Πατούλης στην «Κ»: Δύσκολη η Δευτέρα – Έμφαση στην πρόληψη

Πατούλης στην «Κ»: Δύσκολη η Δευτέρα – Έμφαση στην πρόληψη

Ο Περιφερειάρχης Αττικής σημειώνει πως η αυριανή μέρα είναι «αναγνωριστική» για να δουν οι φορείς τι εικόνα θα έχει διαμορφωθεί και πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη βαρύτητα που έχει δοθεί στην πρόληψη στέκεται ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, αναφορικά με την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα».

Σχολιάζοντας την απόφαση να κλείσουν αυτή τη φορά με διευρυμένο τρόπο μια σειρά από υπηρεσίες και δραστηριότητες – από τα σχολεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς μέχρι τον δημόσιο τομέα, τα εμπορικά καταστήματα και το delivery – ο κ. Πατούλης σημειώνει ότι στόχος είναι να μην επαναληφθούν τα προβλήματα που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της περσινής κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Όπως λέει στην «Κ» ο Περιφερειάρχης: «Η πρόβλεψη που μάς έδωσαν οι μετεωρολόγοι κάνει λόγο για χιονοπτώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της Κυριακής – και το βράδυ – πράγμα το οποίο σημειώνει ότι αύριο θα ξημερώσει μια Δευτέρα δύσκολη. Δεν θέλουμε να ρισκάρουμε να δημιουργηθούν προβλήματα στους δρόμους ή με ανθρώπους που θα πηγαίνουν στη δουλειά τους. Υπάρχει μια ευρεία συνεργασία αυτή τη φορά ανάμεσα στην Περιφέρεια και την Πολιτική Προστασία για πρόληψη σε όλα τα επίπεδα».

Παράλληλα, τόνισε ότι ο παράγοντας της πρόληψης τη σημερινή εποχή της κλιματικής κρίσης είναι ολοένα και πιο σημαντικός, επισημαίνοντας πως αντίστοιχες αποφάσεις λαμβάνονται και στο εξωτερικό. 

Ο κ. Πατούλης σημειώνει ακόμα πως η αυριανή μέρα είναι «αναγνωριστική» για να δουν οι φορείς τι εικόνα θα έχει διαμορφωθεί και πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ακόμα πως τα μέτρα, τουλάχιστον σε ό, τι αφορά στα σχολεία, θα επανεκτιμηθούν ξανά σε νέα σύσκεψη αύριο στις 14.00.

Τέλος, ο Γιώργος Πατούλης ανέφερε πως τα εκχιονιστικά μηχανήματα είναι ήδη σε λειτουργία και ετοιμότητα. Όπως είπε, το γεγονός ότι τα αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν ελεγχόμενα και με αλυσίδες αναμένεται να διευκολύνει πολύ τη δουλειά των εκχιονιστικών.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή