Γυναίκα «έδειξε» τον Μ. Καραμολέγκο

Γυναίκα «έδειξε» τον Μ. Καραμολέγκο

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον ρόλο μιας γυναίκας που φέρεται να υπέδειξε στους αλλοδαπούς δράστες τον κ. Μανώλη Καραμολέγκο ως υποψήφιο θύμα απαγωγής ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. Το συγκεκριμένο πρόσωπο γνώριζε, κατά πληροφορίες, την οικονομική ευρωστία του επιχειρηματία, ενώ φέρεται να συνδέεται με τον 37χρονο Μολδαβό, που το βράδυ της Τετάρτης παραδόθηκε στο Α.Τ. Κερατέας και συνελήφθη για συμμετοχή στην επιχείρηση απαγωγής.Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που μετέχει στην έρευνα άφησε χθες να εννοηθεί ότι η εν λόγω γυναίκα είτε ηθελημένα είτε εν αγνοία της έπαιξε ρόλο «πληροφοριοδότη» για την επιχειρηματική δραστηριότητα και την οικονομική επιφάνεια του κ. Καραμολέγκου.

Πάντως, πλην της συγκεκριμένης γυναίκας, για συμμετοχή στο σχέδιο απαγωγής η Αστυνομία αναζητεί τουλάχιστον ένα ακόμα άτομο. Πρόκειται για τον τρίτο παρόντα στην αρπαγή του επιχειρηματία στον Γέρακα, κατά πληροφορίες, υπήκοο Αλβανίας. Ο απαγωγέας, που συνελήφθη μέσα σε κλεμμένο ταξί στο Μαρκόπουλο, διαπιστώθηκε ότι είναι Μολδαβός (δήλωσε υπήκοος Ρουμανίας), όπως εξάλλου και ο 37χρονος συνεργός του, που παραδόθηκε οικειοθελώς στο τμήμα της Κερατέας.

Χθες το απόγευμα, έπειτα από έρευνες, αστυνομικοί (με τη συνδρομή του κ. Καραμολέγκου) εντόπισαν το σπίτι όπου κρατήθηκε «αιχμάλωτος». Η αγροικία βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγ. Σεραφείμ και Ειρήνης στην Κερατέα. Το αυτοκίνητο του επιχειρηματία, το οποίο οι δράστες χρησιμοποίησαν κατά το πρώτο στάδιο του σχεδίου αρπαγής του, εντοπίστηκε (ήδη από τη νύχτα της Τετάρτης) σε ερημική τοποθεσία μεταξύ Αγ. Στεφάνου και Ωρωπού.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε χθες στην «Κ» αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., οι απαγωγείς εγκλώβισαν τον επιχειρηματία στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και κινήθηκαν (μέχρι τις 6 π.μ.) στα βόρεια του νομού Αττικής, στο Καπανδρίτι, στη Λυκόβρυση κ.α. Στη συνέχεια, άλλαξαν όχημα και μετέφεραν το θύμα τους στο πορτ μπαγκάζ ταξί που είχαν κλέψει πριν από περίπου 20 ημέρες από το Ν. Ηράκλειο. Διαπιστώθηκε μάλιστα ότι οι δράστες είχαν στην κατοχή τους πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας τις οποίες κατά διαστήματα άλλαζαν για να μην εντοπίζονται. Κατά τη διάρκεια της ημέρας (από το πρωί της Τετάρτης και μέχρι τη σύλληψή τους αργά το απόγευμα) τηλεφώνησαν στη σύζυγο και ένα συνεργάτη του επιχειρηματία απαιτώντας λύτρα άνω των 2,5 εκατ. ευρώ.

Για τις επικοινωνίες τους φέρονται να χρησιμοποίησαν το κινητό τηλέφωνο του θύματος και καρτοκινητό που είχε αγοραστεί στο όνομα υπηκόου Πακιστάν. Αν και οι απαγωγείς φρόντιζαν να απενεργοποιούν τις συσκευές κινητών τηλεφώνων αμέσως μετά τις κλήσεις που έκαναν, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το στίγμα τους και να δημιουργήσουν ασφυκτικό κλοιό γύρω από τις περιοχές όπου κινούνταν.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Καραμολέγκος κατάφερε να πείσει τον απαγωγέα του να παραδοθεί στην Αστυνομία επικαλούμενος την εν εξελίξει αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και την απελευθέρωσή του.

Συγκεκριμένα, φέρεται να του είπε ότι η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται στα ίχνη του και ότι οι δύο συνεργοί του έχουν ήδη συλληφθεί. Ετσι, το απόγευμα της Τετάρτης, ο αλλοδαπός πείστηκε να παραδοθεί. Μετέβησαν (μαζί με τον κ. Καραμολέγκο) στο Α.Τ. Κερατέας κάνοντας ωτοστόπ…

Οι δύο συλληφθέντες πήραν προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα. Κατηγορούνται για αρπαγή, ληστεία, κλοπή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή