ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά στην Αρτέμιδα – Απομακρύνθηκαν κάτοικοι για να επιχειρήσουν τα ελικόπτερα

Πυρκαγιά στην Αρτέμιδα – Απομακρύνθηκαν κάτοικοι για να επιχειρήσουν τα ελικόπτερα

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αρτέμιδα από τη 1.30 μ.μ. Η φωτιά εκδηλώθηκε στη λεωφόρο Αρίωνος, ενώ σύμφωνα με την πυροσβεστική παρουσιάζει πλέον καλύτερη εικόνα. Αυτή τη στιγμή, μάλιστα, δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο.

Νωρίτερα, πάντως, από την περιοχή απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι, προκειμένου να επιχειρήσουν ανεμπόδιστα τα τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα που έχουν μεταβεί στο σημείο. 

Παράλληλα, έχουν κινητοποιηθεί 65 πυροσβέστες, με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα και το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, ενώ την επιχείρηση συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ακόμη, λόγω της πυρκαγιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής οδικά σημεία: 1) Στην οδό Αρίωνος, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ηλείας, 2) στην οδό Αρίωνος, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Τρικάλων, 3) στην οδό Κέας, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Αικατερίνης, 4) στην οδό Κέας από το ύψος της συμβολής της με την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Σε ύφεση η φωτιά στον Νέο Βουτζά

Στο μεταξύ, σε ύφεση βρίσκεται από το μεσημέρι η πυρκαγιά στην περιοχή Νταού Πεντέλης, στον Νέο Βουτζά. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής πρόλαβαν να την ελέγξουν πριν πάρει διαστάσεις, με τη φωτιά να καίει έκταση όχι μεγαλύτερη των 10 στρεμμάτων.

Οι πυρκαγιές στη Σαρωνίδα και το Λαύριο έχουν σβήσει. Οι δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή προληπτικά για το φόβο αναζωπυρώσεων.

Χθες Τετάρτη, οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές σπιτιών που βρίσκονταν στην πορεία της πυρκαγιάς, προκαλώντας ζημιές σε αρκετά από αυτά. Παράλληλα, το μεσημέρι και το απόγευμα της Τετάρτης, εστάλησαν μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις οικισμών λόγω της φωτιάς στη Φέριζα.

Ακόμη, λόγω της πυρκαγιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής οδικά σημεία: 1) Στην οδό Αρίωνος, από το ύψος της συμβολής