Με εμπόδια ο φετινός αγιασμός στα σχολεία

Με εμπόδια ο φετινός αγιασμός στα σχολεία

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέμα με την τέλεση των αγιασμών για την έναρξη της σχολικής χρονιάς φαίνεται να προέκυψε και συζητήθηκε ακόμη και το ενδεχόμενο να μετατεθούν κατά μία ημέρα. Και αυτό, διότι η έναρξη του σχολικού έτους θα γίνει τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, εορτή του Σταυρού, μία από τις μεγαλύτερες γιορτές μας, και το πρωί οι ιερείς θα τελούν θεία λειτουργία, κατά συνέπεια δεν θα μπορούν να βρίσκονται στα σχολεία. Το θέμα φέρεται να το έθεσαν μητροπολίτες, ώστε να βρεθεί λύση σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας. Τελικά, σύμφωνα με εκκλησιαστική πηγή, αγιασμός θα γίνει μετά τις 11 το πρωί της Δευτέρας. «Οι ιερείς θα φορούν μάσκα, και φυσικά ο αγιασμός θα γίνει ανά τάξη», ανέφερε στην «Κ» η ίδια πηγή. Αλλωστε, σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, ο αγιασμός θα γίνει εντός των αιθουσών και αυτό δυσχεραίνει τον προγραμματισμό της ημέρας.

Την ίδια στιγμή, όπως ανακοινώθηκε χθες, σε περισσότερους από 185.000 μαθητές σχολείων της χώρας θα διανέμονται, σε καθημερινή βάση, παρασκευασμένα γεύματα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα». Τα γεύματα θα παραλαμβάνονται από σχολεία 74 ομάδων δήμων και θα αποδίδονται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Το πρόγραμμα αφορά συνολικά 185.311 μαθητές από οικογένειες με χαμηλά ή αδύναμα εισοδήματα.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με την ηγεσία του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, «είναι ένα σημαντικό πρόγραμμα που ανακουφίζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, ειδικά σε μια τόσο ιδιαίτερη και δύσκολη χρονιά λόγω της κρίσης πανδημίας. Παράλληλα, είναι κρίσιμο να διασφαλίσουμε την εύρυθμη συνέχιση του προγράμματος και την επόμενη σχολική χρονιά».

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε ότι «χάρις στον σωστό συντονισμό και τη συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Εργασίας και Παιδείας, παιδιά θα έχουν τα γεύματά τους από τον Σεπτέμβριο και δεν θα χρειαστεί να περιμένουν τον Νοέμβριο, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα».

Τέλος, χθες ξεκίνησε η πρώτη φάση επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών των 218 νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων που θα εφαρμόσουν πιλοτικά τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων. Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στόχος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων είναι να ενισχυθεί η καλλιέργεια στους μαθητές δεξιοτήτων, όπως η κριτική σκέψη, η επικοινωνία, η πρωτοβουλία και η δημιουργικότητα, η προσαρμοστικότητα και ο ψηφιακός γραμματισμός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή