Δημοσκόπηση: Με ισχυρές αντοχές στην τελική ευθεία προς τις κάλπες η Ν.Δ.

Δημοσκόπηση: Με ισχυρές αντοχές στην τελική ευθεία προς τις κάλπες η Ν.Δ.

Παρά την ενεργειακή κρίση και την υπόθεση των παρακολουθήσεων, προηγείται με 8 ποσοστιαίες μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Δημοσκόπηση: Με ισχυρές αντοχές στην τελική ευθεία προς τις κάλπες η Ν.Δ.-1

Χωρίζοντας η Pulse το διάστημα συλλογής στοιχείων σε τρεις περιόδους είναι χαρακτηριστικό πως πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη (8-9 Σεπτεμβρίου) η Νέα Δημοκρατία μετρήθηκε στο 33%. Εμφάνισε μείωση κατά μία μονάδα σε σχέση με την τελευταία έρευνα που έγινε στα μέσα Ιουλίου. Αμέσως μετά (12-15 Σεπτεμβρίου) κέρδισε 1,5%, διατηρώντας περίπου στα ίδια ποσοστά με το καλοκαίρι την ψαλίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εξάγεται το συμπέρασμα πως η όποια δυσπιστία καταγράφηκε προς την κυβέρνηση για το θέμα των επισυνδέσεων καλύφθηκε από την παρουσία και τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώθηκε στην πρώτη καταγραφή της Pulse τον Σεπτέμβριο στο 25,5%, σημειώνοντας μια μικρή πτώση μισής μονάδας σε σχέση με τον Ιούλιο. Μετά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ κέρδισε μία μονάδα φθάνοντας το διάστημα 18-20 Σεπτεμβρίου στο 26,5%.

Η δημοσκοπική πορεία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι η εξής: Ιούλιος 13%, 8-9 Σεπτεμβρίου 12%, 12-15 Σεπτεμβρίου 11,5%, 18-20 Σεπτεμβρίου (μετά την επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη στη Θεσσαλονίκη) 12%. Το στοιχείο που δεν παρουσιάζει καμία ουσιαστική μεταβολή είναι ο κρίσιμος δείκτης της παράστασης νίκης που διαμορφώνει το πολιτικό κλίμα. Και στις τρεις μετρήσεις που έκανε η Pulse μέσα στον μήνα, η κυβερνώσα παράταξη παρέμεινε σταθερή στο 56%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανεβαίνει από το 24% στο 26%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή