Αγωγός στην Αίγινα: Για τεχνική βλάβη και όχι δολιοφθορά κάνει λόγο ο δήμαρχος

Αγωγός στην Αίγινα: Για τεχνική βλάβη και όχι δολιοφθορά κάνει λόγο ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος της Αίγινας ενημέρωσε ότι η ζημιά στον αγωγό υδροδότησης του νησιού δεν έγινε από δολιοφθορά

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κακοτεχνία και όχι δολιοφθορά αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς, στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, αναφορικά με τη ζημιά στον αγωγό υδροδότησης του νησιού.

Ο κ. Ζορμπάς σημείωσε ότι το σπάσιμο του υποθαλάσσιου αγωγού της ΕΥΔΑΠ οφείλεται σε τεχνικό ζήτημα, καθώς ύστερα από έρευνες δεν προέκυψαν ενδείξεις δολιοφθοράς.

Σημειώνεται ότι κατόπιν αιτήματός του, δύτες του Λιμενικού Σώματος καταδύθηκαν στο σημείο της ζημιάς, αναφέροντας ότι δεν εντόπισαν κανένα ίχνος δολιοφθοράς. 

Τόνισαν ότι ίσως πρόκειται για κατασκευαστικό πρόβλημα, αστοχία υλικού ή λανθασμένης τοποθέτησής του.

Υπενθυμίζεται πως το νερό διακόπηκε στο νησί στις 24 Ιανουαρίου. Εκτοτε η Αίγινα υδροδοτείται μέσω παλαιών γεωτρήσεων, αλλά χωρίς το νερό να είναι κατάλληλο για πόση.

Στις 2 Φεβρουαρίου, ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, επισκέφτηκε την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά Ειρήνη Μαραγκάκη, προκειμένου να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση.

«Δεν θα μείνουμε απλοί θεατές σε αυτό το απαράδεκτο γεγονός. Η Δικαιοσύνη και το κράτος έχουν τόσο τα μέσα όσο και τις διαδικασίες ώστε να δοθεί ένα τέλος σε αυτό που συμβαίνει», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Να γνωρίζουν όλοι –όσο κι αν προσπαθούν να κρυφτούν– ότι όλα θα βγουν στο φως. […] Θέλουμε να ξέρουμε ακριβώς τι έχει συμβεί. Ποιοι μπορεί να έχουν δόλο ή ποιοι μπορεί να αισθάνονται ότι έχουν να κερδίσουν μέσα από αυτήν τη διαδικασία, δεν θα το πούμε εμείς, θα το πει η Δικαιοσύνη μετά την έρευνα που θα κάνει».

Η παροχή νερού στο νησί της Αίγινας ξεκίνησε δοκιμαστικά τον Απρίλιο του 2021 και κανονικά τον Ιανουάριο του 2022. Το 2022 και το 2023 μεταφέρθηκαν στο νησί 1,62 και 1,73 εκατ. κυβικά μέτρα νερού αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή