Τα «μυστικά» πώλησης και γευσιγνωσίας οίνου

Τα «μυστικά» πώλησης και γευσιγνωσίας οίνου

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώς μιλάμε για το κρασί στους υποψήφιους πελάτες; Τι ρόλο παίζουν τα social media στην προώθηση του κρασιού; Και τελικά ποιο κρασί πηγαίνει με ποιο φαγητό; Πιστοποιημένες δεξιότητες σε σχέση με την πώληση, το μάρκετινγκ αλλά και τη γευσιγνωσία Οίνου από την TUV – Austria θα αποκτήσουν όσοι παρακολουθήσουν το επιδοτούμενο πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ», που υλοποιεί ο Κεντρικός Εθνικός  Αγροτικός Συνεταιρισμός  Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Στο πρόγραμμα (διάρκειας 100 ή 80 ωρών ανάλογα το αντικείμενο) μπορούν να συμμετέχουν εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα (όχι αυτοαπασχολούμενοι) είτε έχουν σχέση με το κρασί είτε όχι.

«Οι πιστοποιημένες γνώσεις σε σχέση με το κρασί αποτελούν σημαντικό προσόν για την αγορά εργασίας», τονίζει στην «Κ» ο κ. Παρασκευάς Κορδοπάτης, διευθυντής της ΚΕΟΣΟΕ. 

Ειδικότητες

Η παρακολούθηση των μαθημάτων θα γίνει μέσω Διαδικτύου: το 80% των ωρών αφορά ασύγχρονη εκπαίδευση, δηλαδή ο σπουδαστής μπορεί να «μπει» στο μάθημα οποιαδήποτε στιγμή.

Το 20% των μαθημάτων ωστόσο θα είναι διαδικτυακές παραδόσεις σε συγκεκριμένες ώρες από καθηγητές, ενώ στο τέλος του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις.

Τα προγράμματα κατάρτισης αφορούν τις ειδικότητες των γευσιγνώστη οίνου, στελέχους διαδικτυακού marketing οινοποιητικών προϊόντων, στελέχους ανάπτυξης οινοτουρισμού, στελέχους εξαγωγικού – διεθνούς εμπορίου οινοποιητικών προϊόντων, στελέχους πωλήσεων οινοποιητικών προϊόντων.

Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή στο πρόγραμμα προβλέπει επίσης εκπαιδευτικό επίδομα το οποίο αντιστοιχεί σε 5 ευρώ μεικτά την ώρα με την προϋπόθεση της παρακολούθησης αλλά και της επιτυχούς συμμετοχής στις εξετάσεις.

Υποβολή δηλώσεων

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν συνολικά 981 ωφελούμενοι και εφόσον υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση θα γίνει επιλογή με βάση μοριοδότηση. Ο έλεγχος των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά από αυτοματοποιημένο σύστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των ωφελούμενων είναι διαφορετικός για κάθε Περιφέρεια. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 31η Αυγούστου 2020 και ώρα 3 μ.μ.  Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση http://www.keosoe.gr/ «Πρόγραμμα Οινογνωσία»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή