Μετ’ εμποδίων η μετακίνηση με τις συγκοινωνίες σήμερα

Μετ’ εμποδίων η μετακίνηση με τις συγκοινωνίες σήμερα

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβλήματα θα αντιμετωπίσουν οι επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών στις μετακινήσεις τους λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στις κινητοποιήσεις που έχουν προκηρύξει για σήμερα η ΓΣΕΕ και για την Πέμπτη το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. 

Ειδικότερα, σήμερα τα λεωφορεία κινούνται από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ, καθώς το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ έχει προκηρύξει στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. 

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας γίνεται περίπου μία ώρα μετά τη λήξη της κινητοποίησης και αναμένεται έως τις 10 το πρωί, ενώ τα τελευταία δρομολόγια προβλέπεται να ξεκινήσουν από τις 10 το βράδυ. 

Οι συρμοί των γραμμών 2 και 3 του μετρό θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ. Ωστόσο, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν θα εκτελούνται δρομολόγια στο τμήμα «Δουκίσσης Πλακεντίας» – «Αεροδρόμιο» λόγω της κινητοποίησης των σιδηροδρομικών (24ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών). Το τραμ θα εκτελεί δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 4 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας, καθώς το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ. Κανονικά κυκλοφορούν σήμερα τα τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (γραμμή 1 μετρό). Ακινητοποιημένα θα είναι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τα τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακού.

Χωρίς μετρό θα είναι η Αθήνα μεθαύριο Πέμπτη, λόγω συμμετοχής των εργαζομένων (γραμμές 2 και 3 και πρώην ΗΣΑΠ) στην 24ωρη απεργία. Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία. Ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ατομικής συμμετοχής οδηγών στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, που ενδέχεται να οδηγήσει στην εκτέλεση μειωμένων δρομολογίων. 

Με ανακοινώσεις τους, τα σωματεία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες καταγγέλλουν την κυβέρνηση, «μετά από διάφορα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν στη διάρκεια της πρωτοφανούς πανδημίας, με μόνιμο ή προσωρινό χαρακτήρα, ετοιμάζεται να προωθήσει μια σειρά ρυθμίσεων για την καταστρατήγηση της 8ωρης εργασίας, την υπονόμευση της απεργίας κα γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης. Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται». Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να αντισταθούν στα «σχέδια επιστροφής σε εργασιακό μεσαίωνα και θα παλέψουμε για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των συγκοινωνιών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή