Ζευγάρι Αυστριακών: Η ταυτοποίηση και το δύσκολο τηλεφώνημα στην οικογένεια

Ζευγάρι Αυστριακών: Η ταυτοποίηση και το δύσκολο τηλεφώνημα στην οικογένεια

Οι γονείς της Μικαέλας και του Φιλίπ που έχασαν τη ζωή τους στο Πήλιο, παραμένουν ευγενικοί με όλους, αλλά όπως είπαν, θα δυσκολευτούν πολύ να έρθουν ξανά στην Ελλάδα που τόσο αγάπησαν

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μεσημέρι της Πέμπτης, άνδρες του Λιμενικού επικοινώνησαν με την οικογένεια της Μικαέλα στην Αυστρία. Την Τετάρτη είχαν εντοπίσει τη σορό ενός άνδρα στην παραλία της Μουρτιάς και ήθελαν να τους ενημερώσουν ανεπίσημα πως ήταν ο Φίλιπ.

Οι γονείς του, είχαν στείλει στην Ελλάδα δείγμα dna, το ίδιο και ο αδερφός της Μικαέλα, αλλά τουλάχιστον μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε γίνει επίσημη ταυτοποίηση για κανέναν από τους δυο. Η σορός όμως είχε ένα τατουάζ στον ώμο, ίδιο με αυτό του Φίλιπ.

Μπορεί οι ελπίδες να ζουν η Μικαέλα και ο Φίλιπ να ήταν πλέον μηδαμινές, παρ΄ ολα αυτά ήταν ένα εξαιρετικά δύσκολο τηλεφώνημα για τις οικογένειες που μόλις πριν τρεις εβδομάδες γιόρταζαν μαζί τον γάμο του νεαρού ζευγαριού στο Πήλιο.

Την ημέρα της νεροποντής, οι γονείς της Μικαέλα επέστρεφαν οδικώς στην Αυστρία από την Ελλάδα. Στο ταξίδι, δεν είχαν πρόσβαση στο ίντερνετ και παρότι είχαν ανησυχήσει που δεν έβρισκαν το ζευγάρι στο τηλέφωνο θεώρησαν πως το δίκτυο είχε πέσει. Τα αδέρφια της Μικαέλα και η νύφη της, δεν ήθελαν να τους αγχώσουν και προσπαθούσαν να μάθουν οποιαδήποτε πληροφορία για την εξέλιξη της κακοκαιρίας και τους δικούς τους ανθρώπους. Ενημέρωναν την οικογένεια του Φίλιπ συνεχώς.

Ζευγάρι Αυστριακών: Η ταυτοποίηση και το δύσκολο τηλεφώνημα στην οικογένεια-1

Ένα άρθρο που είχε δημοσιευθεί την Τετάρτη – πως ένα ζευγάρι Αυστριακών είχε εντοπιστεί – τους έδωσε για λίγο ελπίδα αλλά τελικά αφορούσε άλλο ζευγάρι. Οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου στα Ποτιστικά – πλέον φίλοι τους μετά από 15 χρόνια που μένουν εκεί- τους είχαν προετοιμάσει από την Τετάρτη το βράδυ για το χειρότερο σενάριο. Είχαν δει με τα μάτια τους πως το σπιτάκι στο οποίο είχε παραμείνει το ζευγάρι παρασύρθηκε από τα θεμέλια και είχε γίνει κομμάτια.

Ζευγάρι Αυστριακών: Η ταυτοποίηση και το δύσκολο τηλεφώνημα στην οικογένεια-2

Όταν την περασμένη Παρασκευή εντοπίστηκε η σορός μιας γυναίκας σε μια παραλία 10 χλμ. από τα Ποτιστικά, όλοι σκέφτηκαν πως ήταν η Μικαέλα. Η σορός όμως δεν ήταν αναγνωρίσιμη και ζητήθηκε από την οικογένεια dna. Όλο αυτό το διάστημα μέλη της οικογένειας της, ήταν σε επικοινωνία με τις αρχές, την πρεσβεία της Αυστρίας στην Ελλάδα και τους ντόπιους φίλους που τους βοήθησαν με τα διαδικαστικά όπως το να δηλώσουν στις αρχές της εβδομάδας τον γάμο του ζευγαριού. Παραμένουν ευγενικοί με όλους, αλλά τους είπαν, πως μετά από 30 χρόνια, θα δυσκολευτούν πολύ να έρθουν ξανά στην Ελλάδα που τόσο αγάπησαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή