Οι υγειονομικοί συντάκτες τιμήθηκαν από το Ιδρυμα Μπότση

Οι υγειονομικοί συντάκτες τιμήθηκαν από το Ιδρυμα Μπότση

Σε κλίμα εορταστικό πραγματοποιήθηκε η φετινή απονομή των Βραβείων Μπότση.

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κλίμα εορταστικό πραγματοποιήθηκε η φετινή απονομή των Βραβείων Μπότση. Η επιλογή των βραβευθέντων συνδέεται μοιραία με την επικαιρότητα των τελευταίων δύο ετών. Με τη φιλοσοφία αυτή, δόθηκε συνολικά ένα βραβείο στους υγειονομικούς συντάκτες. Εν συνεχεία, το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος Μπότση, έπειτα από εισήγηση της γνωμοδοτικής επιτροπής, αποφάσισε την απονομή βραβείων στον Πάνο Αμυρά («Ελεύθερος Τύπος» και «Τύπος της Κυριακής»), στον Νικόλα Βουλέλη («Εφημερίδα των Συντακτών»), στη Ροδούλα Λουλουδάκη («Ροδιακή»), στη Ρίτσα Μπιζόγλη («ΑΝΤ1 δίπλα σου»), στον Βασίλη Νέδο για την επιτυχή δημοσιογραφική πορεία του ως διπλωματικού συντάκτη της «Καθημερινής», στη Σοφία Πατραμάνη (ΕΡΤ) και στον Ιορδάνη Χασαπόπουλο για τα 30 χρόνια επιτυχούς παρουσίας του στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. βραβεύθηκαν επίσης ο Νίκος Ευαγγελάτος, ο Νίκος Στραβελάκης, ο Σπύρος Μουλίνος και ο Νικόλας Φελέκης.

Ο Βασίλης Νέδος, διπλωματικός συντάκτης της «Κ», συγκαταλέγεται στους βραβευθέντες.

Τα ειδικά βραβεία απονεμήθηκαν στους Παναγιώτη Σουρέλη, Πέτρο Δημητρόπουλο, Φώτη Κόλλια, Σταμάτη Ζησίμου, Μαρία Μαθιοπούλου, Λευτέρη Σκιαδά, Δημήτρη Μανιατάκο, Θανάση Τσίτσα, Βαγγέλη Ιωάννου, Σωτήρη Βόσδου, Παναγιώτη Καλλιγέρου. Τιμητικές διακρίσεις απέσπασαν ακόμα οι: Μ. Καλογεράκη, Θ. Νασιάδης, Π. Γιόγιακας, Χ. Μυλωνάς, Κ. Χολίδης, Π. Βλαχόπουλος, Χ. Γκερέκου, Μ. Μαγκλάρα, Κ. Λυμπεροπούλου, Γ. Τζιώτη. Το Ιδρυμα τίμησε επίσης τους εκλιπόντες Ευάγγελο Μαυραγάνη και Ευάγγελο Σιαφάκα.

Ο 45χρονος Βασίλης Νέδος ξεκίνησε την καριέρα του στο «Βήμα» το 2000, ακολουθώντας το εφηβικό του όνειρο να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία. Τα τελευταία 14 χρόνια εργάζεται στην «Καθημερινή». Οι περισσότεροι αναγνώστες της «Κ» τον γνώρισαν μέσα από τα αποκλειστικά ρεπορτάζ του για τη συμφωνία των Πρεσπών και τα ελληνοτουρκικά. Με εξίσου μεγάλη επιτυχία έχει διατελέσει και πολιτικός συντάκτης στα πρώτα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή