Αίτημα για πόρους και μέτρα κατά των χαμηλών μαθητικών επιδόσεων

Αίτημα για πόρους και μέτρα κατά των χαμηλών μαθητικών επιδόσεων

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αύξηση των δαπανών για την Παιδεία ζητεί το Κέντρο Μελετών και Τεκμηρίωσης (ΚΕΜΕΤΕ) της ΟΛΜΕ, με στόχο την αντιμετώπιση των κακών επιδόσεων που έχουν οι Ελληνες μαθητές στο πρόγραμμα PISA του ΟΟΣΑ. Συγκεκριμένα, στον τελευταίο διαγωνισμό στα Μαθηματικά, τη Γλώσσα και τις Φυσικές Επιστήμες η χώρα μας κατέλαβε την 42η θέση επί 65 χωρών και την τέταρτη χειρότερη στην Ε.Ε.

«Καθώς επιβεβαιώνεται η θετική συσχέτιση των υψηλών εκπαιδευτικών επιδόσεων με τους πόρους για την εκπαίδευση, προκύπτει η ανάγκη να αυξηθούν επειγόντως οι δαπάνες για την εκπαίδευση, οι οποίες δυστυχώς τα επόμενα έτη από τα Μνημόνια, τον προϋπολογισμό και το Μεσοπρόθεσμο αναμένεται να μειώνονται χρόνο με τον χρόνο για να φτάσουν, σύμφωνα με τις επίσημες προβλέψεις, στο 2,15% επί του ΑΕΠ το 2016» ανέφερε χθες το ΚΕΜΕΤΕ.

«Για τις περιπτώσεις μαθητών με χαμηλή απόδοση και σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες, ιδίως σε ακραίες συνθήκες κρίσης, υποστηρίζουμε την ανάγκη να προωθηθούν ολοκληρωμένες αντισταθμιστικές εκπαιδευτικές πολιτικές, που θα συνδυάζουν εκπαιδευτικά και κοινωνικά μέτρα υποστήριξης. Ετσι, θα εξασφαλιστεί σημαντική ενίσχυση των μαθητών και θα αμβλυνθούν φαινόμενα σχολικής αποτυχίας και μαθητικής διαρροής», λέει το Κέντρο, που αποδίδει τη χαμηλή επίδοση των Ελλήνων μαθητών σε συνδυασμό αιτιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή