Τα χίλια πρόσωπα και η πλούσια δράση του ψευτογιατρού

Τα χίλια πρόσωπα και η πλούσια δράση του ψευτογιατρού

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Με διαβεβαίωσαν ότι αποτελούσε επιθυμία – απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να ιδρύσω μια εταιρεία που θα πωλούσε τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό σε διάφορες χώρες (Κίνα, ΠΓΔΜ), με τρόπο ώστε να μη δημιουργηθεί σε τρίτους η παραμικρή υπόνοια ότι πίσω από τις εν λόγω συναλλαγές υποκρύπτονται αμερικανικά συμφέροντα».

Πρόκειται για απόσπασμα αγωγής που ισχυρός Ελληνας επιχειρηματίας είχε καταθέσει κατά του 47χρονου Νικολάου Κ., ο οποίος συνελήφθη αφού πρώτα εξαπάτησε δεκάδες ασθενείς, παριστάνοντας τον παιδοχειρουργό. Από το περιεχόμενο της αγωγής προκύπτει ότι το διάστημα 2005 – 2007 ο κατηγορούμενος παρίστανε ότι έχει επαφές με την κυβέρνηση και τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ καταφέρνοντας να υφαρπάξει 55 εκατ. ευρώ από τον Ελληνα επιχειρηματία. Ο συλληφθείς εντοπίστηκε προχθές στο σπίτι του στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου έπειτα από έρευνες μηνών. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποιούσε πλαστά στοιχεία ταυτότητας και τα στελέχη της Ασφάλειας που αναζητούσαν τα ίχνη του κατάφεραν να τον εντοπίσουν χάρη σε επιταγή που έδωσε για την πληρωμή των διδάκτρων στο ιδιωτικό σχολείο των παιδιών του. Βρισκόταν υπό επιτήρηση για περίπου ενάμιση μήνα.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς σ’ αυτό το διάστημα έπαιρνε αυξημένα μέτρα αντιπαρακολούθησης, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που οι αστυνομικοί πιθανολογούν ότι είχε παρακολουθήσει σχετικό σεμινάριο.

Από έρευνα στα αρχεία νοσοκομείων και διαγνωστικών κέντρων προέκυψε ότι την τελευταία διετία είχε εξαπατήσει πάνω από 40 ασθενείς που έπασχαν από σοβαρές ή και ανίατες ασθένειες. Τρεις από αυτούς, δύο ανήλικοι 14 και 16 ετών και ένας 76χρονος που έπασχαν από καρκίνο, διέκοψαν τη θεραπεία τους επιλέγοντας να δοκιμάσουν άγνωστης σύνθεσης σκευάσματα που τους χορηγούσε. Κατέληξαν συνεπεία της ασθένειας και γι’ αυτό τον λόγο εις βάρος του ψευτογιατρού ασκήθηκε δίωξη και για ανθρωποκτονία και αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή τη Δευτέρα. Πλην του 47χρονου η ΕΛ.ΑΣ. αποδίδει ρόλο συνεργών σε τέσσερις γιατρούς σε Λαμία, Βόλο και Αθήνα που είχαν συνεργασία με τον 47χρονο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή