ΕΜΠ: Τέσσερις συλλήψεις μετά την επίθεση κουκουλοφόρων

ΕΜΠ: Τέσσερις συλλήψεις μετά την επίθεση κουκουλοφόρων

Οι συλληφθέντες, ηλικίας 23, 21, 22 και 19 ετών αντίστοιχα, κατηγορούνται για «διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας» και «παράνομη βία»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές, μετά την καταδρομική επίθεση που πραγματοποίησαν κουκουλοφόροι στο κτίριο διοίκησης του ΕΜΠ, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατόπιν έρευνας με την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, εντοπίστηκαν τέσσερα άτομα στα σκαλιά της κεντρικής εισόδου του κτιρίου Διοίκησης, τα οποία και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες που κατηγορούνται για «διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας» και «παράνομη βία» είναι ηλικίας 23, 21, 22 και 19 ετών αντίστοιχα. 

Οδηγήθηκαν στην έδρα της Κρατικής Ασφάλειας, όπου οι δύο από τους τέσσερις αρνήθηκαν να υποβληθούν σε δακτυλοσκοπική σήμανση.

Το χρονικό

Γύρω στις 9.00 το πρωί, περίπου 40 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου εισήλθαν στο κτίριο, σπάζοντας τζάμια και προκαλώντας ζημιές, ενώ προχώρησαν και σε κατάληψή του, η οποία έληξε λίγη ώρα αργότερα.

Μετά την κατάληψη του κτιρίου διοίκησης, κλήθηκε να επέμβει η ΕΛ.ΑΣ, ωστόσο, η παρουσία της προκάλεσε τις αντιδράσεις φοιτητικών παρατάξεων που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των σχολών.

Στο κτίριο την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν διοικητικοί υπάλληλοι και επικράτησε πανικός. Σύμφωνα με στελέχη του ιδρύματος, κύριος λόγος της επίθεσης ήταν η απελευθέρωση, πριν από δύο μήνες, χώρου που τελούσε υπό κατάληψη, στο κτίριο των χημικών μηχανικών του ΕΜΠ.

Ωστόσο μέρος των συνθημάτων που ακούστηκαν αφορούσαν και το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ενώ σχετική ανακοίνωση αναρτήθηκε σε γνωστό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή