Οπαδικά κίνητρα κρύβει η επίθεση στη Λ. Αλεξάνδρας

Οπαδικά κίνητρα κρύβει η επίθεση στη Λ. Αλεξάνδρας

Ο 32χρονος φέρεται να έχει συμμετοχή σε επεισόδια σε γήπεδα και εμπλοκή σε υπόθεση ναρκωτικών

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμμετοχή σε επεισόδια σε γήπεδα και εμπλοκή σε υπόθεση ναρκωτικών είχε ο 32χρονος που έγινε στόχος ένοπλης επίθεσης, χθες νωρίς το απόγευμα, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ο νεαρός νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με τραύμα από σφαίρα στην ωμοπλάτη. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε χθες, λίγο μετά τις 4 μ.μ., τη στιγμή ακριβώς που ο νεαρός έβγαινε από φαρμακείο που βρίσκεται στη λεωφόρο Αλεξάνδρας 117.

Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, στην επίθεση συμμετείχαν τουλάχιστον 4-5 άτομα. Καταδίωξαν τον νεαρό και ο ένας από αυτούς τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον στην ωμοπλάτη. Στη συνέχεια διέφυγαν, πιθανόν με μηχανές, ενώ ο 32χρονος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος. Αυτόπτες μάρτυρες τον μετέφεραν για τις πρώτες βοήθειες στο παράρτημα του ΙΚΑ, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σημείο της επίθεσης. Στη συνέχεια ο τραυματίας μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Την έρευνα για το συμβάν ανέλαβε η Yποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο νεαρός, που κατάγεται από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, όπως επίσης για απείθεια, αντίσταση και παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών. Κατηγορίες που συνήθως αποδίδονται σε άτομα που συλλαμβάνονται για υποθέσεις αθλητικής βίας. Αρμόδιες πηγές, εξάλλου, βλέπουν οπαδικά κίνητρα πίσω από την επίθεση, συσχετίζοντάς τη με τους στενούς δεσμούς που διατηρούσε ο νεαρός με οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Εως αργά χθες η Ασφάλεια δεν είχε σαφή εικόνα για την ταυτότητα των δραστών. Τον Ιανουάριο, ένοπλη συμπλοκή μεταξύ χούλιγκαν –δίχως τραυματισμούς– είχε σημειωθεί στη Θεσσαλονίκη. Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί δύο οπαδοί του Αρη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή