Το μυστικό για την αριστεία

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ψυχραιμία αξιοποίησαν την καραντίνα στο έπακρον και, έχοντας στις αποσκευές τους διάβασμα ετών, χθες έδρεψαν τους καρπούς της προσπάθειας. Κατάφεραν να πάρουν από τον Ιούλιο το εισιτήριο για την πανεπιστημιακή σχολή της αρεσκείας τους, καθώς αρίστευσαν.

Με 19.350 μονάδες ο Λαρισαίος Δημήτρης Βολιώτης έχει το ευχάριστο δίλημμα ποια πόλη και ΑΕΙ να επιλέξει: Καποδιστριακό ή Αριστοτέλειο. Η εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή είναι βέβαιη. «Στην αρχή της καραντίνας έχασα τον ρυθμό μου. Είχα άγχος, ναι. Αλλά είπα πως δεν γίνεται να χάσω τον στόχο μου λίγο πριν από τις εξετάσεις. Ετσι, συνέχισα να μελετώ μόνος μου και μετά ξεκίνησαν τα τηλεμαθήματα από το σχολείο και το φροντιστήριο, και εξοικειώθηκα με αυτό», λέει στην «Κ». Πιστεύει ότι η ψυχραιμία κατά τη διάρκεια των εξετάσεων είναι απαραίτητη για την επιτυχία, ωστόσο το μυστικό είναι η εξοικείωση με το διάβασμα από μικρή ηλικία. «Σίγουρα παίζει ρόλο και η κλίση κάθε ανθρώπου. Αλλά για να πετύχεις στην επιστήμη, πρέπει να αγαπάς τη γνώση», προσθέτει.

Το μυστικό για την αριστεία-1

Δημήτρης Βολιώτης.

Στην περίπτωση που ο Δημήτρης επιλέξει ΑΠΘ, θα είναι συμφοιτητής με τη Θεσσαλονικιά Θεοδώρα Παπαδοπούλου. Συγκέντρωσε 18.750 μονάδες και θα ακολουθήσει τα χνάρια της μητέρας και του αδελφού της. «Η καραντίνα ήταν ψυχοφθόρα. Δεν μπορούσαμε να βγούμε, να βρεθούμε με τους φίλους μας, το άγχος ήταν μεγάλο, μήπως αρρωστήσουμε και πάει πίσω η προετοιμασία», λέει στην «Κ». «Βγήκαμε δυνατοί και εμείς οι υποψήφιοι, αλλά και η κοινωνία. Νομίζω, πάντως, ότι στην Ελλάδα προσανατολιζόμαστε σε λάθος στόχους, με αλλαγές επί αλλαγών σε κρίσιμους τομείς, όπως η Υγεία και η Παιδεία, χωρίς συνέπεια και συνέχεια», σημειώνει.

Το μυστικό για την αριστεία-2

Θεοδώρα Παπαδοπούλου.

«Ηταν μια πρωτόγνωρη διαδικασία η καραντίνα. Αλλά έπρεπε να αντέξουμε», δηλώνει στην «Κ» ο Γιώργος Κουτσονίκας, ο οποίος συγκέντρωσε 18.250 μονάδες και στοχεύει στη Νομική Αθηνών. «Από μικρό με ενδιέφεραν τα βιβλία. Στην αρχή διάβαζα εγκυκλοπαίδειες για τους πλανήτες, τα φυσικά φαινόμενα, τα κράτη, τη γεωγραφία. Στο γυμνάσιο και στο λύκειο μου άρεσε περισσότερο η Ιστορία και η πολιτική», προσθέτει, λέγοντας ότι τον ενδιαφέρει η πολιτική, η διακυβέρνηση και η Δικαιοσύνη. «Θα ήθελα να ζω σε μια χώρα εκσυγχρονισμένη, που να μπορεί να κερδίσει τον σεβασμό των άλλων λαών όχι για το παρελθόν της, αλλά για το παρόν της».

Το μυστικό για την αριστεία-3

Γιώργος Κουτσονίκας.

Η αγάπη του Χρήστου Τσέγκου για τα ζώα τον έσπρωξε στην Κτηνιατρική Σχολή. Ο 8χρονος Τσόφλης, ο σκύλος του, είναι η παρέα που τον καταλαβαίνει, που το μόνο που ζητάει είναι αγάπη, ο φίλος που χαλαρώνει μαζί του σε βόλτες στην Ηλιούπολη. Ο Χρήστος πήρε υψηλές βαθμολογίες στα μαθήματα του επαγγελματικού λυκείου απ’ όπου αποφοίτησε αξιοποιώντας την επιλογή που του έδινε το σύστημα στη Β΄ Λυκείου να μεταπηδήσει από γενικό λύκειο σε ΕΠΑΛ. «Πέρυσι έκανα την αλλαγή. Το ΕΠΑΛ Ελληνικού είναι ένα πολύ καλό σχολείο, χαίρομαι που φοίτησα και σήμερα που τα κατάφερα», λέει στην «Κ» ο Χρήστος, δίνοντας ένα μάθημα ζωής με την αγάπη του για τα ζώα.

Το μυστικό για την αριστεία-4

Χρήστος Τσέγκος και Τσόφλης.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT