Κόντρα ΑΔΕΔΥ, υπ. Παιδείας για την αξιολόγηση

Κόντρα ΑΔΕΔΥ, υπ. Παιδείας για την αξιολόγηση

Συνδικαλιστική κάλυψη παρείχε στους εκπαιδευτικούς η ΑΔΕΔΥ, μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που κήρυξε παράνομη την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνδικαλιστική κάλυψη παρείχε στους εκπαιδευτικούς η ΑΔΕΔΥ, μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που κήρυξε παράνομη την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση. Οι δύο ομοσπονδίες προσέφυγαν, επίσης, σε δεύτερο βαθμό κατά της πρωτόδικης απόφασης, και πλέον αναμένεται η απάντηση του υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα, προγραμματίζουν κινητοποιήσεις ξεκινώντας από σήμερα.

Ειδικότερα, για σήμερα (στις 6 μ.μ. από τα Προπύλαια) έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ και της ομοσπονδίας ιδιωτικών εκπαιδευτικών ΟΙΕΛΕ. «Η πολιτική ηγεσία του υπ Παιδείας συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με το συντριπτικό ρεύμα των συναδέλφων και των σχολείων σε όλη την Ελλάδα, που συνεχίζουν να δηλώνουν μαζικά απεργία – αποχή από τη λεγόμενη “αξιολόγηση”» λένε οι τρεις ομοσπονδίες σε κοινή ανακοίνωση.

Προσφέρει συνδικαλιστική κάλυψη στην απεργία – αποχή των εκπαιδευτικών.

Από την άλλη, όπως παρουσίασε η «Κ» στο φύλλο της Κυριακής 3/10, η ΑΔΕΔΥ ανταποκρίθηκε στο αίτημα των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να προσφέρει συνδικαλιστική κάλυψη στην απεργία – αποχή των εκπαιδευτικών. Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε «να προκηρύξει απεργία – αποχή των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από κάθε διαδικασία ή ενέργεια που συνδέεται με την άσκηση των καθηκόντων τους που αφορούν στις διαδικασίες συλλογικού προγραμματισμού και υλοποίησης του εκπαιδευτικού έργου, εσωτερικής αξιολόγησης και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων. Με τον τρόπο αυτό παρέχει πλήρη κάλυψη στο σύνολο των εκπαιδευτικών, υπηρετούντων με έννομη σχέση δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου»

Ταυτόχρονα, οι συνδικαλιστές δηλώνουν ότι μετά την έφεση στο Μονομελές Εφετείο Αθηνών και μέχρι να τελεσιδικήσει η δικαστική διαμάχη με το υπουργείο για το θέμα, μπορούν να συνεχίσουν την απεργία – αποχή. Η εκδίκαση της έφεσης προσδιορίστηκε για τις 25 Ιανουαρίου 2022. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται η απάντηση του υπουργείου στην απόφαση της ΑΔΕΔΥ, ενώ πιθανόν να επιχειρήσει να επισπεύσει την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο.

Τέλος, για αύριο, ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν κηρύξει ημέρα αντιφασιστικής δράσης στα σχολεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή