Πάτρα: Στο Ανθρωποκτονιών ο φάκελος για τον θάνατο των τριών κοριτσιών – Τι λέει ο ιατροδικαστής στην «Κ»

Πάτρα: Στο Ανθρωποκτονιών ο φάκελος για τον θάνατο των τριών κοριτσιών – Τι λέει ο ιατροδικαστής στην «Κ»

Στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ανατίθεται από την Εισαγγελία της Πάτρας και λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, ο φάκελος για τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου των τριών ανήλικων κοριτσιών της οικογένειας από την Πάτρα, τα οποία έφθυγαν από τη ζωή μέσα σε διάστημα τριών ετών.

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ανατίθεται από την Εισαγγελία της Πάτρας και λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, ο φάκελος για τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου των τριών ανήλικων κοριτσιών της οικογένειας από την Πάτρα, τα οποία έφυγαν από τη ζωή μέσα σε διάστημα τριών ετών.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθούν τα αίτια της τριπλής τραγωδίας, στην οποία τρεις μικρές αδελφές, η 7 μηνών Ίριδα, η 3,5 ετών Μαλένα και η 9χρονη Τζωρτζίνα έφυγαν από τη ζωή μέσα σε διάστημα τριών ετών. 

Το kathimerini.gr μίλησε με τον ιατροδικαστή κ. Σωτήρη Μπουζιάνη ο οποίος έκανε τη νεκροψία στο τρίτο και μεγαλύτερο σε ηλικία κορίτσι της οικογένειας.

Όπως είπε ο κ. Μπουζιάνης, του ζήτησαν να κάνει νεκροψία από το ΠΑΙΔΩΝ καθώς προφανώς οι γιατροί του νοσοκομείου δεν κατάλαβαν από τι πέθανε το κορίτσι, προσθέτοντας πως είχε ενημερωθεί ότι το κορίτσι αντιμετώπιζε κάποια τετραπληγία από άγνωστη σε αυτόν αιτία. 

«Από την νεκροψία δεν προέκυψαν ευρήματα ικανά να διαλευκάνουν τα αίτια θανάτου. Βρίσκονται σε εκκρεμότητα τα αποτελέσματα των ιστολογικών (εξετάζεται καθένα όργανο ξεχωριστά) και τοξικολογικών εξετάσεων. Περιμένουμε να δούμε εάν υπάρξουν απαντήσεις από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα το kathimerini.gr μίλησε και με την ιατροδικαστή Πατρών, κυρία Αγγελική Τζιόλα, η οποία είχε διενεργήσει τη νεκροψία στο δεύτερο παιδί της οικογένειας. Η κυρία Τζιόλα ανέφερε πως πάντα γίνονται νεκροψίες όταν πρόκειται για αιφνίδιους ή βίαιους θανάτους.

«Το παιδί είχε βρεθεί νεκρό στην κούνια. Το πήγαν οι γονείς στο παιδιατρικό νοσοκομείο απ’ όπου ζητήθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Μακροσκοπικά δεν είχε προκύψει αιτία θανάτου. Όταν όμως έγιναν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι αντιμετώπιζε καρδιολογικό πρόβλημα (αγενεσία φλεβόκομβου). Ο θάνατος τριών παιδιών στη σειρά συνιστά πρωτοφανή τραγωδία. Αντιλαμβάνομαι γιατί διετάχθη ο έλεγχος, θα υπάρχει κάποιος λόγος, και περιμένω κλήση μου από τις Αρχές» σημείωσε.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή