Σύλληψη στη Θεσσαλονίκη: Πώς ο τρομοκράτης έπεσε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Σύλληψη στη Θεσσαλονίκη: Πώς ο τρομοκράτης έπεσε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Η ληστεία που πραγματοποίησε στην Alpha Bank το μεσημέρι της Δευτέρας πρόδωσε και τα τελευταία ίχνη του συλληφθέντος για τρομοκρατία Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη στη Θεσσαλονίκη.

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ληστεία που πραγματοποίησε στην Alpha Bank το μεσημέρι της Δευτέρας πρόδωσε και τα τελευταία ίχνη του συλληφθέντος για τρομοκρατία Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συλληφθείς προχώρησε μόνος του στη ληστεία με την απειλή καλάσνικοφ καταφέρνοντας να αποσπάσει λεία 8.500 ευρώ.

Αμέσως μετά βγήκε από το υποκατάστημα στην περιοχή Ρεντζίκι αρχικά με τον διευθυντή ώστε να αποφύγει την καταδίωξη.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε μία μοτοσικλέτα που είχε κλαπεί τις προηγούμενες ημέρες από την πόλη της Θεσσαλονίκης την οποία και εγκατέλειψε επιβιβαζόμενος σε ένα επίσης κλεμμένο από την Θεσσαλονίκη «Nissan Micra». 

Λίγη ώρα αργότερα άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ τον καταδίωξαν και τον συνέλαβαν.

Κατά πληροφορίες αποκάλυψε μόνος του την ταυτότητα λέγοντας: «Είμαι ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης και είναι διωκόμενος για τρομοκρατία».

Τυπικά τη δικογραφία για τη σύλληψη συντάσσει η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, πληροφορίες όμως της «Κ» αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες η αντιτροκρατική είχε ενδείξεις ότι ο Χατζηβασιλειάδης κινείτο στην πόλη, λόγος για τον οποίο  είχε μεταβεί κλιμάκιο υπηρεσίες και οι έρευνες είχαν ενταθεί. 

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται:

«Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, μετά από ληστεία σε τράπεζα, 48χρονος ημεδαπός καταζητούμενος για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Σε βάρος του, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο συλληφθείς νωρίτερα πραγματοποίησε ένοπλη ληστεία σε τραπεζικό κατάστημα σε περιοχή της Νεάπολης Θεσσαλονίκης και διέφυγε με δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Άμεσα αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Θεσσαλονίκης τον εντόπισαν να κινείται οδηγώντας κλεμμένο αυτοκίνητο και τον ακινητοποίησαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8.275 ευρώ, που προέρχονταν από την ληστεία, πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov , 30 φυσίγγια και ασύρματος.

Επιπλέον, εντοπίστηκε και η δίκυκλη μοτοσικλέτα, με την οποία είχε διαφύγει αρχικά, για την οποία προέκυψε πως ήταν επίσης κλεμμένη.

Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση, θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή