Προφυλακίστηκαν οι απαγωγείς του Καραμολέγκου

Προφυλακίστηκαν οι απαγωγείς του Καραμολέγκου

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετανιωμένος για την πράξη του εμφανίστηκε χθες ο 37χρονος Μολδαβός, που παραδόθηκε για την απαγωγή του επιχειρηματία Μανώλη Καραμολέγκου. Χθες, μετά την απολογία του στον ανακριτή, κρίθηκε προφυλακιστέος μαζί με τον 27χρονο, επίσης Μολδαβό, συνεργό του, ο οποίος είχε συλληφθεί σε κλεμμένο ταξί την περασμένη Τετάρτη και φέρεται να συμμετείχε στην απαγωγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία τους τα δύο άτομα ομολόγησαν την πράξη τους.Ο 37χρονος παραδέχθηκε τις ευθύνες του λέγοντας ότι εκείνος είχε σκεφτεί και οργανώσει την απαγωγή. Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να είπε ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας, είχε δει στον παρελθόν τον κ. Καραμολέγκο και άρχισε να τον παρακολουθεί καθώς «φαινόταν να έχει χρήματα». Μάλιστα, φέρεται να είπε ότι προσέλαβε τον 27χρονο Μολδαβό προκειμένου να τον βοηθήσει στην απαγωγή. Ο 27χρονος, ωστόσο, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν ήξερε πως επρόκειτο να συμμετάσχει σε μια απαγωγή, αλλά ότι προσελήφθη μόνον ως οδηγός «για μια δουλειά». Παράλληλα, οι αρχές αναζητούν τουλάχιστον ένα ακόμα άτομο που συμμετείχε στην απαγωγή, ο οποίος, σύμφωνα με τις απολογίες των συλληφθέντων, είναι επίσης Μολδαβός και όχι Αλβανός, όπως θεώρησαν αρχικά οι αρχές.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν τα δύο άτομα είναι βαρύτατες και αφορούν αρπαγή κατά συναυτουργία, ληστεία κατά συναυτουργία, διακεκριμένες κλοπές, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροήν και παράνομη οπλοφορία.

Και οι δύο εμφανίστηκαν μεταμελημένοι ενώπιον του ανακριτή, ζητώντας συγγνώμη από τον απαχθέντα και την οικογένειά του. Οσον αφορά στην απόφασή του να απελευθερώσει τον απαχθέντα και να μη συνεχίσει την κακουργηματική πράξη του, ο 37χρονος φέρεται να δήλωσε στον ανακριτή ότι «κατάλαβα πως ο Μ. Καραμολέγκος ήταν πολύ κύριος και το μετάνιωσα. Τον άφησα ελεύθερο και μου είπε να πάμε μαζί να παραδοθώ, για να μην κινδυνεύσω. Και έτσι τον ακολούθησα στο τμήμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή