Με νέους τρόπους η ΟΛΜΕ κατά της αξιολόγησης

Με νέους τρόπους η ΟΛΜΕ κατά της αξιολόγησης

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τέλος της αποχής των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση σήμανε στα σχολεία, ωστόσο οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες προτίθενται να συνεχίσουν με άλλα μέσα τον αγώνα τους. Μάλιστα, η ΟΛΜΕ ζήτησε από τα μέλη της να μην πραγματοποιούν τηλεκπαίδευση από το σπίτι, διότι δεν έχουν λάβει τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Ειδικότερα, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ σε σχετικές ανακοινώσεις μετά τη δικαστική απόφαση που κήρυξε παράνομη την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, αναφέρουν η μεν ΟΛΜΕ ότι «θα συνεχιστεί ο αγώνας με άλλους τρόπους», η δε ΔΟΕ πως «η απεργία-αποχή συνεχίζει να ισχύει μέχρι την επίδοση της απόφασης του Εφετείου και όσοι συμμετέχουν σε αυτήν συνεχίζουν να καλύπτονται». Στη γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων καθηγητών ΕΛΜΕ το Σάββατο δεν υιοθετήθηκε η πρόταση για συνέχιση της απεργίας, καθώς δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το απαραίτητο 66% των ψήφων (τα 2/3, σύμφωνα με το καταστατικό), αλλά πήρε 54%. Από την άλλη, στην ίδια γενική συνέλευση ελήφθη η απόφαση «η τηλεκπαίδευση να διενεργείται αποκλειστικά από τον χώρο των σχολείων με εξοπλισμό που θα παράσχει η υπηρεσία. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς κάθε φορά που απαιτείται από αυτούς να παράσχουν υπηρεσίες τηλεκπαίδευσης να παρουσιάζονται στο σχολείο τους και να απαιτούν τον απαραίτητο χώρο, εξοπλισμό και σύνδεση από την υπηρεσία».

Σταματάει η απεργία-αποχή, απόφαση η τηλεκπαίδευση να διε-νεργείται αποκλειστικά από τα σχολεία, με εξοπλισμό που θα παράσχει η υπηρεσία.

 Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ υπενθυμίζει ότι «καθόλη την περίοδο της πανδημίας το ΥΠΑΙΘ δεν παρείχε τον απαραίτητο εξοπλισμό σε σχολεία, εκπαιδευτικούς και μαθητές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αφενός καθηγητές και μαθητές να αγοράζουν με δικά τους έξοδα τον εξοπλισμό που χρειάζονταν και να χρεώνονται με πανάκριβες συνδέσεις στο Διαδίκτυο, αφετέρου χιλιάδες μαθητές να αποκλείονται από την τηλεκπαίδευση».

Την ίδια στιγμή, το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων υπουργείου Παιδείας αποφάσισε ομόφωνα «να καλέσει τα μέλη της Ομοσπονδίας σε αποχή από την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την εκλογή των αιρετών εκπροσώπων μας στο  ΚΥΣΔΙΠ και στα ΠΥΣΔΙΠ, στις 29 Οκτωβρίου, ως απάντηση στην αυταρχική επιβολή της από την υπουργό», εννοώντας την απόφαση για διεξαγωγή της ψηφοφορίας ηλεκτρονικά και όχι διά ζώσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή