Φωτιά στο Λαύριο: Στον εισαγγελέα ο αντιδήμαρχος του Δήμου Λαυρεωτικής

Φωτιά στο Λαύριο: Στον εισαγγελέα ο αντιδήμαρχος του Δήμου Λαυρεωτικής

Σύμφωνα με πηγές από την Πυροσβεστική, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου δεν είχε λάβει ενημέρωση ούτε είχε δώσει άδεια για καύση

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγείται ο αντιδήμαρχος του Δήμου Λαυρεωτικής, που συνελήφθη ως υπαίτιος για την πρόκληση της φωτιάς σε υπαίθριο χώρο εναπόθεσης υπολειμμάτων καλλιεργειών στο Λαύριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, ο αξιωματούχος του Δήμου Λαυρεωτικής μαζί με τον βοηθό του παρουσιάστηκαν αυτοβούλως το πρωί της Τετάρτης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου.

Ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία ενώ στον καθένα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Σύμφωνα με πηγές από την Πυροσβεστική, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου δεν είχε λάβει ενημέρωση, ούτε είχε δώσει άδεια για καύση (ούτε προφορική ούτε γραπτή).

Υπενθυμίζεται πως ο υπαίθριος χώρος, ιδιοκτησίας του Δήμου Λαυρεωτικής, βρίσκεται πλησίον σχολικού συγκροτήματος (ΕΠΑΛ Λαυρίου), το οποίο λειτουργούσε την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Παρουσιάστηκαν αυτοβούλως σήμερα το πρωί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου, ο ημεδαπός υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες 12 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:21, σε υπαίθριο χώρο εναπόθεσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, ιδιοκτησίας Δήμου Λαυρεωτικής στην περιοχή Φοινικόδασος, μαζί με τον ημεδαπό βοηθό του, κάτοικο Λαυρίου.

Ακολουθήθηκε και για τους δύο (2) η αυτόφωρη διαδικασία και θα οδηγηθούν σε λίγη ώρα από στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Επιπλέον, επιβλήθηκε στον καθένα από τους ανωτέρω διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή