Στο 7,4% τα θετικά rapid τεστ στη Θεσσαλονίκη

Στο 7,4% τα θετικά rapid τεστ στη Θεσσαλονίκη

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διακόσια πενήντα δύο θετικά δείγματα Covid-19 βρέθηκαν σε σύνολο 3.402 ελέγχων στη Θεσσαλονίκη. Το ποσοστό θετικότητας αγγίζει το 7,4%.

Ειδικότερα, κλιμάκια του ΕΟΔΥ, αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ), πραγματοποίησαν, χθες, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Πραγματοποιήθηκαν 3.402 έλεγχοι, εκ των οποίων βρέθηκαν 252 θετικά δείγματα (7,4%), με διάμεση ηλικία τα 32 έτη.

Σημειώνεται ότι από σήμερα, η περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Ροδόπης περνούν στο «κόκκινο», δηλαδή στο επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου). Ακόμη, στο «πορτοκαλί», δηλαδή επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης) ανεβαίνουν από τις 06:00 της Παρασκευής οι περιφερειακές ενότητες: Δράμας, Έβρου, Ημαθίας, Καβάλας, Κιλκίς, Ξάνθης, Πέλλας , Πιερίας και Χαλκιδικής, ενώ στο «κίτρινο», επίπεδο 2 (Επιτήρησης) περνούν οι περιφερειακές ενότητες, Αρκαδίας και Μεσσηνίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο επίπεδο 4 βρίσκονται αυτή την στιγμή οι εξής περιφερειακές ενότητες : Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καστοριά, Κοζάνη, Λάρισα, Ροδόπη και Σέρρες, ενώ στο επίπεδο 3 βρίσκεται μεταξύ άλλων και η Περιφερειακή Ενότητα Αττικής.

Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης έλαβαν σήμερα και επείγουσα ειδοποίηση από το 112, στον απόηχο της αλλαγής επιπέδου συναγερμού, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Στο μήνυμα τονίζεται πως είναι αυξημένος ο κίνδυνος COVID-19 στην περιοχή. «Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα, κρατάτε αποστάσεις, πλένετε τα χέρια σας» τονίζεται μεταξύ άλλων.

Πάντως, πολλοί κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, κυρίως νέοι, παρά την πολύ αρνητική επιδημιολογική εικόνα έσπευσαν σε νυχτερινά μαγαζιά της συμπρωτεύουσας για να διασκεδάσουν ξέφρενα μέχρι και το τελευταίο λεπτό πριν την επιβολή του lockdown στην περιοχή, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν απίστευτες εικόνες συνωστισμού.

Διαβάστε επίσης

Άλλοι για rapid test και άλλοι στα Λαδάδικα

Κ. Ζέρβας: Απαράδεκτες οι εικόνες σε μπαρ της Θεσσαλονίκης

Σ. Τσιόδρας: Το Σύστημα Υγείας θα πιεστεί με μαθηματική ακρίβεια

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή