Η κακοκαιρία Daniel σαρώνει τη χώρα – Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις
η-κακοκαιρία-daniel-σαρώνει-τη-χώρα-λεπτό-562600843
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η κακοκαιρία Daniel σαρώνει τη χώρα – Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις

Η κακοκαιρία Daniel σαρώνει για τρίτο 24ωρο την Ελλάδα έχοντας ήδη στοιχίσει τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, ενώ επισήμως, η Πυροσβεστική αναζητά ακόμα δύο αγνοούμενους. Οι ισχυρές καταιγίδες μετέτρεψαν σε «λίμνες» πολλές περιοχές της χώρας, κόβοντας στη μέση νευραλγικά οδικά δίκτυα σε Αθήνα, Βόλο, Λάρισα και Καρδίτσα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Η κακοκαιρία Daniel σαρώνει για τρίτο 24ωρο την Ελλάδα έχοντας ήδη στοιχίσει τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, ενώ επισήμως, η Πυροσβεστική αναζητά ακόμα δύο αγνοούμενους. Οι ισχυρές καταιγίδες μετέτρεψαν σε «λίμνες» πολλές περιοχές της χώρας, κόβοντας στη μέση νευραλγικά οδικά δίκτυα σε Αθήνα, Βόλο, Λάρισα και Καρδίτσα. Σήμερα σημειώθηκε νέο ρεκόρ βροχής στη χώρα ενώ τα φαινόμενα θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως το βράδυ της Πέμπτης. 

00:14

Μήνυμα από το 112 για την Πύλη Τρικάλων

«Αν βρίσκεστε στην Πύλη Τρικάλων απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή».

00:07

Εκκενώνεται κλινική της Λάρισας

Τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου και στην οδό Βόλου, όπου χρειάστηκε να εκκενωθεί ιδιωτική κλινική. Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ, δεκάδες ασθενείς της κλινικής του Θωμά θα μεταφερθούν στα νοσοκομεία της Λάρισας και σε ιδιωτικές δομές Υγείας.

23:55

Μήνυμα 112 στα Τρίκαλα: «Απομακρυνθείτε από υπόγεια και ισόγεια»

Μήνυμα από το 112 έλαβαν λίγο πριν τις 24:00 οι κάτοικοι των Τρικάλων, προκειμένου να αποφύγουν υπόγειους και ισόγειους χώρους, λόγω των σοβαρών πλημμυρικών φαινομένων.

23:51

Κλειστοί δρόμοι στην Αττική λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης

  • Η λ. Ποσειδώνος, στο ύψος του ΚΠΙΣΝ, στο ρεύμα προς Γλυφάδα
  • Η λ. Ποσειδώνος, στο ύψος της λ. Αλίμου, στο ρεύμα προς Πειραιά
  • Η Πειραιώς, στη Χαμοστέρνας και στην Πέτρου Ράλλη
  • Στην οδό Αγίας Φιλοθέης, στην περιοχή Πικερμίου, από το ύψος της λεωφόρου Μαραθώνος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
  • Κλειστή είναι η οδός Ερυμάνθου, από το ύψος της υπόγειας γέφυρας της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στην περιοχή της Κηφισιάς
  • Η συμβολή των οδών Ελπίδος και Παλαιάς στην περιοχή του Μαρκόπουλου, λόγω συσσώρευσης υδάτων καθώς και στην οδό Δεληγιώργου, από την πλατεία Καραΐσκάκη έως την οδό Π. Τσαλδάρη, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος
  • Λόγω συσσώρευσης υδάτων, έκλεισε η οδός Σεμιτέλου από το ύψος της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας
23:45

Πυροσβεστική: 360 κλήσεις για απάντληση υδάτων και κοπές δέντρων

Περισσότερες από 360 κλήσεις, κυρίως για απάντληση υδάτων, αλλά και κοπές δέντρων έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Αττική, μόνο για απόψε.

23:37

Μήνυμα από το 112 για τα Τρίκαλα

«Αν βρίσκεστε στην Νομή Τρικάλων απομακρυνθείτε προς Τρίκαλα λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή», σημειώνει το μήνυμα.

23:23

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο Πόρτο Ράφτη

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο Πόρτο Ράφτη, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία.

Την ίδια στιγμή, λόγω της συσσώρευσης υδάτων, έκλεισε η οδός Σεμιτέλου στην Αθήνα, από το ύψος της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας.

23:18

Τρίκαλα: Κατέρρευσε η παλιά γέφυρα του Αγίου Βησσαρίωνα

Τα ορμητικά νερά του Πορταϊκού ποταμού παρέσυραν απόψε και την παλιά γέφυρα του Αγίου Βησσαρίωνα στην Πύλη Τρικάλων. Νωρίτερα, είχε καταρρεύσει γέφυρα στην περιοχή των Στουρναρέικων.

23:10

Θεσσαλία: Άνδρες της ΕΜΑΚ ψάχνουν με σφυρίχτρες εγκλωβισμένους

 
22:50

Διακοπή κυκλοφορίας σε περιοχές της Κηφισιάς και του Πόρτο Ράφτη

  • Κλειστή είναι η οδός Ερυμάνθου από το ύψος της υπόγειας γέφυρας της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στην περιοχή της Κηφισιάς.
  • Επίσης, η λεωφόρος Πόρτο Ράφτη, από το ύψος της οδού Μακεδονομάχων έως το λιμάνι του Πόρτο Ράφτη.
22:35

Γάλλοι ερευνητές αποδίδουν κατά ένα μεγάλο μέρος την ένταση των βροχοπτώσεων στην ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή

22:25

Υπερχείλισε το ανάχωμα του ποταμού Καράμπαλη στην Καρδίτσα

Υπερχείλισε το ανάχωμα του ποταμού Καράμπαλη στην Καρδίτσα, προς τον οικισμό Μαύρικα ο οποίος και πλημμύρισε αν και προηγήθηκε η εκκένωσή του.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας στο ΑΠΕ, Κωνσταντίνου Νούσιου, γίνονται προσπάθειες να αποτραπεί το νερό να πλημμυρίσει την πόλη της Καρδίτσας.

22:24

Μαρτυρία για την καταστροφή στο Γηροκομείου Βόλου

«Αδειάσαμε το τμήμα του κτιρίου δίπλα από το ποτάμι. Μεταφέραμε όλους τους ηλικιωμένους σε άλλες πτέρυγες ή στο νοσοκομείο».

22:23

Σφοδρή κακοκαιρία στην Τουρκία: Φονικές πλημμύρες στην Κωνσταντινούπολη

 
22:05

Μαγνησία: Με σφυρίχτρες προσπαθούν να εντοπίσουν εγκλωβισμένους

 
22:04

Ισχυρή βροχόπτωση αυτή την ώρα στον Βόλο

21:52

Λάρισα: Ανδρες της ΕΜΑΚ κινούνται με βάρκες στην παλαιά Εθνική οδό

Πρωτοφανείς εικόνες προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel» στην είσοδο της Λάρισας, όπου άνδρες της 5ης ΕΜΑΚ Ιωαννίνων κινούνται με βάρκα, ώστε να καταφέρουν να μεταβούν σε σημείο που βρίσκονται εγκλωβισμένοι πολίτες. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το νέρο είναι πιθανό να έχει φτάσει σε ύψος ενός μέτρου.

21:46

Κολυδάς: Έρχεται δεύτερο κύμα ίδιας σφοδρότητας

 
21:40

Αλμυρός: Κατέρρευσε τμήμα γέφυρας που κατασκευάστηκε το 2020

Κατέρρευσε τμήμα της γέφυρας στο χείμαρρο Ξηριά στον Αλμυρό Μαγνησίας, η οποία κατασκευάστηκε, μετά την κατάρρευση της προηγούμενης κατά τη διάρκεια του «Ιανού» το 2020.

21:37

Hellenic Train: Αναστολή δρομολογίων την Πέμπτη

Η Hellenic Train ενημερώνει ότι, λόγω των ισχυρών καιρικών φαινομένων, της διακοπής της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας μεταξύ Λειανοκλαδίου-Λάρισας, και των περιορισμών στις μετακινήσεις στην Εθνική Οδό, αύριο Πέμπτη 7/9/2023 τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών IC-50/51, IC-52/53, IC-60/61 & 882/887 δεν θα πραγματοποιηθούν.

«Παρακολουθούμε το φαινόμενο και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο, όπως ανακοινώνονται από τις αρμόδιες αρχές, και θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση. Ευχαριστούμε το επιβατικό κοινό για την κατανόηση. Η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα» αναφέρει.

21:34

Βόλος: Ψάχνουν με βάρκες αγνοούμενους στο σκοτάδι

Με φουσκωτό σκάφος, άνδρες της ΕΜΑΚ στην περιοχή της Μαγνησίας, κυριολεκτικά πλέουν μέσα στους δρόμους του Βόλου, προσπαθούν να εντοπίσουν εγκλωβισμένους.

Οπως αναφέρει η ΕΡΤ, μέσα στο σκοτάδι, η ΕΜΑΚ προσπαθεί να ειδοποιήσει με σφυρίχτρες άτομα που μπορεί να βρίσκονται σε ανάγκη.

Πηγή: ΕΡΤ
21:25

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Πειραιώς

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, η οποία είχε κλείσει νωρίτερα, από την οδό Πέτρου Ράλλη εως και την οδό Χαμοστέρνας, λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Αντίθετα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Αλεποχωρίου-Σχίνου, από το ύψος της περιοχής του Αλεποχωρίου στο ρεύμα προς Σχίνο.

21:22

Μήνυμα 112 στον Αλμυρό

Μήνυμα από το 112 εστάλη στις εργατικές κατοικίες της Αγίας Βαρβάρας Αλμυρού, προκειμένου οι κάτοικοι να απομακρυνθούν προς το δημαρχείο Αλμυρού, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή.

21:20

Εικόνες από την πλημμυρισμένη Λαμία

Σοβαρά προβλήματα δημιουργεί η κακοκαιρία «Daniel» στην πόλη της Λαμίας αλλά και στην Καρδίτσα, «ξυπνώντας» μνήμες Ιανού.

Στη Λαμία, κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και γέμισαν πέτρες και φερτά υλικά, με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία να ειναι αδύνατη η κυκλοφορία.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, με τους πυροσβέστες να μην προλαβαίνουν να ανταποκριθούν στις συνεχείς εκκλήσεις των πολιτών.

21:14

Τέμπη: Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών κάτω από το νερό

Σοβαρές ζημιές και στο δήμο Τεμπών προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, όπου αγροτικοί δρόμοι εκατοντάδων χιλιομέτρων, εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων με καλλιέργειες πατάτας και φασολιών καθώς και καλλιέργειες αμυγδάλου, ροδάκινου, σταφυλιού και κάστανου έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο δήμαρχος Τεμπών Γεώργιος Μανώλης επισκέφθηκε όλες τις περιοχές για να διαπιστώσει από κοντά τις ζημιές. Ο δήμος Τεμπών ζητά, με έγγραφό του, από την Πολιτική Προστασία και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, την ανακήρυξη ολόκληρου του Δήμου Τεμπών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: ΕΡΤ
21:04

Ανοιξε το ρεύμα της ΠΑΘΕ προς Αθήνα

Aναφορικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του Αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε., ανακοινώνεται:

1) Μερική άρση της διακοπής της κυκλοφορίας των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και συγκεκριμένα μόνο στην αριστερή λωρίδα από τον Α/Κ Νίκαιας (χ/θ 348+106) έως τη χ/θ 321+580 (όρια Π.Ε. Λάρισας με Π.Ε. Μαγνησίας),

2) Αρση της διακοπής της κυκλοφορίας των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα από χ/θ 321+580 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Λάρισας) έως την χ/θ 274+620 (Κόμβος Σούρπης).

21:00

Μήνυμα από το 112 για την Καρδίτσα

«Αν βρίσκεστε στην πόλη της Καρδίτσας απομακρυνθείτε από υπόγειους & ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή», τονίζει το μήνυμα.

20:53

Διακοπή κυκλοφορίας στην Πειραιώς 

Σε νέα διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Πειραιώς προχώρησε η Αστυνομία. Ειδικότερα λόγω συσσώρευσης υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία από την οδό Πέτρου Ράλλη εως και την οδό Χαμοστέρνας.

Στο μεταξύ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ωκεανίδων στην περιοχή της Ελευσίνας και στην οδό Αγ. Παρασκευής από στην περιοχή των Αχαρνών.

20:31

Ποινική δίωξη για το αποτρόπαιο περιστατικό στον Πειραιά

  • Ποινική δίωξη για το αποτρόπαιο περιστατικό της στυγερής δολοφονίας του 36χρονου στον Πειραιά ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πειραιά, όπου προσήχθησαν οι υπεύθυνοι για την πρωτοφανή κτηνωδία που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.
  • Η Εισαγγελία Πειραιά άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο κατά του μέλους του πληρώματος που συστηματικά έσπρωχνε τον άτυχο 36χρονο.
  • Για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο διώκονται τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος.
  • Ο καπετάνιος, που όχι μόνον δεν έκανε πίσω, αλλά συνέχισε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, διώκεται με βάση τις νέες διατάξεις που ψηφίστηκαν μετά την τραγωδία των Τεμπών για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες που επίσης είναι κακούργημα.
  • Οι ποινές που προβλέπονται για τα αδικήματα αυτά είναι μέχρι ισόβια.
20:30

Νέες διακοπές κυκλοφορίας στην Αττική

Σε νέες διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω των έντονων καρικών φαινομένων προχώρησε η Αστυνομία. Ειδικότερα έχουν κλείσει οι εξής δρόμοι:

Στη συμβολή των οδών Ελπίδος και Παλαιάς στην περιοχή του Μαρκόπουλου, λόγω συσσώρευσης υδάτων καθώς και στην οδό Δεληγιώργου, από την πλατεία Καραϊσκάκη εως την οδό Π. Τσαλδάρη, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Αντίθετα, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ηρωών Πολυτεχνείου στην περιοχή της Μαγούλας.

20:25

Μήνυμα από το 112 για την Αττική

Οι πολίτες της Αττικής καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

 

20:22

Μήνυμα από το 112 για το Μουζάκι

«Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Γ. Καραϊσκάκη & περιφερειακή Μουζακίου - Άρτας απομακρυνθείτε προς το κέντρο Μουζακίου λόγω πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή», τονίζει το μήνυμα.

20:05

Νιόπαντρο ζευγάρι Αυστριακών παρασύρθηκε μαζί με το σπίτι στο Πήλιο

Τα δωμάτια στα οποία διέμεναν παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά ρέματος.

20:04

Μήνυμα από το 112 για την Φθιώτιδα

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Κόμμα Φθιώτιδας απομακρυνθείτε προς Λαμία λόγω πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή», σημειώνει το μήνυμα.

20:02

Κλειστοί δρόμοι σε Αχαρνές, Μαγούλα, Πικέρμι και Ελευσίνα

H Αστυνομία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω συσσώρευσης υδάτων στους εξής δρόμους:

Στην οδό Αγ. Παρασκευής από το ύψος της οδού Αετόπετρας στην περιοχή των Αχαρνών

Στην οδό Ηρωών Πολυτεχνείου από το ύψος της υπόγειας γέφυρας στην περιοχή της Μαγούλας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Στην οδό Αγίας Φιλοθέης στην περιοχή Πικερμίου από το ύψος της λεωφόρου Μαραθώνος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Παράλληλα λόγω πτώσης δένδρου έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Ωκεανίδων στην περιοχή της Ελευσίνας και στα δύο ρεύματα.

19:59

Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Φάληρο

19:58

Meteo: Στην Καρδίτσα το μεγαλύτερο ύψος βροχής τις τελευταίες ώρες

Το μεγαλύτερο ύψος βροχής από τα μεσάνυχτα (00:00) έως αργά το απόγευμα (19:00) της Τετάρτης 06/09 σημειώθηκε στην πόλη της Καρδίτσας με 331 mm, ενώ τα οκτώ μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχής παρουσιάζονται στον παρακάτω χάρτη.

Σημειώνεται ότι αρκετοί μετεωρολογικοί σταθμοί της Μαγνησίας και των Σποράδων, που έχουν δεχθεί τα ακραία ύψη βροχής τις τελευταίες ημέρες, σταμάτησαν να μεταδίδουν τα δεδομένα τους λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος.

Πηγή: Meteo
19:21

Απίστευτες εικόνες στη Βασ. Σοφίας, στο ύψος του Μετρό του Ευαγγελισμού

19:19

Με σφοδρότητα χτυπήθηκαν Επίδαυρος και Ερμιονίδα

Ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις, καλλιέργειες και στο οδικό δίκτυο αφήνει πίσω της η κακοκαιρία, που έπληξε την Αργολίδα. Περισσότερο επλήγησαν οι Δήμοι Επιδαύρου και Ερμιονίδας, γι’ αυτό και οι δήμαρχοι έχουν υποβάλλει αίτημα να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

19:04

Καρδίτσα: Νεκρός ο 82χρονος που αγνοούνταν

Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ύστερα από καταπλάκωση του από όχημα στην περιοχή Ελληνόπυργός Καρδίτσας. Ο ηλικιωμένος αγνοούνταν από όταν βγήκε από το σπίτι του και παρασύρθηκε από χειμαρρώδη νερά.

18:56

Το τμήμα του Γηροκομείου που κατέρρευσε χθες στις παρυφές του Βόλου

Αποστολή: Δήμητρα Τριανταφύλλου

18:56

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε Ποσειδώνος, Πειραιως και Κων. Καραμανλή

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στις λεωφόρους Ποσειδώνος και Κωνσταντίνου Καραμανλή καθώς και στην οδό Πειραιώς, όπου κάποια τμήματα τους είχαν κλείσει νωρίτερα λόγω συσσώρευσης υδάτων απο την έντονη βροχόπτωση.

18:50

Καλλιάνος: Για 24 ώρες ακόμα ο συναγερμός

 
18:47

Πειραιάς: Εικόνες από την ισχυρή βροχόπτωση 

Πηγή: INTIME News

18:37

Λεωφόρος Μεσογείων και Μιχαλοπούλου

18:35

Πυροσβεστική: 2.421 κλήσεις σε 35 ώρες

Συνολικά 2.421 κλήσεις έχει λάβει από τις 7 το πρωί της Τρίτης (5/9) μέχρι σήμερα (6/9) στις 5:30 το απόγευμα, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι κλήσεις αφορούν κυρίως, αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων, απεγκλωβισμούς και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.

Η συντριπτική πλειονότητα αφορά την περιφέρεια Θεσσαλίας (1.660 κλήσεις), εκ των οποίων 1.050 σε Μαγνησία, 170 στην παραλιακή ζώνη της Λάρισας, στην Καρδίτσα 210, στα Τρίκαλα 121 και στη Σκιάθο 109.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική έλαβε 550 κλήσεις από τη Στερεά Ελλάδα, 38 κλήσεις από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 63 από την Πελοπόννησο και 110 από την Αττική.

18:25

Ποτάμια και καταρράκτες στη Βασ. Σοφίας, στο ύψος του Ευαγγελισμού

18:24

Πλημμύρισε ο σταθμός του Μετρό στο Μοναστηράκι

Οι συρμοί δεν διέρχονται στο τμήμα Μοναστηράκι- Θησείο.

18:21

Διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Κ. Καραμανλή στη Βούλα

Η Αστυνομία προχώρησε λόγω συσσώρευσης υδάτων στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή, στο ύψος του νοσοκομείου Ασκληπείου Βούλας, στο ρεύμα προς Αθήνα.

18:19

Χάρτης με το συνολικό ύψος υετού σε χιλιοστά 

18:19

Λαμία: Μήνυμα 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων

Πολιορκημένη από όλα τα σημεία της βρίσκεται η πόλη της Λαμίας καθώς όλοι οι χείμαρροι έχουν φουσκώσει οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει και πλέον ακόμη και οι πλατείες της έχουν μετατραπεί σε λίμνες.

Νωρίτερα, με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας απαγορεύτηκε η κυκλοφορία οχημάτων μέσα στο δήμο της Λαμίας καθώς πλέον οι μετακινήσεις είναι αδιέξοδες, ενώ έχει αποσταλεί και σχετικό μήνυμα από το 112.

18:14

Ποτάμι και η Στουρνάρη στα Εξάρχεια

18:12

Ποτάμι η Βασ. Σοφίας

18:07

Πλημμυρισμένοι δρόμοι πίσω από το Καλλιμάρμαρο

18:06

Προβλήματα στους δρόμους της Αττικής

Η κυκλοφορία διακόπηκε στα εξής σημεία:

  • Στην Π. Ράλλη έως την Χαμοστέρνας και στα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας.
  • Στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα, στο ύψος της εξόδου προς τη λεωφόρο Συγγρού.
18:06

ΗΣΑΠ: Κλειστό το τμήμα Μοναστηράκι-Θησείο

Στα τμήματα Πειραιάς-Ταύρος και Ομόνοια-Κηφισιά διεξάγεται προσωρινά η κυκλοφορία στη γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ), λόγω εισροής μεγάλης ποσότητας υδάτων στην τροχιά στο τμήμα Μοναστηράκι- Θησείο.

18:03

Λάρισα:Έκλεισε η Εθνική Αθήνας-Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα

Η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης έχει κλείσει και στα δυο ρεύματα από τον κόμβο Νίκαιας έως τα όρια Λάρισας με Μαγνησία.

Τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, στο ύψος της Νίκαιας Λάρισας, μέχρι τα όρια της Μαγνησίας, λόγω των νερών που έχουν φτάσει στο οδόστρωμα, αποφάσισε η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν οδηγοί και συνεπιβάτες οχημάτων που είναι ακινητοποιημένοι.

17:57

Μεγάλα προβλήματα στη Λ. Αλεξάνδρας προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση

17:53

Ποτάμια οι δρόμοι της Αθήνας

17:51

Εικόνα από τις Τρεις Γέφυρες

17:48

Κλειστός ο σταθμός του μετρό Ευαγγελισμός

Έκλεισε προσωρινά ο σταθμός του Μετρό Ευαγγελισμός, λόγω εισροής υδάτων στο ανώτερο επίπεδο του σταθμού από τις εισόδους.

Οι συρμοί διέρχονται από τον σταθμό χωρίς στάση.

17:46

Πλημμύρισε ο θεσσαλικός κάμπος

17:38

Ποτάμια οι δρόμοι του Πειραιά

 
 
 
Φωτ: Αναστασία Σταματοπούλου
17:35

Η εικόνα της Βασ. Σοφίας, στο κέντρο της Αθήνας, το απόγευμα της Τετάρτης

17:32

Ραγδαιότητα βροχόπτωσης ανά σταθμό του ΕΑΑ/Meteo

Πηγή: meteo

17:28

Στο κόκκινο αυτή την ώρα η κίνηση σε κεντρικές αρτηρίες της Αττικής

17:27

Πλημμύρες από την καταρρακτώδη βροχή στην παράπλευρη εθνική οδό Λάρισας

ΙΝΤΙΜΕ

17:23

Την Αθήνα πλήττει η κακοκαιρία Daniel

17:20

Σφοδρή καταιγίδα αυτή τη στιγμή στο Νέο Φάληρο

17:16

Πήλιο: Ζωντανός εντοπίστηκε αγνοούμενος

Σώος εντοπίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, ηλικιωμένος που αγνοούταν στο Πήλιο.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, ο 85χρονος είναι ο σύζυγος της ηλικιωμένης που βρέθηκε νεκρή στην περιοχή Πάλτση.

17:15

Εικόνες καταστροφής στην περιοχή Καλά Νερά στο Πήλιο

Αποστολή: Δήμητρα Τριανταφύλλου

17:07

Κλειστοί οι δρόμοι που οδηγούν στην «καρδιά» του Πηλίου

Εικόνα από το δρόμο προς την παραλία Xόρτο.

Αποστολή: Δήμητρα Τριανταφύλλου

Πηγή: Καθημερινή
16:57

Πλατανιάς Πηλίου: Κατοικία και λεωφορείο «έγιναν ένα»

Φωτογραφία της ΕΡΤ απεικονίζει μία τριώροφη κατοικία να έχει πάρει κλίση και να «στηρίζεται» σε ένα τουριστικό λεωφορείο που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και βρέθηκε στην αυλή, ενώ ο δρόμος μπροστά από το σπίτι είναι διαλυμένος.

Πηγή: ΕΡΤ
16:53

Πλημμύρισε ο θεσσαλικός κάμπος - Χάρτης

Δεδομένα από το ραντάρ του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-1 που πέρασε πάνω από τη χώρα μας νωρίς το πρωί της Τετάρτης, δείχνουν ότι ένα μεγάλο μέρος του κάμπου της Θεσσαλίας έχει πλημμυρίσει, όπως επισημαίνει το Meteo.

Ακόμη και περιοχές όπου δεν σημειώθηκαν μεγάλα ύψη βροχής, έχουν κατακλυστεί από τα νερά χειμάρρων και παραποτάμων του Πηνειού, τα οποία κατεβαίνουν ορμητικά σε χαμηλότερα υψόμετρα από τα ορεινά της Πίνδου.

Στην ευρύτερη περιοχή έχουν σημειωθεί πολύ μεγάλα ποσά βροχής το τελευταίο 48ωρο (Κωφοί Μαγνησίας 457 mm, Πεζούλα 414 mm, Μουζάκι 397 mm, Καρδίτσα 391 mm), με τη βροχόπτωση να συνεχίζεται το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο χάρτης δείχνει με γαλάζιο χρώμα τις περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν πλημμυρίσει, ενώ ακόμη μεγαλύτερες εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει από τις 07:40 το πρωί, όταν τα δεδομένα ήταν διαθέσιμα.

16:43

Λαμία: Αγνοούμενος κτηνοτρόφος στο Δομοκό

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό κτηνοτρόφου στο χωριό Πετρωτό του Δομοκού, που τα ίχνη του χάνονται από το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κτηνοτρόφος κατευθύνθηκε με το τρακτέρ του προς τις κτηνοτροφικές του εγκαταστάσεις για να φροντίσει τα ζώα του.

Από τότε κανείς δεν γνωρίζει κάτι, ενώ οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, αλλά και κατοίκων του χωριού του να τον βρουν απέβησαν άκαρπες.

Στην περιοχή του Δομοκού, την τελευταία στιγμή σώθηκαν δύο πυροσβέστες που εγκατέλειψαν το πυροσβεστικό τους όχημα λίγα δευτερόλεπτα πριν αυτό παρασυρθεί από έναν ορμητικό χείμαρρο.

16:32

Μεγάλες καταστροφές στην Αγριά

Μεγάλες οι ζημιές και στην παραθαλάσσια κωμόπολη της Αγριάς, 7 χιλιόμετρα από το Βόλο. Το ποταμάκι που διασχίζει την περιοχή υπερχείλισε προκαλώντας καταστροφές σε δρόμους και πεζοδρόμια.

Αποστολή: Δήμητρα Τριανταφύλλου

Φωτογραφίες: Καθημερινή

16:16

Τρίκαλα: Στα «όριά» τους τα ποτάμια

Στα όριά τους βρίσκονται μέχρι στιγμής τα ποτάμια και οι χείμαρροι στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων, λόγω του πρωτοφανούς όγκου νερού που «κατεβαίνει» από τα ορεινά κι ενώ η βροχόπτωση συνεχίζεται, με μεγάλη ένταση ανά διαστήματα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ήδη έχουν σημειωθεί τα πρώτα πλημμυρικά φαινόμενα λόγω των βροχοπτώσεων σε περιοχές όπως στην Αγία Κυριακή, το Γλύνος, τα Μεγάλα Καλύβια και τη Θεόπετρα, ενώ πλημμυρισμένα είναι και πολλά χωράφια με βαμβάκι και άλλες καλλιέργειες.

16:03

Λάρισα: Εικόνες από τις πλημμύρες στη Νέα Λεύκη

Πηγή: INTIME News

15:53

Πήλιο: Μεταφέρουν νεφροπαθείς με φορεία και σχοινιά

Συγκλονιστική επιχείρηση μεταφοράς νεφροπαθών έλαβε χώρα στο Πήλιο ανάμεσα στα Γλυκά Νερά και το χωριό Κοροπή, όπου γέφυρα αλλά και τμήμα του οδικού δικτύου κατέρρευσαν λόγω των έντονων φαινομένων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο σημείο βρέθηκαν διασώστες της ΕΜΑΚ για να μεταφέρουν νεφροπαθείς από... αέρος στην άλλη πλευρά του δρόμου στο νοσοκομείο του Βόλου. Για τη μεταφορά τους δεν υπήρχε άλλη επιλογή και για αυτόν τον λόγο οι νεφροπαθείς έμπαιναν σε φορείο και σιγά - σιγά από τα σχοινιά τους φέρνουν στην απέναντι πλευρά.

 
15:41

Κικίλιας: Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης τα φαινόμενα

Στην προσπάθεια των Αρχών να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κακοκαιρίας «Daniel» και να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών, αναφέρθηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο έκτακτης ενημέρωσης την Τετάρτη.

«Εφιστούμε την προσοχή προς όλους για το επόμενο εικοσιτετράωρο μέχρι αύριο το βράδυ. Παρακαλώ να ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Τα φαινόμενα, τέλος, ενδεχομένως θα επηρεάσουν μερικώς και την Αττική», σημείωσε.

Οπως ανέφερε, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας επιχειρούν 158 οχήματα, 360 πυροσβέστες, η 1η, 2η, 5η, 7η και 8η ΕΜΑΚ με προσωπικό και διασωστικές λέμβους και ειδικά ερπυστριοφόρα οχήματα. «Εχουν πραγματοποιηθεί 552 αντλήσεις, 172 διασωστικές επιχειρήσεις, από τις οποίες διασώθηκαν 417 συμπολίτες μας. Από την αρχή του φαινομένου εστάλησαν 14 μηνύματα από το 112. Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει λάβει από εχθές το πρωί στις 7 μέχρι και τώρα 2.000 κλήσεις αναφορικά με την Εθνική Οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης».

15:30

Εκτακτη συνέντευξη τύπου για την κακοκαιρία «Daniel»

15:29

«Εμπόλεμη ζώνη» ο Βόλος - 27 ώρες χωρίς ρεύμα και νερό

Η δεύτερη μέρα της κακοκαιρίας «Daniel» βρίσκει την πόλη του Βόλου βαριά λαβωμένη, χωρίς να προλαβαίνει να πάρει μια ανάσα, αφού η βροχή συνεχίζει ασταμάτητα από τη Δευτέρα το βράδυ όταν και ξεκίνησε. Η λάσπη έχει επικαλύψει τα πάντα στον δρόμο και οι κάτοικοι προσπαθούν με τσάπες να καθαρίσουν εισόδους σπιτιών και επιχειρήσεων.

Αποστολή: Δήμητρα Τριανταφύλλου

 

15:21

Λάρισα: Σε εξέλιξη απεγκλωβισμοί στη Χάλκη

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί προσπάθειες απεγκλωβισμού των ηλικιωμένων και των υπόλοιπων κατοίκων στην κοινότητα Χάλκη του δήμου Κιλελέρ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της κοινότητας, Βασίλης Κωστούλης, περιέγραψε πώς και ο ίδιος εγκλωβίστηκε σε περιπολία έξω από το χωριό, με το όχημα ενός εκ των αντιδημάρχων Κιλελέρ, με τους οποίους βρισκόταν μαζί, να το «καταπίνει» το νερό.

15:05

Βιβλική καταστροφή στον Βόλο

 
14:46

ΥΠΠΟ: Δεν προκλήθηκαν ζημίες σε αρχαιότητες της έκθεσης και στις αποθήκες του Αθανασακείου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου

Από τη χθεσινή θεομηνία στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου δεν προκλήθηκαν ζημίες σε αρχαιότητες της Εκθεσης ούτε στις αποθήκες του.

Ωστόσο έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές στις κτηριακές εγκαταστάσεις, αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΥΠΠΟ, οι ζημιές αφορούν:

1. Στην ένωση των δύο πτερύγων του Μουσείου της παλιάς (1909) και της νέας (1998- 2003) δημιουργήθηκε χάσμα από το οποίο εισχώρησαν νερά. Τα νερά αυτά προκάλεσαν αποκολλήσεις τμημάτων οροφών, αποκολλήσεις και ρηγματώσεις επιχρισμάτων των τοίχων.

2. Το αίθριο του Μουσείου συγκέντρωσε μεγάλη ποσότητα υδάτων και έφθασε στο όριο της υπερχείλισης.

3. Έσπασαν κλαδιά από το μεγάλο πεύκο έξω από το φυλάκιο της αυλής του Μουσείου και συμπαρέσυραν δέσμες ηλεκτρικών καλωδίων.

4. Στους αρχαιολογικούς χώρους δεν έχει πραγματοποιηθεί συστηματική καταγραφή ακόμη λόγω των προφανών δυσκολιών από τη συνέχιση των καιρικών φαινομένων.

Για την περιοχή της Καρδίτσας και των Τρικάλων η αποτίμηση τυχόν ζημιών σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία θα είναι δυνατή μετά την παύση των καιρικών φαινομένων, καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ.

14:35

Hellenic Train: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των ακραίων φαινομένων

Λόγω των προβλέψεων για επιμονή και επιδείνωση των ισχυρών καιρικών φαινομένων, της διακοπής της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας μεταξύ Λειανοκλαδίου - Λάρισας και των περιορισμών στις μετακινήσεις στην Εθνική Οδό (διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος της Λάρισας), οι αμαξοστοιχίες Intercity από τις 15:00 σήμερα και μέχρι νεωτέρας, θα κυκλοφορήσουν ως εξής:

Οι αμαξοστοιχίες από την Αθήνα (54 & 56) θα έχουν τελικό προορισμό το Λειανοκλάδι και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στην Αθήνα. Αντίστοιχα, οι αμαξοστοιχίες από τη Θεσσαλονίκη (55, 57) θα έχουν τελικό προορισμό τη Λάρισα και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη.

Το τμήμα Λιανοκλάδι - Λάρισα - Λειανοκλάδι δεν θα εξυπηρετηθεί με λεωφορεία.

«Παρακολουθούμε το φαινόμενο και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο, όπως ανακοινώνονται από τις αρμόδιες αρχές, και θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση. Ευχαριστούμε το επιβατικό κοινό για την κατανόηση. Η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Hellenic Train.

14:12

Συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων σε Βόλο και Φάρσαλα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν στην αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων στο Βόλο με 8 φορτωτές, έναν φορτωτή-εκσκαφέα τάφρων, έναν προωθητή γαιών και τρεις ελαστικές λέμβους.

Στα Φάρσαλα, συνδράμουν με τέσσερα οχήματα γενικής χρήσης και τέσσερις ελαστικές λέμβους.

Παράλληλα, έχουν φιλοξενηθεί 50 άτομα στις εγκαταστάσεις της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.

14:08

Καρδίτσα: Απομάκρυνση κατοίκων και εκκενώσεις στον Δήμο Παλαμά 

Έντονα είναι τα πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές του Δήμου Παλαμά, της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι του Αμπελώνα, ενώ δόθηκε εντολή για εκκένωση σε Φύλλο, Ψαθοχώρα και Μεταμόρφωση, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Σε δηλώσεις του δημάρχου Γιώργου Σακελλαρίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκκενώσεις κατοικιών είχαμε και μέσα στην πόλη του Παλαμά.

Στην περιοχή του δήμου έχουν πλημμυρίσει αγροτικές εκτάσεις, το οδικό δίκτυο σε πολλές θέσεις, αλλά και οικισμοί. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τα δίκτυα των ομβρίων δεν μπορούν να απορροφήσουν τον τεράστιο όγκο νερού που έπεσε και λειτουργούν πλέον ανάστροφα, ενώ έσπασε και το φράγμα στην Υπέρεια.

14:05

Μάχη των πυροσβεστών με μπάζα και ορμητικά νερά για απεγκλωβισμούς πολιτών

 

 

14:05

Ισχύουν και για το επόμενο 24ωρο οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα

 

13:50

Ουρές κατοίκων για διανομή νερών έξω από το δημαρχείο του Βόλου - Προβλήματα υδροδότησης στην περιοχή - Στη «μάχη» και ο στρατός

Πηγή: kathimerini.gr

13:43

Νέο «112» στον Βόλο - Παρατείνονται τα μέτρα και οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας για 24 ώρες

13:35

Προβλήματα ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές της χώρας 

Σε τέσσερις γραμμές Μέσης Τάσης και σε περίπου 570 υποσταθμούς που επηρεάζουν, εκτός από την περιοχή του Βόλου, και χωριά στο ορεινό και παραλιακό Πήλιο , αντιμετωπίζονται αυτή την ώρα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που έχουν προκληθεί στο Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας από την κακοκαιρία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ, έως τις πρώτες απογευματινές ώρες, εκτιμάται ότι σημαντικό τμήμα του κέντρου του Βόλου θα επανηλεκτροδοτηθεί. Παράλληλα μέχρι το μεσημέρι αναμένεται και η επανηλεκτροδότηση τμήματος της Σκιάθου.Υπενθυμίζεται ότι στο νομό Μαγνησίας, η κακοκαιρία έπληξε 13 γραμμές Μέσης Τάσης καθώς και περίπου 750 υποσταθμούς που ηλεκτροδοτούν τμήμα της πόλης του Βόλου και όμορους οικισμούς.

Σχετικά με τις υπόλοιπες πληγείσες περιοχές:

-Το τμήμα της Καρδίτσας αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή προβλήματα ηλεκτροδότησης καθώς η κακοκαιρία έχει επηρεάσει περίπου 25 υποσταθμούς, με εκτίμηση αποκατάστασης αργότερα το μεσημέρι.

-Στην περιοχή των Φαρσάλων και της Λάρισας συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών που επηρεάζουν συνολικά περίπου 20 οικισμούς.

13:32

Έκτακτη ενημέρωση στις 15:00 από τον Β. Κικίλια

13:29

Πλημμύρισε ο χείμαρρος Γκουσμπασανιώτης- Έκλεισε η παλαιά εθνική οδός Λάρισας - Αθήνας

 

 

 

13:28

Σοβαρά προβλήματα και στην Εύβοια από την επέλαση της κακοκαιρίας

 
13:20

Απαγόρευση της κυκλοφορίας στον Δήμο Δομοκού

13:14

Προς τον Αγιο Κωνσταντίνο πλέει το «Super Star»

Το πλοίο «Super Star», το οποίο είχε ακινητοποιηθεί για τουλάχιστον 12 ώρες στα ανοιχτά του Βόλου, αναχώρησε για τον Άγιο Κωνσταντίνο.  

13:07

Εικόνες αποκάλυψης στην Μαγνησία

 
12:50

Απεγκλωβισμοί πολιτών από χωριά του Δομοκού - Συνεχίζονται με μεγάλη ένταση οι βροχές

Συνεχίζει να ανεβαίνει η στάθμη του νερού μέσα στα χωριά του κάμπου του Δομοκού της Φθιώτιδας, ενώ την ίδια στιγμή ο ένας μετά τον άλλον οι άξονες του επαρχιακού δικτύου κλείνουν καθώς δεν αντέχουν την πίεση των νερών.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, πριν από λίγο ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός με βάρκες και φορτωτές τεσσάρων ατόμων από τον οικισμό Πετρίλια που κρίθηκε ότι έπρεπε να φύγουν από τον οικισμό ενώ στο χωριό Σοφιάδα αν και διατάχθηκε η εκκένωσή του, περισσότερα από 120 άτομα παραμένουν μέσα στο χωριό, αλλά σε ψηλά σημεία, δηλαδή στον 1ο όροφο των σπιτιών τους και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα «δεν θέλουν να φύγουν από τα σπίτια τους και είναι ασφαλείς. Εμείς έχουμε σε ετοιμότητα τον μηχανισμό αλλά και λεωφορεία και αν κριθεί ότι θέλουν μετακίνηση θα παρέμβουμε αμέσως».

Σύμφωνα με τους κατοίκους, η βροχόπτωση η οποία συνεχίζεται με ιδιαίτερη ένταση είναι πρωτόγνωρη για την περιοχή, τα νερά μέσα στο χωριό στην Σοφιάδα και στα Πετρίλια σε ορισμένα σημεία ξεπερνούν και τα δύο μέτρα και μάλιστα ακόμα και βαριά γεωργικά μηχανήματα είναι αδύνατο να προσεγγίσουν τα σπίτια.

Αυτή την ώρα βρέχει καταρρακτωδώς τόσο στην περιοχή του Δομοκού όσο και στην περιοχή της Καρδίτσας και η ευρύτερη περιοχή έχει γίνει μία λίμνη που συνεχώς η στάθμη των νερών ανεβαίνει.

Σε ό,τι αφορά τις ζημιές οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για βιβλικές καταστροφές σε καλλιέργειες αλλά και υποδομές, αφού τόσο το επαρχιακό δίκτυο όσο και το αγροτικό έχει θυσιαστεί στην ορμή των υδάτων.

12:39

Σοβαρό πρόβλημα με το νερό στον Βόλο 

Όπως μεταφέρει στην «Κ» ο πρόεδρος κτηνιάτρων Μαγνησίας, Παύλος Σταμόπουλος, οι κάτοικοι του Βόλου πέρα από τις καταστροφές και την ταλαιπωρία που βιώνουν, αντιμετωπίζουν και τεράστιο πρόβλημα έλλειψης πόσιμου νερού

«Από χθες ανοίγουμε τις βρύσες των σπιτιών μας και βγάζουν χώμα. Πολλά καταστήματα παραμένουν σήμερα κλειστά, και σε όσα είναι ανοιχτά τα εμφιαλωμένα μπουκάλια έχουν εξαντληθεί. Ο κόσμος έχει βγει έξω με τα αυτοκίνητά του και ψάχνει αποθέματα. Δεν αναφέρομαι σε μια μεμονωμένη περιοχή του Βόλου, το πρόβλημα είναι καθολικό».

12:31

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Π.Ε. Μαγνησίας, Καρδίτσας, Τρικάλων και οι δήμοι Αγιάς, Κιλελέρ και Φαρσάλων στη Λάρισα

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσονται στο σύνολό τους οι Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων, Καρδίτσας, Τρικάλων, καθώς και οι Δήμοι Αγιάς, Κιλελέρ, Φαρσάλων της ΠΕ Λάρισας.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, αιτήθηκε στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Β. Παπαγεωργίου, την κήρυξη όλων των παραπάνω Περιφερειακών Ενοτήτων και Δήμων σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για τη διαχείριση των συνεπειών του πρωτοφανούς για τη χώρα ακραίου καιρικού φαινομένου Daniel που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προκαλώντας βιβλικές καταστροφές σε υποδομές, σπίτια, επιχειρήσεις, καλλιέργειες.

12:11

Οι εικόνες της καταστροφής μέσα από τον φακό του Reuters

Ανθρωποι που απεγκλωβίζονται από τα σπίτια τους με φουσκωτά. Δρόμοι χείμαρροι λάσπης. Ενα πατρικό φιλί μετά την περιπέτεια. Ενα παιδί χαρούμενο μέσα στην άγνοιά του.

12:09

Πότε και γιατί «πνίγονται» τα αντιπλημμυρικά έργα

Τις αδυναμίες του εγχώριου συστήματος σχεδιασμού αντιπλημμυρικών έργων αναδεικνύουν τα διαδοχικά περιστατικά μεγάλων πλημμυρών τα τελευταία έτη.

12:08

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Νομό Ευβοίας

12:03

Αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην Πειραιώς και στα δύο ρεύματα

11:38

Ολική διακοπή της κυκλοφορίας στην Π.Ε. Τρικάλων

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν και στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας γίνεται γνωστό ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Εξαιρείται το τμήμα του οδικού δικτύου που συνδέει τις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Γρεβενών με την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, δηλαδή την Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Τρικάλων - Λάρισας και την Εθνική Οδό Γρεβενών - Μουργκανίου, Εθνική Οδός Ιωαννίνων - Τρικάλων - Λάρισας.

Εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας και τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

11:34

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Βουλιαγμένης

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην λεωφόρο Βουλιαγμένης, που είχε σταματήσει στο ύψος της οδού Πρ. Ηλία στη Γλυφάδα, στο ρεύμα προς Αθήνα.

11:33

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Πειραιώς

Διακοπή της κυκλοφορίας από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Αθήνα.

11:31

Τρεις παραμένουν οι αγνοούμενοι 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τρία άτομα στη Μαγνησία εξακολουθούν να αγνοούνται. 

Πρόκειται για δύο ηλικιωμένους στην περιοχή Πάλτση Πηλίου (όπου νωρίτερα εντοπίστηκε η σορός της 87χρονης) και έναν ακόμη άνδρα στον Βόλο, για τον οποίον οι αρχές έχουν κινητοποιηθεί από χθες το μεσημέρι. 

11:18

Διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Βουλιαγμένης

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος της οδού Πρ. Ηλία στη Γλυφάδα, στο ρεύμα προς Αθήνα, προχώρησε η Αστυνομία λόγω συσσώρευσης υδάτων από την έντονη βροχόπτωση.

11:16

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες – Ως την Πέμπτη τα ακραία φαινόμενα

11:08

Δήμαρχος Βόλου: «Εμπόλεμη κατάσταση- Μάχη να επιστρέψουν ηλεκτροδότηση και υδροδότηση»

 
11:02

Αίρεται η διακοπή της κυκλοφορίας στη Σκιάθο

Εξαιρούνται οι περιοχές Αγία Παρασκευή, Τρούλος και Πλατανιά, όπου εξακολουθεί να ισχύει ολική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

10:59

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Πειραιώς λόγω συσσώρευσης υδάτων

Ειδικότερα, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στο ύψος της συμβολής της Πειραιώς με την Π. Ράλλη και στα δύο ρεύματα.

10:47

Λέκκας: Στον Βόλο «εγκαταστάθηκαν» 150 εκατ. τόνοι νερού και λάσπης

 
10:46

Αργολίδα: Σοβαρές ζημιές σε Αρχαία και Νέα Επίδαυρο, σε Δήμαινα και Αυλώνα

Για πολύ σοβαρές ζημιές στην ανατολική Αργολίδα κάνουν λόγο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, με την Επίδαυρο να έχει πληγεί ιδιαιτέρως από την κακοκαιρία «Ντάνιελ».

Φωτ.: Τάσος Χρόνης

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Επιδαύρου Τάσο Χρόνη, τα προβλήματα εστιάζονται τόσο σε Αρχαία και Νέα Επίδαυρο όσο και στη Δήμαινα, στην ανατολική πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Ο κ. Χρόνης κάλεσε μέσω ανάρτησής του τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στην περιοχή, δεδομένης και της διακοπής της κυκλοφορίας σε πολλούς άξονες της περιοχής λόγω κατολισθήσεων, όπως στον δρόμο που συνδέει την Επίδαυρο με τα Μέθανα, αλλά και σε αυτούς μεταξύ Τραχείας και Καρατζά και μεταξύ Κρανιδίου και Ερμιόνης.

Φωτ.: Τάσος Χρόνης

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο, σοβαρό πρόβλημα υπάρχει ιδιαιτέρως στην περιοχή Αυλώνα.

10:43

Με λεωφορεία τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 1330 και 1331

Τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 1330 και 1331 (Διακοπτό- Καλάβρυτα- Διακοπτό) θα πραγματοποιηθούν με λεωφορεία, λόγω κατολίσθησης στη γραμμή, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

10:43

Με λεωφορεία τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 1330 και 1331

Τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 1330 και 1331 (Διακοπτό- Καλάβρυτα- Διακοπτό) θα πραγματοποιηθούν με λεωφορεία, λόγω κατολίσθησης στη γραμμή, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

10:31

Νεκρή μια ηλικιωμένη στη Μαγνησία

Σορός ηλικιωμένης ανασύρθηκε στην περιοχή Πάλτση της Μαγνησίας. Στο σημείο επιχείρησαν οκτώ πυροσβέστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», πρόκειται για 87χρονη που εντοπίστηκε σε πλημμυρισμένο ρέμα.

10:25

Εκκενώσεις οικισμών στην Π.Ε. Καρδίτσας

Τα πρώτα πλημμυρικά φαινόμενα εμφανίστηκαν σε διάφορες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Τρικάλων και Καρδίτσας, από την έντονη βροχόπτωση που συνεχιζόταν αδιάκοπα όλη τη νύχτα, έχοντας σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οικισμοί όλων των δήμων στην Π.Ε. Τρικάλων, έχουν δεχτεί μεγάλες ποσότητες νερού, με αποτέλεσμα κτηνοτροφικές μονάδες και κατοικίες να βρίσκονται σε κίνδυνο, ενώ στον Δήμο Μουζακίου της Π.Ε. Καρδίτσας, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος, εκκενώθηκαν οικισμοί, όπως είναι η Μαγουλίτσα και ο οικισμός «Νησιά» Πευκοφύτου και στον Δήμο Παλαμά η κοινότητα Φύλλου.

«Γίνεται μεγάλη προσπάθεια, 32 μηχανήματα της Π.Ε. Καρδίτσας, δίνουν την δική τους μάχη», τόνισε ο ίδιος, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης ανέφερε πως δεκάδες μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων προσπαθούν να δώσουν λύσεις εκεί που υπάρχουν προβλήματα.

10:19

Εικόνες από το ποτάμι του Αναύρου στην πόλη του Βόλου

Πηγή: kathimerini.gr

10:17

Ζημιές και στη Δυτική Μαγνησία - 400 mm βροχής σε 30 ώρες

10:13

Χωρίς ρεύμα το δημαρχείο Βόλου - Εργασίες για να απομακρυνθούν οι λάσπες 

Φωτογραφίες: kathimerini.gr

10:00

Εικόνες καταστροφής σε επιχειρήσεις στον Βόλο 

Φωτογραφίες: kathimerini.gr

 

09:52

Μετατράπηκε σε ποτάμι η Παλαιά Εθνική Οδός

 
09:48

Τρίκαλα: Κλειστά καταστήματα και ειδικά μέτρα για την κακοκαιρία

Αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση άμεσων και επειγουσών αναγκών του καταναλωτικού κοινού κατ' εξαίρεση θα μπορούν να λειτουργούν μέχρι τις 18.00 της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου 2023:

   α) τα φαρμακεία,

   β) τα καταστήματα τροφίμων και supermarket

   γ) τα πρατήρια καυσίμων.

Απαγορεύεται την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023, η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier σε όλον τον Δήμο Τρικκαίων.

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων:

   α) των υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού,

   β) των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,

   γ) των δομών υγείας,

   δ) των μέσων μαζικής μεταφοράς

   ε) άλλων υπηρεσιών, η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση της κακοκαιρίας

Ο Δήμος Τρικκαίων απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μη μετακινούνται, να παραμένουν σπίτι τους και να λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων βρίσκονται σε επιφυλακή για άμεση παρέμβαση.

09:46

Τουρίστες κοιμούνται στο αεροδρόμιο της Σκιάθου 

09:43

Aπαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό λόγω θυελλωδών ανέμων, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή,  με αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης και Ροδόπης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του κόμβου Βαφέικων Ξάνθης, του κόμβου Ιάσμου και του Δυτικού κόμβου Κομοτηνής.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω του εθνικού δικτύου Ξάνθης – Πόρτο Λάγους-Κομοτηνής.

09:38

Βλάβη σε πλοίο με 384 επιβάτες και 53 άτομα πλήρωμα - Παραμένει έξω από το λιμάνι του Βόλου

Το πλοίο που είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Σκιάθου βρίσκεται σταματημένο λίγο έξω από το λιμάνι του Βόλου, σε ασφαλές σημείο, καθώς λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δεν μπόρεσε να δέσει και αναμένεται να δέσει σήμερα το μεσημέρι.

09:26

Ο φακός του Reuters αποτυπώνει τις μεγάλες καταστροφές στον Βόλο

Φωτ. REUTERS/ Louisa Gouliamaki

09:21

Μήνυμα 112 για εκκένωση δύο περιοχών στη Φθιώτιδα

09:19

«Μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης τα φαινόμενα» - Χάρτες

09:16

Χείμαρρος παρέσυρε αυτοκίνητα στη Γλύφα Φθιώτιδας

Φωτογραφία: LamiaReport

09:14

Μεγάλες ποσότητες νερού και σοβαρά προβλήματα στην Αργολίδα

Μεγάλες ποσότητες νερού έπεσαν και πέφτουν στην ευρύτερη περιοχή της παραλιακής Αργολίδας. Το ίδιο ισχύει για την παραλιακή Κορινθία, αλλά και την νότια Κυνουρία Αρκαδίας.

Παράλληλα έχουν γίνει προσωρινές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων, σε διάφορες περιοχές της Αργολίδας, με αφορμή τις βροχοπτώσεις και τον κίνδυνο των πλημμυρικών φαινομένων.

Πιο συγκεκριμένα, έχει κοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε μέρος του δρόμου Τραχιά – Καρατζάς Αργολίδας, αλλά και στην είσοδο του Κρανιδίου (δρόμος Λυγουριό – Κρανίδι).

Επίσης, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Παλαιάς Επιδαύρου – Μεθάνων, αλλά και σε δρόμο της Νέας Επιδαύρου (πλησίον ποταμού), ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις.

Πηγή: ΕΡΤ

09:08

Χωρίς ρεύμα και υδροδότηση μεγάλο μέρος του Βόλου 

Χωρίς ρεύμα παραμένει ένα σημαντικό μέρος της πόλης της πόλης του Βόλου, ενώ ταυτόχρονα το 70% των κατοίκων δεν έχουν υδροδότηση λόγω προβλήματος ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΜΒ, τα οποία βγήκαν εκτός λειτουργίας. 

Οι περισσότερες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές, ενώ ο κόσμος δεν κυκλοφορεί παρά κάποιοι που βγήκαν να ελέγξουν σε τι κατάσταση είναι τα καταστήματά τους.

 

09:03

Μεγάλα ύψη βροχής σε Θεσσαλία και Αργολίδα τις πρωινές ώρες 

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr το μεγαλύτερο ύψος βροχής από τα μεσάνυχτα (00:00) έως τις πρωινές  ώρες (08:30) της Τετάρτης 06/09 σημειώθηκε στους Κωφούς Μαγνησίας με 194 mm, ενώ τα οκτώ μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχής παρουσιάζονται στον παρακάτω Πίνακα.    

08:59

Απεγκλωβισμός στο Κιλελέρ

Πυροσβέστης σώζει την τελευταία στιγμή άνθρωπο μέσα από τα λασπόνερα, όπως κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ που βρέθηκε στο σημείο.

 
08:47

Eπιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγού από χείμαρρο στον Βόλο 

 
08:44

Καταστράφηκε ο δρόμος από Βόλο προς Πορταριά, στο ύψος του Ανω Βόλου και ψηλότερα

08:35

Hellenic Train: Καταργούνται τα δρομολόγια Αθήνα-Καλαμπάκα

08:24

Από λάθος το «112» στην Αττική 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, το μήνυμα 112 που έλαβαν ορισμένοι κάτοικοι της νότιας Αττικής δεν αφορούσε περιοχές του λεκανοπεδίου, αλλά την Τροιζήνα και τα Μέθανα. Η αναμετάδοση έγινε λόγω τεχνικού ζητήματος. 

08:16

Νέο «112» σε Μέθανα και Τροίζηνα

08:15

Το Γηροκομείο του Βόλου στην βόρεια πλευρά της πόλης εκκενώθηκε

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ 

 

08:04

Προειδοποιητικό μήνυμα 112 για την Αττική

08:01

Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής στη χώρα μας

Στον χάρτη και στον ένθετο πίνακα παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής σε χιλιοστά μέχρι τις 20:45, όπως καταγράφηκαν από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr την Τρίτη 5/9, με υποσημείωση στους μετεωρολογικούς σταθμούς που σταμάτησαν να μεταδίδουν νωρίτερα λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος. Οι βροχοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές συνεχίζονται. 

07:57

Συνολικά 1196 κλήσεις έχει λάβει το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής

Συνολικά 1196 κλήσεις έχει λάβει το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από χθες το πρωί μέχρι σήμερα στις 6 το πρωί κατά την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων σε περιοχές της χώρας. Οι κλήσεις αφορούν κυρίως αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.

07:49

Ως πότε θα συνεχιστεί το κύμα κακοκαιρίας

Πού αναμένονται τα εντονότερα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της Τετάρτης

07:48

Αποστολή στον Βόλο: «Ποτάμι και πεζοδρόμιο έγιναν ένα»

Πολλοί κάτοικοι, διαμαρτύρονταν για το ότι δεν έγινε καμία ουσιαστική προετοιμασία, μολονότι είχαν προειδοποιήσει οι μετεωρολόγοι για την ένταση του φαινομένου.

07:47

Μαρτυρίες κατοίκων στην «Κ»

«Ενα θα σας πω, αν έρθει προς τα εκεί, κλειστείτε στα σπίτια σας»

07:46

Τόσο νερό σε ένα 24ωρο δεν έχει πέσει ποτέ στη χώρα

Πολλές φορές µιλάµε για «πρωτοφανή» καιρικά φαινόμενα, αλλά αυτή τη φορά πρόκειται για κυριολεξία. Ο όγκος του βρόχινου νερού που έπεσε στο Πήλιο ήταν ο μεγαλύτερος που έχει πέσει ποτέ σε μια ημέρα στην Ελλάδα, όσο τουλάχιστον έχουμε στοιχεία. Τα στοιχεία του αποτυπώματος της κακοκαιρίας «Daniel» είναι συγκλονιστικά.

07:45

Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί έως την Πέμπτη 07-9-2023, προκαλώντας πολύ μεγάλα ύψη βροχής.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Τετάρτη 06-09-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής) και την Αττική κυρίως τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

β. κατά τόπους στη δυτική και νότια Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και την Ήπειρο.