ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Η μάχη του Λεωνίδα Πελεκανάκη με την COVID-19

i-machi-toy-leonida-pelekanaki-me-tin-covid-19-561227728

Ο Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Λεωνίδας Πελεκανάκης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή ύστερα από μάχη με την COVID-19 , είχε εισέλθει στο Ναυτικό Νοσοκομείο στις αρχές του Νοεμβρίου.

Παρόλο που, αρχικά, δεν αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα εντελώς ξαφνικά η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε. Οι γιατροί έκριναν απαραίτητο ότι πρέπει να μπει σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες ο ιός του προκάλεσε πρόβλημα στον νωτιαίο μυελό.

Πρόκειται για μία σπάνια επιπλοκή αλλά, και πάλι, λόγω της καλής φυσικής κατάστασης του Λεωνίδα Πελεκανάκη υπήρχε αισιοδοξία ότι θα κατάφερνε να βγει νικητής.

Στις 2 Δεκεμβρίου μπήκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η νόσος του νέου κορωνοϊού προκάλεσε μία σειρά από άλλες επιπλοκές στην υγεία του πρωταθλητή αλλά, και πάλι, υπήρχαν ελπίδες ότι θα βγει νικητής.

Καθοριστικό ρόλο έπαιξε, όπως δήλωσαν στην «Κ» παλαιοί συναθλητές του, μία ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, η οποία επιβάρυνε περισσότερο την, ήδη, βεβαρυμμένη κατάσταση.       

Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του Λεωνίδα Πελεκανάκη, εξέφρασε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

«Απέραντη θλίψη για αδόκητο χαμό Λεωνίδα Πελεκανάκη. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής & 6ος Ολυμπιονίκης μας στο Λος Άντζελες νικήθηκε από τη μάστιγα COVID-19. Τεράστια απώλεια για ελληνική ιστιοπλοΐα & αθλητική οικογένεια. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο, στα παιδιά και στους οικείους του», αναφέρει ο κ. Αυγενάκης.