Ενισχύονται ΟΠΚΕ και ΔΡΑΣΗ σε Αττική, Θεσσαλονίκη

Ενισχύονται ΟΠΚΕ και ΔΡΑΣΗ σε Αττική, Θεσσαλονίκη

Επιπλέον 150 αστυνομικοί θα στελεχώσουν τις ομάδες της ΟΠΚΕ και της «ΔΡΑΣΗ». Ακόμα 75 ένστολοι στην Τροχαία της συμπρωτεύουσας

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 225 αστυνομικούς ενισχύθηκαν τις τελευταίες ημέρες οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη. Αυτό ανακοινώθηκε στο περιθώριο της επίσκεψης -σήμερα- του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης. Από το σύνολο των 225 αστυνομικών με τους οποίους ενισχύθηκε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης (ΓΑΔΘ) οι 150 θα στελεχώσουν υπηρεσίες πρώτης γραμμής και συγκεκριμένα τις Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και την ομάδα ΔΡΑΣΗ.

Οι ένστολοι προέρχονται από υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης που θεωρήθηκε ότι είχαν πλεονάζον δυναμικό. Τη Δευτέρα πρόκειται να ξεκινήσει πρόγραμμα τριήμερης εκπαίδευσης και στη συνέχεια θα αναλάβουν καθήκοντα στις νέες υπηρεσίες τους. Ταυτόχρονα με 75 αστυνομικούς ενισχύθηκε ήδη η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, με στόχο να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη εν όψει και της κατασκευής του fly over.  

«Στόχος των δράσεών μας είναι να φέρουμε την αστυνομία κοντά στους πολίτες, να δημιουργήσουμε μια ασφαλή πόλη, να αισθάνονται οι πολίτες την αστυνομία κοντά τους» δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο κ. Χρυσοχοϊδης μετά την ολοκλήρωση σύσκεψης στη ΓΑΔΘ. Μαζί του βρισκόταν ο νέος υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Πασχάλης Συριτούδης.

Παρόμοιες πρωτοβουλίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί και στον νομό Αττική. Συνολικά 260 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες μετατέθηκαν στις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας που είναι επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση της βαριάς εγκληματικότητας.

Από την περασμένη εβδομάδα όταν και ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση των 260 αστυνομικών, ο αριθμός των ΟΠΚΕ αυξήθηκε από 30 σε 60 και βρίσκονται ήδη στη διάθεση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή