Ζάκυνθος: Ενέδρα θανάτου για 54χρονο

Ζάκυνθος: Ενέδρα θανάτου για 54χρονο

1' 23" χρόνος ανάγνωσης

Νεκρός έπεσε στο κέντρο της πόλης της Ζακύνθου σε ενέδρα θανάτου άνδρας 54 ετών.

Οι δράστες επέβαιναν σε αυτοκίνητο, από το οποίο κατέβηκε ο συνοδηγός και «γάζωσε» το θύμα με καλάσνικοφ, ενώ βρισκόταν στο εσωτερικό γραφείου πολιτικού μηχανικού και συνομιλούσε με τον ίδιο και τον αδερφό του.

Αρχικά ο συνοδηγός, που είχε και το όπλο, πυροβόλησε κατά ατόμου που συνόδευε το θύμα και βρισκόταν στο εξωτερικό του γραφείου, χωρίς ωστόσο να τον τραυματήσει.

Στη συνέχεια μπήκε μέσα και τραυμάτισε θανάσιμα το θύμα και ελαφρά τον αδερφό του πολιτικού μηχανικού που ήταν παρών στο περιστατικό.

Οι δράστες αφού διέφυγαν έκαψαν το αυτοκίνητο και το εγκατέλειψαν. Βρέθηκε σε απόσταση 5-6 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης και στο εσωτερικό του ήταν το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία. 

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι δράστες έφυγαν ήδη από τις νότιες ακτές του νησιού με φουσκωτό σκάφος. 

Σημειώνεται ότι το θύμα είναι το ίδιο το πρόσωπο σε βάρος του οποίου πέρσι τον Ιούνιο είχε γίνει και πάλι απόπειρα δολοφονίας.

Ο ίδιος είχε τραυματιστεί ενώ από τα πυρά σκοτώθηκε η 37χρονη τότε σύζυγός του, ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου. 

Ο 54χρονος είχε στο παρελθόν κατηγορηθεί για κατοχή ναρκωτικών, ενώ φέρεται να είχε εμπλακεί και σε υπόθεση ανθρωποκτονίας το 2004.

Πιο πρόσφατα είχε καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας σε βάρος δύο Αλβανών ποινικών και ενός επίορκου αστυνομικού, που είχαν κατηγορηθεί για κλοπή 550.000 ευρώ. Επιπλέον, είχαν προκύψει επαφές του με άτομα που κατηγορήθηκαν ως οι αυτουργοί της δολοφονίας 37χρονου, τον Αύγουστο του 2017 στη Ζάκυνθο.

Το θύμα φέρεται να είχε εκφράσει φόβους για τη ζωή του. Οι δράστες της ένοπλης επίθεσης που έγινε πριν από έναν χρόνο φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα και λευκά κράνη ώστε να προσομοιάζουν σε αστυνομικούς.