Σύλληψη ζευγαριού στην Τουρκία: Ολοκληρώνονται οι έρευνες

Σύλληψη ζευγαριού στην Τουρκία: Ολοκληρώνονται οι έρευνες

Παραμένει στην Αδριανούπολη με περιοριστικούς όρους, ενώ, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, εξετάζονται τα κινητά τηλέφωνα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Παραμένουν στην Αδριανούπολη με περιοριστικούς όρους ο 41χρονος υπαρχιφύλακας του Α.Τ. Φερών και η σύντροφός του, που συνελήφθησαν στην Τουρκία το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι τουρκικές αρχές υποστηρίζουν πως συνεχίζονται οι έρευνες των κινητών τους και πιθανολογείται πως μέχρι σήμερα το πρωί θα ολοκληρωθεί η έκθεση για τα ευρήματα. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί κάτι ύποπτο, τότε η δικηγόρος τους θα κάνει αίτημα να αφεθούν ελεύθεροι και να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Ο Ελληνας αστυνομικός στην απολογία του είχε υποστηρίξει ότι βρέθηκαν εντός ή κοντά στην απαγορευμένη ζώνη εξαιτίας λάθους ένδειξης στο GPS. Ομως οι τουρκικές Αρχές υποστηρίζουν πως το γαλλικής κατασκευής αυτοκίνητο του ζευγαριού βρέθηκε σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη και θα πρέπει να ελεγχθεί.

Στη γειτονική χώρα το κλίμα δεν είναι αρνητικό για την υπόθεση και με όσους συνομιλήσαμε θεωρούν πως είναι μικρή η πιθανότητα της παραμονής του ζευγαριού στην Τουρκία και τονίζουν πως αυτό φάνηκε από την απόφαση να μη ζητηθεί η προφυλάκισή τους. Παρόμοιο κλίμα επικρατεί και στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, που δεν έδωσαν μεγάλες διαστάσεις στο ζήτημα. Χωρίς να είναι κανένας σίγουρος για την εξέλιξη, πιθανότερο σενάριο στο οποίο γίνεται αναφορά είναι πως το ζευγάρι ενδέχεται να αφεθεί ελεύθερο, εντός ολίγων ημερών, και να οριστεί δικάσιμος με την κατηγορία της παρουσίας του σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή