Εθνικό σχέδιο για την προστασία των παιδιών

Εθνικό σχέδιο για την προστασία των παιδιών

Τους άξονες του πενταετούς εθνικού σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κακοποίησης παιδιών παρουσίασε χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός, μιλώντας κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης με την ευκαιρία της ευρωπαϊκής ημέρας για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση.

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους άξονες του πενταετούς εθνικού σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κακοποίησης παιδιών παρουσίασε χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός, μιλώντας κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης με την ευκαιρία της ευρωπαϊκής ημέρας για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο «Εθνικό Πρωτόκολλο Διαχείρισης Κρουσμάτων, το οποίο θα ορίζει σαφώς τους ρόλους όλων των εμπλεκομένων φορέων, από τις δικαστικές και τις διωκτικές αρχές μέχρι τους κοινωνικούς λειτουργούς», καθώς και στο Εθνικό Αρχείο Καταγραφής και Επιτήρησης των Κακοποιημένων Παιδιών. Παράλληλα επισήμανε ότι «μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης είναι απαραίτητη», ενώ έκανε λόγο και για τη σημασία της διδασκαλίας, από φέτος, σε δύο τάξεις του δημοτικού και σε μία του γυμνασίου, του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής.

Συντονιστική επιτροπή

«Tην πορεία του πενταετούς εθνικού σχεδίου θα επιβλέπει η εθνική συντονιστική επιτροπή, με στελέχη συναρμόδιων υπουργείων αλλά και φορέων με προσφορά στον συγκεκριμένο τομέα», σημείωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «κεντρικά το σχέδιο αυτό, επειδή αφορά πολλά υπουργεία, θα υπάγεται στον υπουργό Επικρατείας και επικεφαλής του θα είναι η βουλευτής της Ν.Δ. Ελενα Ράπτη, η οποία έχει πολυετή εμπειρία σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο σε δράσεις με επίκεντρο το παιδί».

Στην παρέμβασή του ο γ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής και προεδρεύων της ειδικής συνεδρίασης Αθ. Μπούρας υπογράμμισε ότι «η συνεχής επιμόρφωση όλων των εμπλεκομένων φορέων, αλλά και η ευαισθητοποίηση ολόκληρης της κοινωνίας, είναι όσο ποτέ άλλοτε επιτακτική». Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κ. Μπάρκας τόνισε μεταξύ άλλων: «Η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών είναι ένα πολύπλοκο και πολυπαραγοντικό ζήτημα, που απαιτεί τη μέγιστη συνεργασία από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, τα οποία πρέπει να είναι σε θέση, πρόθυμα, να αναλάβουν δράση. Εγώ δηλώνω τη διαθεσιμότητά μου να βοηθήσω σε όλη αυτήν τη διαδικασία».

Στο ίδιο μήκος κύματος τοποθετήθηκαν στις ομιλίες τους και οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων, με την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου να σχολιάζει: «Είμαι πολύ αισιόδοξη, γιατί βλέπω πραγματικά όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας συσπειρωμένες και συντεταγμένες όσον αφορά τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή