Δικαιοσύνης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η κ. Τσατάνη φέρεται να είπε πως οι παρεμβάσεις διακρίνονταν από μεθοδολογία, εκφράζοντας τη λύπη της που το λέει, διότι, όπως συμπλήρωσε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο όρος αυτός (μεθοδολογία) χρησιμοποιείται κατά τις αναφορές σε εγκληματικές οργανώσεις.

Τρομοκρατική επίθεση

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της, η οποία διακόπηκε για να συνεχιστεί το μεσημέρι της Δευτέρας, η πρώην εισαγγελέας Εφετών αναφέρθηκε εκ νέου στην τρομοκρατική επίθεση που είχε δεχθεί με εκρηκτικό μηχανισμό στην οικία της το 2016, συμπληρώνοντας όμως αυτή τη φορά ότι στην προκήρυξή τους οι «Πυρήνες της Φωτιάς» συμπεριέλαβαν αναφορές προς το πρόσωπό της ταυτόσημες με εκείνα που έλεγε εναντίον της ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, μάλιστα, φέρεται συγκεκριμένα να υποστήριξε πως ό,τι έλεγε ο τέως αναπληρωτής υπουργός για εκείνη αναγραφόταν επακριβώς στην προκήρυξη της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Πιέσεις

Η κ. Τσατάνη, απαντώντας σε ερωτήσεις, φέρεται να επαναδιατύπωσε όσα είχε καταγγείλει το 2016 κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αναφορικά με πιέσεις και παρεμβάσεις στο έργο της από τον κ. Παπαγγελόπουλο, καθώς και με τον ρόλο που, όπως είπε, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, διαδραμάτιζε εις βάρος της τότε και δημοσιογράφος που θεωρείται υποστηρικτικός του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, φέρεται να επανέλαβε και τα περί στοχοποίησης και πειθαρχικής δίωξης εις βάρος της εκείνη την περίοδο, με αφορμή και επίκεντρο τους χειρισμούς της στην υπόθεση Ανδρ. Βγενόπουλου.

Σύμφωνα με την κυρία Τσατάνη, ο τέως αναπληρωτής υπουργός την πίεζε για την υπόθεση αυτή χρησιμοποιώντας φράσεις όπως ότι πρέπει να κάνει Χριστούγεννα με την οικογένειά της, αποφεύγοντας έναν άγριο εναντίον της πόλεμο.

«Ψέματα»

Με μια ιδιαιτέρως σκληρών τόνων δήλωσή του, ο κ. Παπαγγελόπουλος κάνει λόγο για «ψέματα της κ. Τσατάνη», σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Γνωστή για τη μεροληπτική άσκηση των καθηκόντων της και σε άλλες σοβαρές υποθέσεις, είναι σύζυγος και μητέρα στελεχών και υποψήφιων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας».

Και ο κ. Παπαγγελόπουλος προσθέτει: «Ως εισαγγελέας και ως υπουργός υπήρξα ασυμβίβαστος διώκτης της διαφθοράς. Αυτό δεν μου συγχωρούν κάποιοι διεφθαρμένοι και διαπλεκόμενοι πολιτικοί και έχουν συνασπισθεί με ελάχιστους, μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού, επίορκους εισαγγελείς και έναν ισοβίτη κατάδικο για ναρκωτικά. Στόχος τους, να με εκδικηθούν και ταυτόχρονα να εκφοβίσουν τη συντριπτική πλειοψηφία εισαγγελέων και δικαστών προκειμένου να εξασφαλίσουν την ανοχή και τη σιωπή τους στα σκάνδαλα και στις παρανομίες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή