Αεροδρόμιο: Τέλος το μποτιλιάρισμα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Αεροδρόμιο: Τέλος το μποτιλιάρισμα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Στις 7 Ιουνίου θα τεθεί σε λειτουργία το έργο της ελεγχόμενης εισόδου και στάσης αυτοκινήτων στις αναχωρήσεις και αφίξεις του «Ελευθέριος Βενιζέλος», με στόχο να αποφεύγονται η συμφόρηση και η παράνομη στάθμευση

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 7 Ιουνίου θα τεθεί σε λειτουργία το έργο της ελεγχόμενης εισόδου και στάσης αυτοκινήτων στις αναχωρήσεις και αφίξεις του «Ελευθέριος Βενιζέλος», με στόχο να αποφεύγονται η συμφόρηση και η παράνομη στάθμευση. Ως εκ τούτου, το αεροδρόμιο διαθέτει νέα διαμόρφωση εισόδων και εξόδων στα οδικά τμήματα πρόσβασης των αναχωρήσεων και των αφίξεων –όπου βεβαίως θα ισχύουν οι διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας– και οι οποίες θα ελέγχονται με αυτόματο σύστημα ανακλινόμενης μπάρας, με χρόνο διέλευσης, στάσης και εξόδου τα 10 λεπτά.

Η ολιγόλεπτη στάση θα γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένες θέσεις, με την υπέρβαση των 10 λεπτών δωρεάν παραμονής των οχημάτων να επιφέρει χρέωση 5 ευρώ για τα επόμενα 10 λεπτά, ενώ μετά τα 20 λεπτά παραμονής στον χώρο θα υπάρχει πρόσθετη χρέωση 1 ευρώ ανά λεπτό.

«Στόχος του έργου δεν είναι η χρέωση και η επιβάρυνση των χρηστών – αντίθετα, η απλή διαδικασία αποσκοπεί στη γρήγορη προσαρμογή των οδηγών σε μια πιο λειτουργική και δίκαιη για όλους χρήση των χώρων.

Ειδικές προβλέψεις θα ισχύουν για τους ταξιδιώτες με μειωμένη κινητικότητα και αυξημένες ανάγκες, ενώ η παροχή δωρεάν στάθμευσης στους χώρους μικρής διάρκειας P1 & P2 για 20 λεπτά θα εξακολουθήσει να ισχύει για όλους τους χρήστες», τονίζει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή