Ενα εκρηκτικό συναυλιακό καλοκαίρι… επιτέλους

Ενα εκρηκτικό συναυλιακό καλοκαίρι… επιτέλους

Είναι γεγονός πως φέτος, προφανώς και λόγω του διετούς «διαλείμματος» της πανδημίας, διανύουμε το πιο γεμάτο συναυλιακό καλοκαίρι των τελευταίων πολλών ετών

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι γεγονός πως φέτος, προφανώς και λόγω του διετούς «διαλείμματος» της πανδημίας, διανύουμε το πιο γεμάτο συναυλιακό καλοκαίρι των τελευταίων πολλών ετών. Είναι τόσο πλήρες το καλεντάρι, ώστε πολλοί μουσικόφιλοι να μην μπορούν να ανταποκριθούν είτε οικονομικά, είτε από πλευράς… δυνάμεων σε όλα τα λάιβ που θα ήθελαν δυνητικά να παρακολουθήσουν. Παρ’ όλα αυτά η προσέλευση κινείται σε αρκετά ικανοποιητικά επίπεδα.

Ακριβή στοιχεία εισιτηρίων φυσικά δεν πρόκειται προς το παρόν να μοιραστεί κανένας διοργανωτής, ωστόσο και το λεγόμενο «eye test» δεν μπορεί να πέσει τρομερά έξω. Το εγκατεστημένο στην Πλατεία Νερού Release Athens συγκεντρώνει σταθερά αρκετές χιλιάδες κόσμου, παρά τις σχετικά «τσιμπημένες» τιμές εισιτηρίων, που βέβαια πάνε πακέτο με τα μεγάλα ονόματα (Pet Shop Boys, Nick Cave, London Grammar κ.ά.), τα οποία φέρνει φέτος το συγκεκριμένο φεστιβάλ. Πελώριο και πολύ πυκνό πλήθος συγκεντρώθηκε πριν μερικές εβδομάδες και στο Ο.Α.Κ.Α. για την πολυαναμενόμενη συναυλία των Muse, στο πλαίσιο του Eject Festival.

Παρ’ όλα αυτά την προσοχή αυτό το καλοκαίρι, και ειδικά τις τελευταίες μέρες, τραβούν εξίσου και οι συναυλίες Ελλήνων καλλιτεχνών. Η underground ραπ σκηνή ήρθε ξαφνικά στο προσκήνιο την βραδιά που ο ΛΕΞ μάζεψε σχεδόν 25 χιλιάδες κόσμο -τον περισσότερο από κάθε άλλο εγχώριο λάιβ- στο γήπεδο του Πανιωνίου, ενώ λίγες μέρες αργότερα οι Βήτα Πεις έπαιξαν μπροστά σε 15 χιλιάδες θεατές στο κλειστό του Ο.Α.Κ.Α.

Δεν είναι όμως μόνο αυτοί. Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, έπειτα από τέσσερα χρόνια αγρανάπαυσης, πραγματοποιεί φέτος περιοδεία, έχοντας στο πρόγραμμα και το Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας. Ο χώρος βέβαια εκεί είναι σχετικά περιορισμένος -γύρω στις 7 χιλιάδες καθήμενοι και όρθιοι-, οπότε χρειάστηκαν τέσσερις sold out συναυλίες για να ικανοποιηθούν όλοι οι «πιστοί» του.

Και έπειτα υπάρχει το κλίμα, η ένταση που εισπράττει κανείς πηγαίνοντας σε οποιαδήποτε σχεδόν από αυτά τα μουσικά λάιβ. Αυτή η λαχτάρα για το κοινό γλέντι, την συνύπαρξη με αφορμή και οδηγό την μουσική, που είχε ολοφάνερα λείψει από νέους αλλά και μεγαλύτερους. Ναι, ελάχιστοι φορούν μάσκες ή τηρούν αποστάσεις· τι αποστάσεις να τηρήσεις άλλωστε σε sold out συναυλία; Από την άλλη η έκρηξη χαράς και αδρεναλίνης που συντελείται εκεί, μπορεί να γίνει ασπίδα ενάντια σε χίμαιρες πολύ πιο ύπουλες από οποιαδήποτε πανδημία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή