Υπόθεση Novartis: Κατάθεση Κοντονή στον Άρειο Πάγο

Υπόθεση Novartis: Κατάθεση Κοντονή στον Άρειο Πάγο

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου καταθέτει σήμερα, για πρώτη φορά, ο πρώην υπουργός Δικαιοςύνης στις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Σταύρος Κοντονής, ο οποίος διετέλεσε υπουργός για μεγάλο διάστημα μαζί με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο που υπήρξε αναπληρωτής του.

⇒Διαβάστε επίσης: Συνεχίζονται οι καταθέσεις για την υπόθεση Novartis

Ο Σταύρος Κοντονής, που δεν ανήκει πιά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επί των ημερών του οποίου βρέθηκε σε εξέλιξη η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την Novartis, αναμένεται να καταθέσει χρήσιμα για τις δικαστικές αρχές στοιχεία τόσο για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, που είναι το κεντρικό πρόσωπο που παραπέφθηκε με απόφαση της Βουλής για σειρά αδικημάτων, όσο και γενικότερα για τους χειρισμούς των δικαστικών αρχών για την υπόθεση που σχετίζεται με την ενοχοποίηση δέκα πολιτικών προςώπων.

⇒Διαβάστε επίσης: Ανασύρεται από το αρχείο η «δικογραφία Κοντονή»

Η κατάθεση Κοντονή που αναμένεται με ενδιαφέρον πρόκειται να διαρκέσει αρκετές ώρες καθώς εξετάζεται το πρώτον από τη δικαιοςύνη για την υπόθεση της Novartis και το σκάνδαλο της εμπλοκής σε αυτή των δέκα πολιτικών.

Ο κ. Κοντόνης, σε δήλωσή του, επισήμανε ότι το σκάνδαλο  της Novartis είναι υπαρκτό, αλλά συντελέστηκε κατά την διακυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και επέφερε τεράστια ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο.

Ειδικότερα, προσερχόμενος στο Μέγαρο του Αρείου Πάγου ο κ. Κοντονής, δήλωσε: «Ό,τι έχω πει μέχρι σήμερα, κυρίως στη Βουλή και σε δημόσιες τοποθετήσεις ισχύει. Το σκάνδαλο   Novartis είναι υπαρκτό, συντελέστηκε κατά την διακυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και επέφερε τεράστια ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο. Μέσω της παράνομης συνταγογράφησης και της τιμολόγησης εκτοξεύθηκε η φαρμακευτική δαπάνη σε δυσθεώρητα, αδικαιολόγητα και πρωτοφανή ύψη. Το τι έγινε κατά τη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης είναι αντικείμενο  δικαστικής έρευνας. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις. Όπου υπάρχουν σκιές πρέπει να πέσει φως και αν υπήρξαν εξωθεσμικά παράκεντρα θα πρέπει ν´ αποκαλυφθούν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή