Επανέναρξη δρομολογίων τραμ στο Σύνταγμα

Επανέναρξη δρομολογίων τραμ στο Σύνταγμα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο χρόνια ακινησίας και ελάχιστες εβδομάδες ελέγχων απαιτήθηκαν προκειμένου να επανέλθει το τραμ στο Σύνταγμα. Αύριο πρόκειται, ύστερα από τη διετή διακοπή του τμήματος Σύνταγμα – Κασομούλη, να πραγματοποιήσει τα πρώτα του επιβατικά δρομολόγια, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες).

Σημειώνεται ότι τα δρομολόγια είχαν διακοπεί τον Οκτώβριο του 2018, καθώς, σύμφωνα με τα λεγόμενα του τότε υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη, είχαν παρατηρηθεί προβλήματα στην υπόγεια κοίτη του Ιλισού, πάνω από την οποία περνούσε το τραμ. Απαιτήθηκαν δύο χρόνια, κατά το μεγαλύτερο μέρος των οποίων δεν πραγματοποιήθηκε καμία απολύτως ενέργεια, ούτε έλεγχοι ούτε εργασίες διόρθωσης, ώστε τον περασμένο Σεπτέμβριο να γίνουν οι πρώτες μετρήσεις. Οι ΣΤΑΣΥ εγκατέστησαν ειδικό σύστημα μέτρησης των παραμορφώσεων της πλάκας που καλύπτει την υπόγεια κοίτη του Ιλισού και πραγματοποίησαν επισταμένους ελέγχους στο κλειστό τμήμα της διαδρομής του τραμ μεταξύ των στάσεων Κασομούλη και Λ. Βουλιαγμένης.

Από τις μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν, τους δύο μήνες που μεσολάβησαν, «δεν προέκυψε ουδεμία παραμόρφωση στην πλάκα κάλυψης του Ιλισού από τις διελεύσεις του τραμ, επιτρέποντάς μας έτσι να αποδώσουμε με ασφάλεια στο επιβατικό κοινό το τμήμα Σύνταγμα – Κασομούλη, καθώς και τις ενδιάμεσες στάσεις σε Ζάππειο, Λ. Βουλιαγμένης και Φιξ», αναφέρει η ανακοίνωση των ΣΤΑΣΥ.
Με την πλήρη εμπορική λειτουργία οι μετρήσεις θα συνεχιστούν για ακόμη τέσσερις μήνες. Η επανέναρξη των δρομολογίων του τραμ από και προς το Σύνταγμα εκτιμάται ότι θα συμβάλει σημαντικά στην αποσυμφόρηση των υπόλοιπων συγκοινωνιακών μέσων.

Ταυτόχρονα επισπεύδεται η επανέναρξη των δρομολογίων του τραμ και στο τμήμα από τη στάση Μπάτης στο Π. Φάληρο έως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, που διακόπηκαν τον Μάρτιο του 2020 προκειμένου να εκτελεστούν από την Περιφέρεια Αττικής τα έργα για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, στο πλαίσιο των οποίων προβλέπεται η μετατόπιση της γραμμής του τραμ. Τα έργα αυτά αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη Νοεμβρίου. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι δοκιμές της νέας γραμμής, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει η επανακυκλοφορία των συρμών του τραμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή