Φολέγανδρος: Κακώσεις από συμπλοκή σε κεφάλι, σώμα

Φολέγανδρος: Κακώσεις από συμπλοκή σε κεφάλι, σώμα

Τα ευρήματα του ιατροδικαστή για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του χθες στον ανακριτή ο Δημήτρης Β., που κατηγορείται για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου, την περασμένη Παρασκευή στη Φολέγανδρο. Ο συνήγορός του Γιάννης Βλάχος δήλωσε στην «Κ» ότι ο 30χρονος αποδέχτηκε την πράξη του και προσπάθησε να παράσχει εξηγήσεις, υποβάλλοντας μάλιστα γραπτό υπόμνημα. Κατά τον κ. Βλάχο, πάντως, ο εντολέας του δεν κατάφερε να δώσει λεπτομερείς απαντήσεις στα ερωτήματα του ανακριτή, λόγω και της απώλειας συνείδησης στην οποία είχε περιέλθει μερικές ώρες νωρίτερα. Τις βραδινές ώρες της Τετάρτης ο 30χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Νάξου εμφανίζοντας συμπτώματα που παρέπεμπαν σε επιληπτική κρίση. Πηγές από την Αστυνομία διέψευσαν ότι ο Δημήτρης Β. αποπειράθηκε να θέσει τέλος στη ζωή του, ενώ ερωτηθείς σχετικά ο συνήγορός του κ. Βλάχος διευκρίνισε ότι ο νευρολόγος που εξέτασε τον 30χρονο του συνταγογράφησε φάρμακα που χορηγούνται σε άτομα που πάσχουν από διπολική διαταραχή ή σχιζοφρένεια.

Η υπεράσπιση, εξάλλου, κατέθεσε αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη του 30χρονου με το επιχείρημα ότι ο φερόμενος ως δράστης έχει ήδη από το 2013 διαγνωστεί ως ψυχασθενής και συγκεκριμένα πάσχων από διπολική διαταραχή. «Δεν σημαίνει ότι έχει μειωμένο καταλογισμό, ωστόσο πρέπει να ερευνηθεί εάν τη στιγμή που τέλεσε το έγκλημα είχε επαφή με το περιβάλλον και πλήρη αντίληψη των γεγονότων», διευκρίνισε ο κ. Βλάχος. 
Ο συνήγορος της οικογένειας Ψαράκου, Αλέξης Κούγιας, με χθεσινή, νέα ανακοίνωσή του επιτέθηκε εκ νέου στον αντίδικό του χαρακτηρίζοντας «κωμικούς» τους ισχυρισμούς περί ψυχικής πάθησης του 30χρονου. «Τους ίδιους κωμικούς ισχυρισμούς περί ψυχικής παθήσεως είχε προβάλει και ο Ελληνας δράστης της αποτρόπαιας ανθρωποκτονίας εις βάρος της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη και στο τέλος με την απόφαση, την οποίαν εξέδωσε το ΜΟΔ Αθηνών, εκτός της ισοβίου καθείρξεως, που επέβαλε στον δράστη, οδήγησε ως κατηγορούμενους στο δικαστήριο τόσο τον ψυχίατρο, που βεβαίωνε ότι ο δράστης είναι ψυχασθενής, όσο και τον δράστη ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος της ψευδούς βεβαιώσεως», τόνισε ο κ. Κούγιας στην ανακοίνωσή του.

Αναφορικά με τις συνθήκες θανάτου της άτυχης Γαρυφαλλιάς Ψαράκου, ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας μιλώντας χθες στην «Κ» έκανε λόγο για «βαριές, πολλαπλές κακώσεις κεφαλής» και επανέλαβε ότι η 26χρονη κατέληξε στο νερό όσο ακόμα ήταν εν ζωή. Στο ερώτημα εάν οι κακώσεις στο κεφάλι και το σώμα της άτυχης κοπέλας προήλθαν από την πτώση της από τα βράχια ή από ξυλοδαρμό, ο κ. Μπογιόκας απάντησε πως «υπάρχουν ενδείξεις ότι ορισμένα από τα χτυπήματα στο κεφάλι του θύματος οφείλονται όχι σε πτώση, αλλά σε συμπλοκή». Η δολοφονία της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής. Είχαν μόλις φύγει με τον σύντροφό της Δημήτρη Β. από την παραλία Λυγαριά της Φολεγάνδρου όπου παραθέριζαν, όταν άρχισαν να διαπληκτίζονται μέσα στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 30χρονος. Αφορμή για τον τσακωμό φέρεται να στάθηκε το γεγονός ότι ακολούθησαν λάθος διαδρομή κατά την αποχώρησή τους από την παραλία. Λόγω του καβγά ο 30χρονος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, το οποίο κατέληξε σε βραχώδη περιοχή. Η 26χρονη βγήκε από το ακινητοποιημένο Ι.Χ., με τον 30χρονο να την ακολουθεί και να τη σπρώχνει στον γκρεμό. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή