Αναβολή της δίκης των συλληφθέντων στα Σεπόλια

Αναβολή της δίκης των συλληφθέντων στα Σεπόλια

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την 1η Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη των συλληφθέντων στα προχθεσινά γεγονότα στα Σεπόλια. Η υπεράσπιση ζήτησε παρόντες στη διαδικασία να είναι οι αστυνομικοί της ομάδας «Δράση» οι οποίοι ενεπλάκησαν στα γεγονότα. Το αίτημα έγινε δεκτό από το δικαστήριο. Ο 24χρονος που, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., συμμετείχε σε επιθέσεις κατά των αστυνομικών, αντιμετωπίζει δίωξη για απόπειρα σωματικής βλάβης, εξύβριση και βία κατά υπαλλήλου. Οι άλλοι τέσσερις από τους συλληφθέντες, ήτοι η μητέρα και η αδελφή του και δύο φίλοι της οικογένειας, διώκονται για εξύβριση, διατάραξη λειτουργίας αστυνομικού τμήματος κ.ά.

Σύμφωνα με την επίσημη αστυνομική εκδοχή, ο 24χρονος μαζί με άλλα άτομα πετούσαν πέτρες στους δικυκλιστές της ομάδας «Δράση» κοντά στον σταθμό των Σεπολίων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών. Μετά τη σύλληψή του, στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει, περίπου 40 άτομα πήγαν στο Α.Τ. Κολωνού, όπου είχε μεταφερθεί, για να διαμαρτυρηθούν. Εκεί, σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., προπηλάκισαν, εξύβρισαν και τραυμάτισαν τους αστυνομικούς, με συνέπεια να συλληφθούν η μητέρα και η αδελφή του 24χρονου, ένας φίλος του που βιντεοσκοπούσε με το κινητό του τα γεγονότα και ένας οικογενειακός φίλος της οικογένειας που ενεπλάκη στα γεγονότα.

Αρκετά διαφορετική είναι η περιγραφή των γεγονότων από τη συνήγορο των κατηγορουμένων Αντωνία Λεγάκη, η οποία, σημειωτέον, επικαλείται βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο και μαρτυρίες ανθρώπων που ήταν αυτόπτες μάρτυρες των γεγονότων.

Μιλώντας χθες στην «Κ», η κ. Λεγάκη είπε ότι η σύλληψη του 24χρονου έγινε πριν ξεσπάσουν επεισόδια και συγκεκριμένα την ώρα που μαζί με τους γονείς και την αδελφή του επέστρεφαν ειρηνικά στο σπίτι τους από τη συγκέντρωση του ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον σταθμό Λαρίσης. 

«Τον είδαν να μπαίνει στην πολυκατοικία και θεώρησαν ότι επιχείρησε να κρυφτεί στην πιλοτή, μη γνωρίζοντας ότι εκεί βρίσκεται το σπίτι του», υποστήριξε η συνήγορος υπεράσπισης. Η μητέρα του νεαρού αντέδρασε στη σύλληψη, με αποτέλεσμα να δεχθεί χτυπήματα σε διάφορα μέρη του σώματός της. Το βράδυ της Τρίτης, μάλιστα, διανυκτέρευσε στο νοσοκομείο. Ο πατέρας και η αδελφή του 24χρονου καθώς και άλλα άτομα πήγαν στο Α.Τ. Κολωνού για να συμπαρασταθούν. Εκεί επικράτησε νέα ένταση, με αποτέλεσμα ο πατέρας του νεαρού να υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες ότι αστυνομικός έσυρε την αδελφή του 24χρονου από τα μαλλιά μέσα στο τμήμα χτυπώντας τη με γροθιές στο πρόσωπο. Σύμφωνα με όσα έχουν αποτυπωθεί στη δικογραφία, οι συλληφθέντες στο Α.Τ. Κολωνού εξύβρισαν τους αστυνομικούς λέγοντάς τους «αφήστε τον άνθρωπο, είναι καρδιοπαθής» αναφερόμενοι στον πατέρα του 24χρονου. 

Στο αυτόφωρο

Εν τω μεταξύ, στο αυτόφωρο παραπέμφθηκε να δικαστεί, κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή, ο 40χρονος που το πρωί της Τρίτης βρέθηκε να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του αντιασφυξιογόνες μάσκες και ξύλινα κοντάρια. Πρόκειται για καταδικασμένο για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή