Νέα Φιλαδέλφεια: DNA του Μιχάλη Κατσούρη σε μαχαίρια εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ.

Νέα Φιλαδέλφεια: DNA του Μιχάλη Κατσούρη σε μαχαίρια εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικός είχε καταθέσει πως ένα βρέθηκε δίπλα σε Κροάτη χούλιγκαν. Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, δεν εντοπίστηκε αποτύπωμα ή γενετικό υλικό του συλληφθέντος

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δείγματα DNA του οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στα αιματηρά επεισόδια του Αυγούστου έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, εντοπίστηκαν σε μαχαίρια τα οποία περιλαμβάνονται στα κατασχεμένα πειστήρια της υπόθεσης.

Το ένα από τα δύο μαχαίρια που φέρει γενετικό υλικό του θύματος είχε βρεθεί, σύμφωνα με κατάθεση αστυνομικού, πλάι σε Κροάτη οπαδό της Ντιναμό Ζάγκρεμπ κατά τη σύλληψή του. Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, στο συγκεκριμένο μαχαίρι που φέρεται να είχε ο Κροάτης δεν εντοπίστηκε αποτύπωμα ή γενετικό υλικό του συλληφθέντος. Σε άλλο μαχαίρι που είχε το DNA του Κατσούρη προσδιορίστηκαν από τις αναλύσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας γενετικοί τύποι, στους οποίους εμφανίζονται γενετικά στοιχεία άνω του ενός ατόμου. Αυτά τα δείγματα για την ώρα θεωρούνται «ορφανά», καθώς δεν έχουν ταυτιστεί με κάποια πρόσωπα. Από τις έρευνες της ΔΕΕ βρέθηκαν ακόμη δείγματα που ταυτίζονται με τον γενετικό τύπο του θύματος σε κηλίδες αίματος πάνω σε ξύλινο καδρόνι και σε φωτοβολίδα, καθώς και διάσπαρτες κηλίδες αίματος στη διαδρομή που ακολούθησε μετά το μαχαίρωμα μέχρι να αναζητήσει βοήθεια σε ένα περίπτερο.

Στην έκθεση ανάλυσης βιντεοληπτικού υλικού που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής από κάμερες στη Νέα Φιλαδέλφεια περιγράφεται όλο το χρονικό του θανάσιμου τραυματισμού του Μιχάλη Κατσούρη το βράδυ της 7ης Αυγούστου. Ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ φαίνεται να δέχεται χτύπημα τη στιγμή της καταδίωξης από χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι μετά την κάθοδο των Κροατών στη Νέα Φιλαδέλφεια προξενείται στις 23:06:40 πυρκαγιά στο σημείο της συμπλοκής των οπαδών, στη δεξιά πλευρά του γηπέδου. Μέσα σε ένα λεπτό, στις 23:07:49, φαίνονται οπαδοί της ΑΕΚ να υποχωρούν τρέχοντας. Στις 23:08:01, σύμφωνα με την καταγραφή των αστυνομικών, ανάμεσα στους οπαδούς που υποχωρούν φαίνεται να είναι και ο Κατσούρης. «Καταδιώκονται από αντίπαλους οπαδούς και το θύμα δέχεται χτύπημα από έναν εξ αυτών», σημειώνουν στην έκθεση οι αστυνομικοί, έχοντας ξεχωρίσει ένα στιγμιότυπο από το βιντεοληπτικό υλικό. Στις 23:08:07, βάσει της ώρας καταγραφής που υπάρχει στην κάμερα περιπτέρου απέναντι από το γήπεδο και πλάι στην εκκλησία της Αγίας Τριάδος (οι αστυνομικοί σημειώνουν ότι έχει απόκλιση ενός λεπτού καθυστέρησης από τον πραγματικό χρόνο), εμφανίζεται ο 29χρονος τραυματισμένος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του «Ερυθρού Σταυρού», το θύμα διακομίστηκε στις 23:45 στο νοσοκομείο, «σε ανακοπή νεκρός, με βαθύ θλαστικό τραύμα αριστερού βραχιονίου». Διασωληνώθηκε και έγινε προσπάθεια καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης έως τη 01:20.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT