Φαληρικός Όρμος: Καταγγελία για μεταφορά μπάζων

Φαληρικός Όρμος: Καταγγελία για μεταφορά μπάζων

Τη μετατροπή του εργοταξίου του Φαληρικού Ορμου σε… αποθετήριο μπάζων από άλλα έργα στο λεκανοπέδιο καταγγέλλει ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου.

1' 43" χρόνος ανάγνωσης

Τη μετατροπή του εργοταξίου του Φαληρικού Ορμου σε… αποθετήριο μπάζων από άλλα έργα στο λεκανοπέδιο καταγγέλλει ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου. Μάλιστα, ο δήμος ειδοποίησε την αστυνομία, που εντόπισε και κατάσχεσε φορτηγό το οποίο μετέφερε χώμα από έργο που κατασκευάζει η ίδια εταιρεία στη Νέα Σμύρνη. Από την πλευρά της, η Περιφέρεια Αττικής, που είναι υπεύθυνη για το έργο, απορρίπτει τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι τα μπάζα μεταφέρθηκαν «εσωτερικά», από άλλο σημείο των έργων ανάπλασης.

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, υποστηρίζοντας ότι γίνεται παράνομη μεταφορά υλικών από εκσκαφές άλλων έργων του ίδιου αναδόχου («Ελλάκτωρ»). «Μας ειδοποίησαν κάτοικοι ότι παρατηρούν την είσοδο γεμάτων φορτηγών στο εργοτάξιο του Φαληρικού Ορμου και η αλήθεια είναι ότι τόση αύξηση των υλικών από εκσκαφές δεν δικαιολογείται από τις εργασίες που πραγματοποιούνται εκεί σήμερα», λέει στην «Κ» ο δήμαρχος της περιοχής, Ανδρέας Ευθυμίου.

«Για τη διερεύνηση των καταγγελιών ειδοποιήσαμε την αστυνομία και μαζί πραγματοποιήσαμε αυτοψία σε φορτηγό που ήρθε από τη λεωφόρο Κηφισού, κατά την είσοδό του στο εργοτάξιο. Ο οδηγός ανέφερε ότι μετέφερε χώματα από εργοτάξιο της “Ελλάκτωρ” στη Νέα Σμύρνη και η αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση του οχήματος και ξεκίνησε τη διαδικασία ποινικής δίωξης».

Ο δήμος ζητεί την παρέμβαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας και του υπουργείου Περιβάλλοντος, για να σταματήσει η μετατροπή του εργοταξίου του Φαληρικού Ορμου σε «αποθετήριο μπάζων».

«Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η περιοχή μας χωματερή μπάζων από άλλα εργοτάξια. Αντί να υλοποιείται η δεύτερη φάση της ανάπλασης, που δεν έχει καν προκηρυχθεί, όχι μόνο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των έργων, αλλά έχουμε και τέτοια φαινόμενα».

Η «Κ» ζήτησε τη θέση της Περιφέρειας Αττικής για το συμβάν. Η Περιφέρεια απορρίπτει τις καταγγελίες του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, υποστηρίζοντας ότι τα χώματα μεταφέρονταν από τη μια πλευρά του εργοταξίου στην άλλη, κάτι που επιτρέπεται.

Ο δήμος, πάντως, αντιμετώπισε και πάλι προβλήματα μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις, ιδίως στην περιοχή ανάμεσα στον σταθμό Μοσχάτου και στην κεντρική λαχαναγορά. Οπως αναφέρει ο κ. Ευθυμίου, στην περιοχή επρόκειτο να κατασκευαστεί νέος αγωγός ομβρίων, όμως ο εργολάβος εγκατέλειψε πρόσφατα το έργο, αφότου έγινε δεκτή η αίτησή του από το υπουργείο Υποδομών.