Ολοκληρώνεται η ανάρτηση στον Δήμο Αθηναίων

Ολοκληρώνεται η ανάρτηση στον Δήμο Αθηναίων

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία εβδομάδα απέμεινε για να ολοκληρωθεί η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων στον Δήμο Αθηναίων. Σύμφωνα με την «Ελληνικό Κτηματολόγιο», σε σύνολο 1,3 εκατ. ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων, κατατέθηκαν 25.300 αιτήσεις για διόρθωση απλών σφαλμάτων και 8.000 αιτήσεις διόρθωσης στοιχείων του κτηματολογικού πίνακα ή διαγράμματος. Η ιδιαιτερότητα της ανάρτησης στην Αθήνα είναι ότι δόθηκε η δυνατότητα ελέγχου των στοιχείων μέσω Ιντερνετ, ώστε να περιοριστούν οι επισκέψεις πολιτών στο γραφείο κτηματογράφησης.

Με αφορμή την επικείμενη ολοκλήρωση της κτηματογράφησης στην Αθήνα, ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Δημήτρης Οικονόμου (συνοδευόμενοι από την ηγεσία της «Ελληνικό Κτηματολόγιο») συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας κτηματολογίου και δήμου, όπως η επιβεβαίωση του τέλους ακίνητης περιουσίας, η διαχείριση της δημοτικής περιουσίας και η χρήση των κτηματολογικών στοιχείων για την ολοκλήρωση της ανάπλασης του Ελαιώνα, τη διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων, αλλά και τη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας του δήμου (λ.χ. αποκομιδή απορριμμάτων). Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της «Ελληνικό Κτηματολόγιο» Στέφανο Κοτσώνη, η κινητικότητα στις μεταβιβάσεις ακινήτων στον δήμο και ο μικρός αριθμός αιτήσεων για διορθώσεις δείχνουν την υψηλή ποιότητα της κτηματολογικής βάσης δεδομένων. 

Παράλληλα, η «Ελληνικό Κτηματολόγιο» έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για την εξέλιξη ολόκληρου του έργου. Σήμερα λειτουργεί κτηματολόγιο στο 33% της χώρας, το 59% βρίσκεται υπό κτηματογράφηση, για το 6,8% οι μελέτες κτηματογράφησης θα ανατεθούν μέσα στο επόμενο διάστημα, ενώ ένα ακόμα 1,2% έχει «κολλήσει» λόγω δικαστικών εμπλοκών.

Τέλος, χθες το υπουργείο Υποδομών ανακοίνωσε τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων στις πλημμυρόπληκτες περιοχές των Ιονίων νήσων και της Θεσσαλίας. Μέχρι χθες πραγματοποιήθηκαν 1.097 έλεγχοι σε κτίρια, εκ των οποίων μόλις τα 59 δεν παρουσιάζουν ζημιές. Από αυτά, το 40%-45% είναι κατοικίες, το 35% επιχειρήσεις και το υπόλοιπο δημόσια κτίρια και βοηθητικοί χώροι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή