Aγιος Παντελεήμονας: Τι κατέθεσαν οι «συγκάτοικοι» του Σύρου

Aγιος Παντελεήμονας: Τι κατέθεσαν οι «συγκάτοικοι» του Σύρου

Ο κατηγορούμενος ήταν παράνομα στη χώρα και πρόσφατα είχε υποβάλει αίτηση για άσυλο

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στο αυτόφωρο παραπέμφθηκε ο 24χρονος Σύρος ο οποίος μπήκε χθες στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, έχοντας στο σακίδιό του ένα μαχαίρι

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας συνελήφθη από άνδρες της ΟΠΚΕ που ειδοποιήθηκαν από τον νεωκόρο του ναού.

«Ανέβηκε στο ψαλτήρι πάνω, πήρε τα βιβλία, γονάτισε εκεί και διάβαζε το Κοράνι και άρχισε να φωνάζει Αλλαχού Ακμπάρ και αναγκάστηκα και πήρα το 100 τηλέφωνο», είπε ο νεωκόρος σε δηλώσεις του. Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο 24χρονος «δεν ήταν επιθετικός, ήταν νευρικός». 

Σύμφωνα με τις αρχές ο κατηγορούμενος ήταν παράνομα στη χώρα και πρόσφατα είχε υποβάλει αίτηση για άσυλο. Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παράνομη οπλοφορία, αντίσταση κατά της αρχής και διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας.

Ελεύθεροι οι δύο «συγκάτοικοί» του

Οι δύο υπήκοοι Παλαιστίνης, που εξετάσθηκαν από στελέχη της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας στο πλαίσιο της έρευνας για το χθεσινοβραδινό συμβάν στον Αγιο Παντελεήμονα, αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Εχουν και οι δύο υποβάλει αίτημα ασύλου και είναι κάτοχοι υπηρεσιακών σημειωμάτων που τους επιτρέπουν προσωρινά να κινούνται ελεύθερα στη χώρα. 

Εξετάστηκαν από τους αστυνομικούς καθώς τη νύχτα της Πέμπτης διανυκτέρευσαν στον χώρο όπου διέμενε ο Σύρος συλληφθείς. 

Εξεταζόμενοι δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν τον ύποπτο, ισχυρισμό που οι αστυνομικοί θα κάνουν προσπάθεια να ελέγξουν και με τη βοήθεια καμερών ασφαλείας που λειτουργούν στο σημείο

Οι αντιφάσεις του 24χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» το χθεσινοβραδινό επεισόδιο στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα έχει προκαλέσει ανησυχία στην αστυνομία. Χαρακτηριστικές είναι οι αντιφάσεις του 24χρονου σχετικά με το μαχαίρι.

Αρχικά δήλωσε ότι δεν γνώριζε πώς βρέθηκε στην κατοχή του, στη συνέχεια είπε ότι το πήρε κατά λάθος από το σπίτι όπου διέμενε (υπόγειο στην οδό Αχαρνών) και τελικά, για να δικαιολογήσει τη σύγχυσή του, ισχυρίστηκε ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών, δίχως πάντως να αποκαλύψει τι ακριβώς ουσίες είχε καταναλώσει.

Σήμερα το πρωί ο χώρος στον οποίο διέμενε κοντά στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα ερευνήθηκε από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας.

Παρά την αρχική σύγχυση, αποσαφηνίστηκε ότι δεν είχε συλληφθεί ή απασχολήσει ξανά τις διωκτικές Αρχές στην Ελλάδα, ενώ ο ίδιος δήλωσε ότι είχε μπει στη χώρα πριν από δύο μήνες. Είπε ακόμα ότι η γυναίκα και το παιδί του βρίσκονται στην Τουρκία, καθώς και ότι μπήκε στην εκκλησία προκειμένου να ζητήσει βοήθεια από τον ιερέα προκειμένου να ταξιδέψει στη Γερμανία.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή