Κεντροαριστερά: Παρουσία Στ. Κασσελάκη παρά τη… δυσφορία

Κεντροαριστερά: Παρουσία Στ. Κασσελάκη παρά τη… δυσφορία

Πήγε στην εκδήλωση στην οποία ομιλητές ήταν ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και η Eφη Αχτσιόγλου

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aν η αιφνιδιαστική παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στην πολυσυζητημένη εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν οι Διονύσης Τεμπονέρας, Μανώλης Χριστοδουλάκης και Eφη Αχτσιόγλου ήταν για να κερδίσει τις εντυπώσεις και ενδεχομένως να την επισκιάσει, σίγουρα το κατάφερε. Προκάλεσε μεγάλη έκπληξη η είσοδός του στο θέατρο ΑΛΦΑ και ποικίλες αντιδράσεις. Αρνητικές από τα στελέχη της Νέας Αριστεράς, θετικές από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν το «παρών».

Η αμηχανία δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί, τη στιγμή που από τις 4 Φεβρουαρίου –που η «Κ» δημοσιοποίησε την εκδήλωση– πολλά στελέχη πρώτης γραμμής δεν έκρυβαν τις «ημικρανίες» που είχαν προκληθεί στην Κουμουνδούρου, επισημαίνοντας τον κίνδυνο νομιμοποίησης της Νέας Αριστεράς από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Αυτή ήταν η «γραμμή» που είχε ακολουθηθεί, με τον Γιώργο Τσίπρα χθες το πρωί στον ΑΝΤ1 να τονίζει πως «σε εμάς υπάρχει το πολύ απλό ζήτημα ότι 11 βουλευτές που εκλέχτηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ μόλις πριν από δέκα μήνες, συγκρότησαν αντίπαλη κοινοβουλευτική ομάδα και αυτό είναι νωπό».

Αμήχανη αντίδραση

Ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως και όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, έλαβε πρόσκληση χθες, χωρίς όμως να απαντήσει. Και είναι χαρακτηριστικό πως και οι πιο στενοί του συνεργάτες αιφνιδιάστηκαν, καθώς ενημερώθηκαν πως θα μεταβούν στην εκδήλωση όταν βρίσκονταν πλέον στην Ομόνοια, πολύ κοντά στο θέατρο ΑΛΦΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», αυτό που τους εξήγησε είναι πως η απάντηση στον τίτλο της εκδήλωσης «απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη ποιος;», είναι «ο ένας που δεν έχει ανάγκη να είναι πολιτικός». «Γεια σου Στέφανε», ήταν η αμήχανη αντίδραση της Εφης Αχτσιόγλου όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάθισε στις μπροστινές θέσεις. Οταν μετά το τέλος της τοποθέτησής της ο συντονιστής, Δημήτρης Τερζής, κάλεσε τον κ. Κασσελάκη να απευθύνει χαιρετισμό, εκείνος απάντησε πως έχει τον εκπρόσωπό του στο πάνελ, δείχνοντας τον Διονύση Τεμπονέρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τα καμαρίνια, χαιρετώντας προηγουμένως το κοινό και έναν έναν στο πάνελ λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία των ερωτήσεων.

Στις ομιλίες τους τα τρία στελέχη υποστήριξαν τις στρατηγικές που ακολουθούν τα κόμματά τους. Ο Διονύσης Τεμπονέρας επισήμανε πως μοναδικό μέλημα είναι να στηρίξουμε και να δυναμώσουμε το «σπίτι μας, τον ΣΥΡΙΖΑ», συμπληρώνοντας πως «η ιστορία της Αριστεράς υπήρξε ανέκαθεν μια ιστορία όχι μόνο διασπάσεων, αλλά και μεγάλων συνθέσεων. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν συμμερίζομαι την απόφαση των πρώην συντρόφων μου να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σήμερα πολύ περισσότερο χρειαζόμαστε πρόσθεση και όχι αφαίρεση». Mε αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να δίνουν το «παρών» στην κατάμεστη αίθουσα, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης επισήμανε πως «απέναντι στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας οφείλουμε να προτάξουμε θέσεις, ιδέες, ιστορία, αξίες, αρχές. Αυτές που εγώ τουλάχιστον προσωπικά θεωρώ πως κυρίαρχα μόνο το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη μπορεί να διαμορφώσει και να εκφράσει σε ρόλο πρωταγωνιστή». Η Εφη Αχτσιόγλου σημείωσε πως «αυτός ο πολιτικός χώρος που θα καταφέρει να ενοποιήσει τις κοινωνικές δυνάμεις, κατά τη γνώμη μου δεν βρίσκεται ούτε στο σημερινό ΠΑΣΟΚ ούτε στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ», συμπληρώνοντας πως η Νέα Αριστερά θέτει τρεις στόχους: «κοινωνική ισότητα, κλιματική δικαιοσύνη, επανεκκίνηση της δημοκρατίας».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι: Γ. Δραγασάκης, Π. Κουρουμπλής, Α. Κοτσακάς, Χ. Τσιόκας, Σπ. Δανέλλης, Γ. Ιωακειμίδης, Ν. Μανιός, Α. Νεφελούδης, Ε. Τσακαλώτος, Δ. Βίτσας, Γ. Μπουλμπασάκος, Χρ. Πολυζωγόπουλος, Θ. Μαργαρίτης, Κ. Μπατζελή, Γ. Σγουρός και εκπρόσωποι φορέων όπως οι Γ. Καββαθάς, Γ. Χατζηθεοδοσίου, Δ. Βερβεσός κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή