Κανονικά η εορταστική εκδήλωση στον Λυκαβηττό

Κανονικά η εορταστική εκδήλωση στον Λυκαβηττό

Το «έθιμο» να παρακολουθoύμε στο σκοτάδι από την τηλεόραση τον δήμαρχο Αθηναίων να μετράει αντίστροφα για την αλλαγή της χρονιάς θα τηρηθεί και φέτος.

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «έθιμο» να παρακολουθoύμε στο σκοτάδι από την τηλεόραση τον δήμαρχο Αθηναίων να μετράει αντίστροφα για την αλλαγή της χρονιάς θα τηρηθεί και φέτος. «Δεν αλλάζει τίποτα στον προγραμματισμό μας», διαμηνύουν από τον Δήμο Αθηναίων ως απάντηση σε όσους διαμαρτύρονται σχετικά με την πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση, η οποία –ούτως ή άλλως λόγω των έκτακτων μέτρων– δεν θα είναι ανοιχτή στο κοινό. «Ηδη από τον Οκτώβριο σχεδιάζαμε τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων λαμβάνοντας υπόψη το worst case σενάριο, δεν παρασυρόμασταν από τα μεγάλου βεληνεκούς events που ετοίμαζαν άλλες ευρωπαϊκές πόλεις», δήλωσαν χθες στην «Κ» συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων, προσθέτοντας πως «με αυτή τη λογική απορρίψαμε το καρουζέλ στο Σύνταγμα, το οποίο μάλιστα το αγόρασε ο Δήμος των Βρυξελλών και λόγω της “Ομικρον” το απέσυρε άρον άρον».

«Από τον Οκτώβριο σχεδιάζαμε τις εκδηλώσεις λαμβάνοντας υπόψη το worst case σενάριο», δήλωσαν στην «Κ» συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων.

Η επιλογή του Λυκαβηττού ως χώρου βασίστηκε στην ίδια φιλοσοφία· παλαιότερα η καθιερωμένη συναυλία γινόταν στο Σύνταγμα ή στο Θησείο, σημεία στα οποία είναι πολύ δύσκολο να απαγορευθεί η προσέλευση κόσμου. «Ο Λυκαβηττός προκρίθηκε χάρη στην πανοραμική θέα, αλλά και επειδή χωροταξικά αποκόπτεται από την πόλη – εξαρχής σχεδιάζαμε μια γιορτή χωρίς κοινό, μόνο για τηλεθεατές, όπως και πέρυσι». Η «ανταπόκριση» από την Αθήνα συμπεριλαμβάνεται συχνά στα ρεπορτάζ των μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων, «κάτι που συνεισφέρει συνολικά στη διεθνή εικόνα της πόλης μας», δηλώνουν τα ίδια στελέχη.

Αναφορικά με το κόστος των 211.000 ευρώ, το επιτελείο του Κώστα Μπακογιάννη επισημαίνει ότι κυμαίνεται στα καθιερωμένα επίπεδα. «Είναι χαμηλότερο από πέρυσι και κοντά στον μέσο όρο των τελευταίων ετών». Η επιλογή του καλλιτέχνη στηρίχθηκε στο προφίλ του, που συνάδει με το ύφος των εορτασμών στην αλλαγή του χρόνου. «Εάν επρόκειτο για εορτασμό της Πρωτομαγιάς, δεν θα επιλέγαμε τον Σάκη Ρουβά». Το συνολικό ποσό δεν ανταποκρίνεται στην αμοιβή του, αλλά στους μισθούς όλων όσοι θα συνεισφέρουν στην υλοποίηση της συναυλίας, δηλαδή 170 εργαζομένων και 20 εταιρειών· τα δε 17 λεπτά «είναι ο χρόνος που η ΕΡΤ μάς εξασφάλισε για τη μετάδοση της εκδήλωσης». Οι ίδιοι θεωρούν ότι η κριτική υποκινήθηκε από πολιτικούς χώρους που καλλιεργούν τον λαϊκισμό. «Στον δήμο κάνουμε ορθή οικονομική διαχείριση, διεκδικούμε και αξιοποιούμε ευρωπαϊκά κονδύλια – γιατί θα πρέπει να υιοθετήσουμε τη λογική ότι η Αθήνα δεν είναι σε θέση να διοργανώσει μια γιορτή όπως άλλες ευρωπαϊκές μητροπόλεις;», σχολιάζουν, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι έχουν να επιδείξουν ένα πλούσιο κοινωνικό έργο. «Επί των ημερών μας δεκαπλασιάστηκε το street work», αναφέρουν ενδεικτικά.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή