Διαγραφές προστίμων για ανεμβολίαστους

Διαγραφές προστίμων για ανεμβολίαστους

Στη διαγραφή προστίμων εξαιτίας του μη εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού προχωράει το προσεχές χρονικό διάστημα το υπουργείο Υγείας.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη διαγραφή χιλιάδων προστίμων τα οποία επιβλήθηκαν από τα τέλη του 2021 και έπειτα –κυρίως σε πολίτες άνω των 60 ετών– εξαιτίας του μη εμβολιασμού τους κατά του κορωνοϊού προχωράει το προσεχές χρονικό διάστημα το υπουργείο Υγείας.

Οι πολίτες που δεν είχαν πληρώσει ούτε ένα μέρος του προστίμου που τους είχε επιβληθεί από τότε που το συγκεκριμένο μέτρο άρχισε να εφαρμόζεται, ανέρχονταν πέρυσι σε σχεδόν 243.000 άτομα, σύμφωνα με το υπ. Υγείας. Αντίστοιχα, περισσότεροι από 100.000 πολίτες είχαν πληρώσει μόλις ένα μέρος του προστίμου που τους είχε επιβληθεί, το οποίο και δεν τους είχε επιστραφεί.

Σύμφωνα με όσα μετέφεραν κύκλοι του υπουργείου Υγείας στην «Κ», από τις 30 Νοεμβρίου του 2021 και έπειτα, απ’ όταν δηλαδή η κυβέρνηση ανακοίνωσε την καθιέρωση υποχρεωτικότητας εμβολιασμού σε όλους τους κατοίκους της χώρας άνω των 60 ετών, οι πολίτες οι οποίοι δεν πλήρωσαν το πρόστιμο που τους επιβλήθηκε, σύμφωνα με τα ίδια δεδομένα, ανέρχονταν πέρυσι σε 242.354. Εξαίρεση αποτέλεσαν όσοι είχαν ήδη νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο και για όσους αποδεδειγμένα ο εμβολιασμός αντενδείκνυτο για λόγους υγείας. Επιπρόσθετα, 111.172 πολίτες είχαν πληρώσει μόλις ένα μέρος του προστίμου.

Οι ίδιοι κύκλοι του υπουργείου Υγείας ανέφεραν στην «Κ» ότι συνολικά 88.374 άτομα είχαν πληρώσει ολόκληρο το πρόστιμο που τους επιβλήθηκε, το οποίο ούτε διαγράφηκε ούτε μειώθηκε. Αντίστοιχα, 2.350 πολίτες είχαν καταβάλει ολόκληρο το πρόστιμο, το οποίο στη συνέχεια τους επιστράφηκε καθώς εμβολιάστηκαν.

* Τα στοιχεία του κειμένου για τους μη εμβολιασμένους ανανεώθηκαν με βάση νεότερη πληροφόρηση από επίσημες πηγές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή