Νέα εποχή για το κτήριο της Αμαλίας 40 – Ποια εταιρεία απέκτησε γραφεία

Νέα εποχή για το κτήριο της Αμαλίας 40 – Ποια εταιρεία απέκτησε γραφεία

Η ιστορία του κτηρίου που είχε καεί στα επεισόδια του 2010

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο νέο κτήριο της Λεωφόρου Αμαλίας 40 στην Αθήνα μεταφέρθηκαν, κατά πληροφορίες, από σήμερα περίπου 100 εργαζόμενοι της Netcompany-Intrasoft.

Η εταιρεία πληροφορικής διαθέτει χώρους και στο κτήριο γραφείων Orbit στην Λεωφόρο Κηφισίας 115 στην Αθήνα και μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να λειτουργεί και από το, υπό ανέγερση, κτήριο γραφείων στην οδό Φραγκοκλησιάς (κοντά στην Λεωφ. Αμαρουσίου-Χαλανδρίου) στο Μαρούσι. Το κτήριο της Λεωφ. Αμαλίας είναι επιφάνειας 2.200 τ.μ., διαθέτει τέσσερις ορόφους και εξυπηρετεί το στόχο της εταιρείας για χώρους στο κέντρο της Αθήνας, διαθέτοντας θέα στην Ακρόπολη, τους στύλους του Ολυμπίου Διός, τον Εθνικό Κήπο και το Καλλιμάρμαρο.

Η μεταφορά τμήματος δραστηριότητας της Netcompany-Intrasoft στο κτήριο της Λεωφ. Αμαλίας 40 αποτελεί ένα ακόμη κομμάτι του παζλ της αναγέννησης του αθηναϊκού real estate. Το εν λόγω κτήριο είχε καεί ολοσχερώς στις 5 Μαΐου 2010, οπότε είχαν ξεσπάσει γενικευμένα επεισόδια στην Αθήνα και είχαν χάσει τη ζωή τους τρεις εργαζόμενοι στην τράπεζα Marfin.

Νέα εποχή για το κτήριο της Αμαλίας 40 – Ποια εταιρεία απέκτησε γραφεία-1

Το τετραώροφο κτήριο, που διαθέτει δύο υπόγεια και δώμα, είχε κατασκευαστεί το 1977 και μέχρι την πυρκαγιά ήταν μισθωμένο στο υπουργείο Οικονομικών. Το 2019, ύστερα από πλειοδοτικό διαγωνισμό, πουλήθηκε στην ισραηλινή Zoia που επενδύει στην ανακατασκευή και ανάπτυξη ακινήτων.

Οπως είχε αναφέρει σε ρεπορτάζ του Δημήτρη Ρηγόπουλου η Καθημερινή, για τη ριζική ανακαίνιση του κτηρίου επιλέχθηκε η Α&Μ Architects ύστερα από κλειστό διαγωνισμό μεταξύ γνωστών ελληνικών γραφείων, με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου κτιρίου γραφείων που να συνομιλεί με το ιδιαίτερο οικοδομικό περιβάλλον, στα όρια της Πλάκας και σε άμεση επαφή τόσο με σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία όσο και με τον Εθνικό Κήπο.

Χαρακτηριστικά των νέων όψεων του ακινήτου είναι η εκτεταμένη χρήση υαλοπετασμάτων, καθώς και ενός επιπρόσθετου μεταλλικού συστήματος σκίασης περιμετρικά, έτσι ώστε να ενισχυθεί η ενεργειακή απόδοση του κτηρίου, αλλά και να διασφαλιστεί η πανοραμική θέα προς το ιστορικό κέντρο, τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και τους κήπους του Ζαππείου, όπως αναφέρει η αρχιτέκτων Μαρίκα Μαυρολέων, επικεφαλής του τμήματος ντιζάιν της Α&Μ Architects.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή