Εικονικοί εμβολιασμοί: Η μισοάδεια σύριγγα και τα καρέ που αποκάλυψαν το «κόλπο»

Εικονικοί εμβολιασμοί: Η μισοάδεια σύριγγα και τα καρέ που αποκάλυψαν το «κόλπο»

Μία χρησιμοποιημένη σύριγγα άνευ βελόνας με περισσευούμενο υγρό που βρέθηκε σε καλάθι απορριμμάτων του εμβολιαστικού κέντρου στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας, καθώς και οι ύποπτες κινήσεις μιας νοσηλεύτριας όπως αποτυπώθηκαν σε βίντεο από κρυφή κάμερα αποκάλυψαν τον εικονικό εμβολιασμό μιας πλαστικής χειρουργού και της βοηθού της

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία χρησιμοποιημένη σύριγγα άνευ βελόνας με περισσευούμενο υγρό που βρέθηκε σε καλάθι απορριμμάτων του εμβολιαστικού κέντρου στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας, καθώς και οι ύποπτες κινήσεις μιας νοσηλεύτριας όπως αποτυπώθηκαν σε βίντεο από κρυφή κάμερα αποκάλυψαν σύμφωνα με τους αστυνομικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων τον εικονικό εμβολιασμό μιας πλαστικής χειρουργού και της βοηθού της.

Διαβάστε επίσης: Εικονικοί εμβολιασμοί: Στο «κόλπο» γιατρός και νοσηλεύτρια – Τρεις συλλήψεις (βίντεο)

Η δίκη των τριών γυναικών στο Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο ήταν προγραμματισμένη για σήμερα και αναβλήθηκε επ’ αόριστον έπειτα από αίτημα του συνηγόρου της 75χρονης πλαστικής χειρουργού η οποία ήταν απούσα. 

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο καλάθι των απορριμμάτων του εμβολιαστικού κέντρου μια χρησιμοποιημένη σύριγγα η οποία περιείχε 0,12 ml υγρού, καθώς και ένα φιαλίδιο με αναγραφόμενη ένδειξη «COMIRNATY» (η εμπορική ονομασία του εμβολίου της Pfizer), το οποίο ήταν μισογεμάτο. Έξι μάρτυρες, υπεύθυνοι για τη διενέργεια εμβολιασμών στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας, εξετάστηκαν από τους αστυνομικούς και επιβεβαίωσαν με τις καταθέσεις τους ότι οι εμβολιασμοί δεν ολοκληρώθηκαν κανονικά. Ενδεικτικά ανέφεραν ότι η σύριγγα πρέπει να είναι τελείως άδεια έπειτα από κάθε εμβολιασμό.  

Διαβάστε επίσης: ΙΚΑ Αλεξάνδρας: Αναβλήθηκε η δίκη για τον εικονικό εμβολιασμό

Στο βίντεο που κατέγραψε η κρυφή κάμερα των αστυνομικών φαίνεται σύμφωνα με τη δικογραφία ότι η σύριγγα τοποθετείται στο μπράτσο της πλαστικής χειρουργού αλλά ότι η νοσηλεύτρια δεν πατάει το έμβολο. Τα δάχτυλά της, όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, δεν διακρίνονται να αλλάζουν θέση. Η νοσηλεύτρια που κατηγορείται για τους εικονικούς εμβολιασμούς δεν ήταν επιφορτισμένη με τη χορήγηση των δόσεων. Ωστόσο ζήτησε από συνάδελφό της στις 21 Σεπτεμβρίου να εμβολιάσει εκείνη την πλαστική χειρουργό και τη βοηθό της γιατί ήταν γνωστές της. Και οι τρεις γυναίκες αρνούνται τις κατηγορίες και υποστηρίζουν ότι οι εμβολιασμοί τους έγιναν κανονικά. Στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ εμφανίζονται να έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου στις 31 Αυγούστου. Στις Εσωτερικές Υποθέσεις είχε φτάσει καταγγελία σύμφωνα με την οποία και εκείνος ο εμβολιασμός φέρεται να ήταν εικονικός. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή