Υπεβλήθη σε τεστ ο 27χρονος Αφγανός στη Μαλακάσα

Υπεβλήθη σε τεστ ο 27χρονος Αφγανός στη Μαλακάσα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Μαλακάσα βρέθηκε χθες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να υποβάλει σε τεστ τον 27χρονο Αφγανό που παρέμεινε για τρία εικοσιτετράωρα κρατούμενος στη ΓΑΔΑ ως ύποπτος για τον βιασμό δεκάχρονου ομοεθνούς του. Παρότι ο 27χρονος φιλοξενείται στη δομή της Μαλακάσας, που τελεί από τις αρχές Απριλίου σε καραντίνα λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, δεν υπήρξε μέριμνα από την ΕΛ.ΑΣ. έτσι ώστε να κρατηθεί ξεχωριστά από τους υπόλοιπους κρατουμένους στο διάστημα από το μεσημέρι της Κυριακής μέχρι την Τετάρτη, οπότε και επέστρεψε στη δομή.

Ο πατέρας του ανηλίκου που κατήγγειλε τον βιασμό βρέθηκε την Τετάρτη θετικός στον ιό, αλλά η αστυνομία μόλις χθες ζήτησε από τον ΕΟΔΥ να μεταβεί στη Μαλακάσα και να υποβάλει σε τεστ τον 27χρονο. Στο μεσοδιάστημα, περίπου δέκα άτομα που κρατούνταν μαζί του στη ΓΑΔΑ μετήχθησαν σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, εξέλιξη που θα μπορούσε να αποτελέσει αιτία για διασπορά του ιού στις φυλακές. Οπως είναι ήδη γνωστό, ο 27χρονος κατηγορήθηκε για τον βιασμό ενός 10χρονου Αφγανού στη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας. Στο πλαίσιο διερεύνησης της καταγγελίας, ο φερόμενος ως δράστης και η οικογένεια του ανηλίκου μεταφέρθηκαν αρχικά στο αστυνομικό τμήμα Ωρωπού και από εκεί στο καθ’ ύλην αρμόδιο τμήμα Προστασίας Ανηλίκων. Την Τετάρτη ο πατέρας του 10χρονου αγοριού βρέθηκε θετικός στον ιό, με συνέπεια την Πέμπτη οι συνολικά 15 αστυνομικοί που είχαν πάρει μέρος στη διαχείριση του περιστατικού να τεθούν σε καραντίνα, ενώ την Πέμπτη υποβλήθηκαν σε εξετάσεις. Εως αργά χθες το απόγευμα, όσα αποτελέσματα είχαν βγει ήταν αρνητικά.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή της «Κ», χθες η ΓΑΔΑ ζήτησε από τον ΕΟΔΥ να υποβάλει σε τεστ για κορωνοϊό τον 27χρονο υπό τον φόβο διασποράς του ιού στα κρατητήρια του 7ου ορόφου, όπου κρατούνται πάνω από 50 άτομα. Οσοι κρατούμενοι μετήχθησαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα από τη ΓΑΔΑ σε σωφρονιστικά καταστήματα τέθηκαν και αυτοί σε καραντίνα, έως ότου γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων στον 27χρονο. Μεγαλύτερη ανησυχία υπήρχε για έξι κρατουμένους, που οδηγήθηκαν οι τέσσερις στις φυλακές και οι δύο στα κρατητήρια του Α.Τ. Ναυπλίου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή