Κληρονόμοι του Καρόλου Φιξ οι πωλητές του ακριβότερου διαμερίσματος της Αθήνας

Κληρονόμοι του Καρόλου Φιξ οι πωλητές του ακριβότερου διαμερίσματος της Αθήνας

Το ρετιρέ στον αριθμό 17 της Ηρώδου Αττικού, δίπλα στο Προεδρικό Μέγαρο, χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 από τον διακεκριμένο αρχιτέκτονα Τάκη Ζενέτο

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι κληρονόμοι του αείμνηστου επιχειρηματία και money manager Καρόλου Φιξ είναι οι πωλητές του διαμερίσματος επιφάνειας 320 τετραγωνικών μέτρων στην οδό Ηρώδου Αττικού στην περιοχή των Ανακτόρων το οποίο άλλαξε χέρια έναντι 18 εκατομμυρίων ευρώ ήτοι ποσό ρεκόρ 58.000 ευρώ ανά τετραγωνικό. Οπως είχε αποκαλύψει η «Κ», αγοραστής του ακινήτου είναι ο Τόμας Φλορ, πεθερός του πρίγκιπα Φιλίππου.

Πρόκειται για ρετιρέ στον αριθμό 17 της Ηρώδου Αττικού, δίπλα στο Προεδρικό Μέγαρο, που χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 από τον διακεκριμένο αρχιτέκτονα Τάκη Ζενέτο, ο οποίος υπογράφει τα σχέδια και για τα εργοστάσια Φιξ και APCO, αλλά και άλλη μία εμβληματική πολυκατοικία στην οδό Αμαλίας όπως και μονοκατοικίες στο Kαβούρι, στο Ψυχικό και την Γλυφάδα. 

Κληρονόμοι του Καρόλου Φιξ οι πωλητές του ακριβότερου διαμερίσματος της Αθήνας-1

Ο αρχιτέκτονας είχε αναπτύξει στενή σχέση με τον επιχειρηματία ο οποίος, αφού αγόρασε τη δεκαετία του 1950 μεγάλη έκταση στην περιοχή (που παλαιότερα φιλοξενούσε το ορφανοτροφείο Αμαλιείον), αργότερα την χώρισε σε μικρότερες ιδιοκτησίες που πουλήθηκαν, εκτός από το οικόπεδο στον αριθμό 17, το οποίο κράτησε με σκοπό να στεγαστεί εκεί ο ίδιος και μέλη της οικογένειας του. 

Μεταξύ των κληρονόμων του που φέρονται σήμερα σύμφωνα με κορυφαίες κτηματομεσιτικές πηγές ως πωλητές του διαμερίσματος είναι ο γιός του Κάρολου, Ιωάννης Φιξ και η Σάντρα Φιξ-Μαρινόπουλου όπως και η αδελφή τους.

Η πολυκατοικία, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Εθνικό Κήπο, περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και επτά ορόφους, οι δύο τελευταίοι εκ των οποίων είχαν αρχικά σχεδιαστεί με εσωτερική επικοινωνία ώστε να αποτελούν ένα διαμέρισμα, αλλά αργότερα χωρίστηκαν με τον έβδομο όροφο να παραμένει στην ιδιοκτησία του Καρόλου Φιξ ο οποίος και τον κληροδότησε στους συγγενείς του, αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες. 

Κληρονόμοι του Καρόλου Φιξ οι πωλητές του ακριβότερου διαμερίσματος της Αθήνας-2

Το τίμημα – ρεκόρ για διαμέρισμα παλαιάς πλην όμως εμβληματικής πολυκατοικίας σε μία από τις ακριβότερες περιοχές της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, αποκάλυψε πρώτη η Καθημερινή όπως και τον αγοραστή. Ο οποίος αγοραστής είναι ο 63χρόνος Ελβετός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Τόμας Φλορ, ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας εκμίσθωσης ιδιωτικών αεροσκαφών VistaJet. Ο Τόμας Φλορ είναι ο πεθερός του πρίγκιπα Φιλίππου, γιου του εκλιπόντος τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ. Ο Φίλιππος παντρεύτηκε σε κλειστό κύκλο τον Δεκέμβριο του 2020 στο Saint-Moritz την κόρη του Τόμας Φλορ, Νίνα Ναστάσια Φλορ ενώ κατόπιν τέλεσαν γάμο και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην μητρόπολη Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή