Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. ο Γεωργιανός

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. ο Γεωργιανός

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας 36χρονος υπήκοος Γεωργίας βρίσκεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο επίκεντρο της έρευνας της Αστυνομίας για πιθανή εμπλοκή του στη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν, την περασμένη Τρίτη, στα Γλυκά Νερά. Εντοπίστηκε την Παρασκευή στον μεθοριακό σταθμό Κήπων Εβρου, απ’ όπου προσπάθησε να διαφύγει έχοντας στην κατοχή του πλαστά χαρτιά. Οι επιβάτες του τουριστικού λεωφορείου στο οποίο επέβαινε υποβλήθηκαν σε έλεγχο και διαπιστώθηκε ότι το διαβατήριό του έφερε πλαστές σφραγίδες. Ενημερώθηκε η Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης, τα στελέχη της οποίας διαπίστωσαν ότι ο ύποπτος ήταν ήδη από το 2015 σεσημασμένος για κλοπές που είχε διαπράξει στον Εβρο. 

Συναγερμός

Λόγω του περιστατικού που είχε προηγηθεί στα Γλυκά Νερά, ο εντοπισμός του 36χρονου σήμανε συναγερμό. Τα στελέχη της τοπικής αστυνομίας επικοινώνησαν με συναδέλφους τους στην Ασφάλεια Αττικής, ενημερώνοντάς τους για τη σύλληψη του αλλοδαπού. Στην πορεία της έρευνας προέκυψε ταύτιση του DNA του 36χρονου με αντίστοιχο, «ορφανό», που είχαν συλλέξει οι αστυνομικοί έπειτα από ληστεία σε σπίτι στο Πικέρμι. Ηταν τα ξημερώματα της 7ης Μαρτίου όταν πέντε άτομα μπήκαν στο σπίτι ενός ζεύγους ηλικιωμένων παραβιάζοντας ένα από τα παράθυρα. Στη συνέχεια έδεσαν τον 93χρονο υποχρεώνοντάς τον να τους υποδείξει πού είχε κρυμμένα χρήματα. Πήραν 400 ευρώ και μια χρυσή αλυσίδα που φορούσε στον λαιμό του, ενώ πριν αποχωρήσουν άρπαξαν από την κατάκοιτη σύζυγό του ένα χρυσό σταυρουδάκι και τη βέρα της.

Εξαιτίας της μεθοδολογίας των δραστών και της βίας που χρησιμοποίησαν ακόμα και εις βάρος του υπερηλίκου και της συζύγου του, οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο ο αλλοδαπός και οι συνεργοί του να εμπλέκονται και στη ληστεία στα Γλυκά Νερά και στην αποτρόπαιη δολοφονία της 20χρονης Κάρολαϊν. Ο 36χρονος έφθασε χθες το απόγευμα στην Αθήνα από την Αλεξανδρούπολη και θα εξεταζόταν από στελέχη της Ασφάλειας Αττικής τις βραδινές ώρες. Μάλιστα, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να κληθεί στη ΓΑΔΑ και ο σύζυγος της 20χρονης, για να βοηθήσει τους αστυνομικούς να καταλήξουν σε συμπεράσματα σχετικά με την εμπλοκή ή μη του Γεωργιανού στην υπόθεση. Προς το παρόν, πάντως, εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία λόγω των σφραγίδων στο διαβατήριό του.

«Οι συνάδελφοί μας, δείχνοντας επαγγελματισμό, παρατηρητικότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης, εντόπισαν τον υπήκοο Γεωργίας σε λεωφορείο που έκανε έξοδο προς Τουρκία και διαπίστωσαν έπειτα από ενδελεχή έλεγχο ότι έφερε στο διαβατήριό του πλαστές σφραγίδες. Αμέσως την υπόθεση διερεύνησε και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, όπου οι συνάδελφοί μας εντόπισαν και άλλα επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος του, με πιθανή συμμετοχή του σε βαριές εγκληματικές ενέργειες που τελέστηκαν πριν από λίγες μέρες στην περιοχή της Αττικής», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστές από την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή