Συνελήφθη ξανά ο Μ. Φουρθιώτης

Συνελήφθη ξανά ο Μ. Φουρθιώτης

Συνελήφθη εκ νέου χθες νωρίς το απόγευμα ο τηλεπαρουσιαστής Μαίανδρος Φουρθιώτης, εις βάρος του οποίου εκκρεμεί από τον περασμένο Απρίλιο κακουργηματική δίωξη για την υπόθεση των σκηνοθετημένων, σύμφωνα με την έρευνα, επιθέσεων στο σπίτι του στον Διόνυσο.

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη εκ νέου χθες νωρίς το απόγευμα ο τηλεπαρουσιαστής Μαίανδρος Φουρθιώτης, εις βάρος του οποίου εκκρεμεί από τον περασμένο Απρίλιο κακουργηματική δίωξη για την υπόθεση των σκηνοθετημένων, σύμφωνα με την έρευνα, επιθέσεων στο σπίτι του στον Διόνυσο.

Η σύλληψή του έγινε από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του πρώην συνεργάτης του, στο κανάλι «Εψιλον», για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης και της παραβίασης του προσωπικού απορρήτου. Ο μηνυτής υπήρξε πράγματι συνεργάτης του υπόδικου τηλεπαρουσιαστή και την περασμένη άνοιξη κατέθεσε στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήγαγε η Ασφάλεια Αττικής για μια σειρά από γεγονότα (ένοπλες και βομβιστικές επιθέσεις) που φέρεται να είχε ενορχηστρώσει ο ίδιος ο Φουρθιώτης. Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας είχε πει ότι ο τηλεπαρουσιαστής σχεδίαζε μεταξύ άλλων να δολοφονήσει τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη καθώς και ακόμα έναν δημοσιογράφο, τα στοιχεία του οποίου πάντως δεν θυμόταν. Το μόνο που είχε σημειώσει ήταν ότι το επίθετο του δημοσιογράφου θύμιζε ξένο όνομα, κάνοντας αρκετούς να σκεφθούν τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ που είχε προηγηθεί. Μετά την απολογία του, ο τηλεπαρουσιαστής είχε προφυλακιστεί και παρέμεινε στη φυλακή μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου. Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την έξοδό του από τη φυλακή υπέστη σοβαρά κατάγματα, τα οποία ο ίδιος απέδωσε σε πτώση, παρότι αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι ξυλοκοπήθηκε κατόπιν εντολής μέσα από τη φυλακή. Εξάλλου, για τις επιθέσεις της περασμένης άνοιξης στον Διόνυσο κατηγορούνται ακόμα δύο άτομα που φέρονται να είχαν συμφωνήσει να εισπράξουν αμοιβή προκειμένου να φέρουν σε πέρας το «σχέδιο Φουρθιώτη». Την Τετάρτη το μεσημέρι, ο Μένιος Φουρθιώτης έστειλε email στα ΜΜΕ κατονομάζοντας τον πρώην συνεργάτη του και μάρτυρα κατηγορίας στη σε βάρος του υπόθεση, γράφοντας μεταξύ άλλων «ουδείς επικινδυνότερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχάριστου».

Επειτα από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του πρώην συνεργάτης του για συκοφαντική δυσφήμηση και παραβίαση του προσωπικού απορρήτου.

Στο συγκεκριμένο μήνυμα ο Φουρθιώτης αναφέρεται με απαξιωτικό ύφος στον άλλοτε συνεργάτη του και επιπλέον επικαλείται κατάθεση τρίτου προσώπου που, όπως αναφέρει, καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του πρώην συναδέλφου του και μάρτυρα.

«Δημοσιεύω δημόσια τις ψευδομαρτυρίες που από την ανάγνωσή τους καταλαβαίνει κάποιος ότι είναι μυθεύματα και το χειρότερο είναι ότι και οι ψευδομάρτυρες εξαπάτησαν και κορόιδεψαν τις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές». Ως απάντηση στην κίνηση Φουρθιώτη, ο άλλοτε συνεργάτης του κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για συκοφαντική δυσφήμηση και παραβίαση απορρήτου, δυνάμει της οποίας ο Φουρθιώτης συνελήφθη χθες στο  Περιστέρι και οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή