«Αθάνατος»: Η στιγμή που ανακοινώνεται ο θάνατος του αστυνομικού Λυγγερίδη στους συναδέλφους του (ηχητικό)

«Αθάνατος»: Η στιγμή που ανακοινώνεται ο θάνατος του αστυνομικού Λυγγερίδη στους συναδέλφους του (ηχητικό)

«Ο Γιώργος πλέον μας προσέχει από εκεί που είναι. Ηρωας και αθάνατος», λένε οι συνάδελφοι του 31χρονου

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκλονιστική είναι η συνομιλία των συναδέλφων του Γιώργου Λυγγερίδη που άφησε χθες την τελευταία του πνοή μετά τον τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα στη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων που είχαν λάβει χώρα στην περιοχή του Ρέντη στις 7 Δεκεμβρίου.

Ο 31χρονος άνδρας των ΜΑΤ είχε δεχθεί ναυτική φωτοβολίδα στο πόδι έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» και είχε διακομιστεί σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νικαίας. Εκεί, οι γιατροί τον είχαν θέσει σε καταστολή και παρέμενε διασωληνωμένος και υποστηριζόμενος με μηχανικό αερισμό και συνεχή εξωνεφρική κάθαρση.

Την είδηση του θανάτου μετέδωσε μέσω του κέντρου ο εκφωνητής της υπηρεσίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, στην οποία υπηρετούσε ο αστυνομικός.

Ο διάλογος των αστυνομικών 

Εκφωνητής: 526
Διμοιρίτης: Πολύ καλά
Εκφωνητής: 531
Διμοιρίτης: Πολύ καλά
Εκφωνητής: 520 λαμβάνετε κι εσείς με τις βραδινές διμοιρίες, ορθόν;
Διμοιρίτης: Ορθόν
Εκφωνητής: Εχουν στρέψει στο κανάλι μας και οι διμοιρίες της ΥΜΕΤ, οι οποίες εκτελούν υπηρεσία. Ο ομιλών διαβιβάζει, και εκφράζω σίγουρα το σύνολο των υπηρετούντων στην ΥΑΤ αλλά και γενικότερα στη διεύθυνσή μας. Γνωρίζουμε ότι η σημερινή ημέρα είναι η πιο δύσκολη για την υπηρεσία μας, γιατί δεν είναι πια μαζί μας ένας από την οικογένειά μας, ο Γιώργος. Ελπίζω για όλους να είμαστε τόσο γενναίοι, όσο γενναίος ήταν ο Γιώργος στη μεγάλη μάχη που έδωσε όλες αυτές τις ημέρες. Ολες μας οι ενέργειες πρέπει πλέον να τιμούν τον συνάδερφό μας και να αποδίδουν τον απαραίτητο σεβασμό στη μνήμη του. Είμαστε σίγουροι ότι ο Γιώργος πλέον μας προσέχει από εκεί που είναι και είναι σίγουρο γιατί αποτελούμε μέλη της οικογένειάς του. Ηρωας και αθάνατος.
Διμοιρίτης: Αθάνατος
Διμοιρίτης: Αθάνατος
Διμοιρίτης: Αθάνατος
Διμοιρίτης: Αθάνατος

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει κηρύξει τριήμερο πένθος για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού που είχε τραυματιστεί από ναυτική φωτοβολίδα.

«Με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία, από σήμερα 27 έως και τις 29 Δεκεμβρίου 2023, εξαιτίας του θανάτου του υπαρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης εν ώρα καθήκοντος, στις 7 Δεκεμβρίου, και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα, 27 Δεκεμβρίου 2023, στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στην κηδεία του αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή, ώρα 13:30, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη. Το «παρών» θα δώσει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή